Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί απέτρεψαν νέα δολοφονία γυναίκας - Ο σύζυγος είχε το μαχαίρι στον λαιμό της μπροστά στο ανήλικο παιδί τους!

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021


Θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, τέσσερις αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και του οχήματος Πλατείας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, απέτρεψαν σήμερα (18/12) το πρωί, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, άλλη μια δολοφονία γυναίκας στην χώρα μας. Κατά την άμεση επέμβαση τους σε οικία του κέντρου της πόλης, βρήκαν τον επίδοξο δράστη με το μαχαίρι στα χέρια, έτοιμο να δολοφονήσει τη συμβία του μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού τους.



Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes, όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το πρωί, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση από γυναίκα που καλούσε σε βοήθεια, προλαβαίνοντας να δώσει μόνο τη διεύθυνση (χωρίς το ακριβές στίγμα και την περιοχή) καθώς ο άνδρας που την απειλούσε προσπαθούσε να της κλείσει το τηλέφωνο.

Από το κέντρο αστυνομικοί πήραν εντολή να διερευνήσουν όλες τις πιθανές διευθύνσεις, να βρουν την οικία, ώστε να διερευνήσουν υπόθεση ενδοικογενειακής βίας και να επέμβουν εάν και εφόσον χρειαστεί. Όταν δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, έφτασαν στο σημείο, στο κουδούνι υπήρχε ένα γυναικείο όνομα το οποίο όμως δεν άνοιξε ποτέ. Παρ’ όλα αυτά βρήκαν τρόπο να εισέλθουν στην πολυκατοικία και ανεβαίνοντας τις σκάλες άκουσαν φωνές μέσα από συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Άμεσα κινητοποιημένοι οι αστυνομικοί χτύπησαν την πόρτα προκειμένου να διερευνήσουν την κατάσταση, όταν άκουσαν τον αλλοδαπό άνδρα να τους ζητά να φύγουν εξηγώντας ότι ο ίδιος δεν είχε άδεια παραμονής, ενώ δεν δίστασε να τους απειλήσει φωνάζοντας «θα σας σκοτώσω όλους».

Έσπασαν την πόρτα και ακινητοποίησαν τον δράστη

Οι αστυνομικοί συνέχισαν να χτυπούν επίμονα το κουδούνι της πόρτας, καθώς άκουγαν τα ουρλιαχτά της γυναίκας και το κλάμα του ανήλικου παιδιού, ενώ παράλληλα ενημέρωναν τον δράστη πως αν δεν ανοίξει την πόρτα θα προβούν σε ενημέρωση του εισαγγελέα προκειμένου να τη διαρρήξουν.

Την ίδια στιγμή οι δύο αστυνομικοί ζήτησαν ενίσχυση της δύναμης τους η οποία άμεσα ανέβηκε στους τέσσερις με την ανταπόκριση του οχήματος της Πλατείας Δημοκρατίας, ενώ στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Όταν για δεύτερη φορά άκουσαν το σπαραγμό της γυναίκας, διέρρηξαν τελικά την πόρτα αντικρίζοντας τον δράστη να κραδαίνει μαχαίρι στα χέρια, με το οποίο χτυπούσε τη γυναίκα στο λαιμό.

Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος ενώ σταμάτησε να χτυπά τη γυναίκα, μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού, το οποίο είναι ΑμεΑ, έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό.
Την κατάλληλη στιγμή και πριν προλάβει να θέσει τέρμα στη ζωή του, οι αστυνομικοί με έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση τον ακινητοποίησαν, του αφαίρεσαν το μαχαίρι και στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Μάλιστα κατά την προσπάθεια αυτή, ένας αστυνομικός έσκισε το μπουφάν του ενώ ο έτερος φορούσε αλεξίσφαιρο και δεν κινδύνευσε.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά- στον λαιμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου διενεργείται προανάκριση.

Όταν υπάρχει συνεργασία οι αστυνομικοί κάνουν πάντα αυτό που πρέπει
Εκ των συμμετεχόντων της συντονισμένης επέμβασης των αστυνομικών της Αμεσης Δράσης και του οχήματος Πλατείας Δημοκρατίας, ήταν και ο αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μπάμπης Χαβενετίδης, ο οποίος μιλώντας στο GRTimes, τόνισε της σημασία της άμεσης συνεργασίας μεταξύ των αστυνομικών που βρίσκονται σε περιπολία στου δρόμους.

«Είναι μεγάλη υπόθεση η αγαστή συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών που περιπολούν στην πόλη. Είμαστε καθημερινά στο δρόμο, βλέπουμε την έξαρση της βίας και όταν συνεργαζόμαστε μπορούμε να αποτρέψουμε τα πάντα» σημειώνει και προσθέτει ότι «η σοβαρότητα του περιστατικού επέβαλε να επέμβουμε άμεσα και με ψυχραιμία. Δύο λεπτά αν αργούσαμε, θα είχε σκοτώσει τη γυναίκα και ο ίδιος θα είχε αυτοκτονήσει».

Δεκατέσσερα χρόνια στην υπηρεσία τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί

Ο αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ μάλιστα, δεν παραλείπει να σταθεί στην αύξηση των περιπτώσεων ενδοοικογενειακής βίας, τονίζοντας ότι «μετά την καραντίνα, και παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, τα εν λόγω περιστατικά και ειδικότερα οι επιθέσεις και οι δολοφονίες εναντίον των γυναικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Το σημερινό ωστόσο, είναι ένα περιστατικό που στα 14 χρόνια υπηρεσίας δεν το έχω ξανασυναντήσει. Επαναλαμβάνω όμως, ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία, όπως σήμερα με τους συναδέλφους. Μόνο έτσι η αστυνομία θα είναι πάντα εκεί που πρέπει να είναι. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να μιλούμε για το τί έκανε η αστυνομία, όταν πια το κακό έχει γίνει».

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template