Πληθαίνουν οι μελέτες που δείχνουν την αξία της φυσικής ανοσίας έναντι της Covid 19 - Όλο και πιο αδύναμα τα εμβόλια

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Είναι ένα από τα μεγάλα μυστήρια της πανδημίας: Γιατί οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας και οι εκλεγμένοι ηγέτες αγνόησαν τη «φυσική ανοσία» έναντι της Covid από προηγούμενες μολύνσεις;


Η αδιάκοπη ατζέντα για να «εμβολιαστούν» όλοι - παρά τα πλέον αναμφισβήτητα στοιχεία ότι τα εμβόλια mRNA δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού - έχει αψηφήσει τη βασική επιστημονική λογική.
Ακόμα κι αν οι λήψεις mRNA φαίνεται να μειώνουν τα ποσοστά θνησιμότητας για όσους διατρέχουν κίνδυνο, οι προηγούμενες λοιμώξεις παρέχουν ίση ή και ανώτερη προστασία λόγω της αύξησης των αντισωμάτων.
Εξάλλου, αυτό προορίζονται να επιτύχουν εξαρχής τα εμβόλια mRNA.

Πραγματικά λειτουργεί η φυσική ανοσία

Η έρευνα στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι η φυσική ανοσία πραγματικά λειτουργεί.

Μια διάσημη, ευρέως αναφερόμενη ισραηλινή μελέτη που έδειξε ότι «η φυσική ανοσία προσφέρει μεγαλύτερης διάρκειας και ισχυρότερη προστασία έναντι λοιμώξεων, συμπτωματικής νόσου και νοσηλείας» επαναλήφθηκε πρόσφατα σε μια ανεξάρτητη μελέτη.
Ωστόσο, υπήρξε μια πεισματική άρνηση από την πλευρά των μέσων ενημέρωσης να αναγνωρίσουν την ύπαρξη φυσικής ανοσίας.
Η νέα μελέτη για τη φυσική ανοσία δημοσιεύτηκε στο European Journal of Immunology, και δείχνει ότι όχι μόνο η φυσική ανοσία είναι αποτελεσματική, αλλά είναι ανώτερη από την ανοσία των εμβολίων επειδή είναι πολύ μεγαλύτερης διάρκειας.
«Τα περισσότερα άτομα αναπτύσσουν αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 μετά από μόλυνση», αναφέρει η μελέτη.
«Προκειμένου να εκτιμηθεί η διάρκεια της ανοσίας που προκαλείται από το SARS-CoV-2, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε για πόσο καιρό επιμένουν τα αντισώματα μετά τη μόλυνση σε ανθρώπους...
Σύμφωνα με τα ευρήματα τα NAb [φυσικά αντισώματα] κατά του ιού WT [παραλλαγές B-lineage ] παρέμειναν στο 89% και η S-IgG στο 97% των ατόμων για τουλάχιστον 13 μήνες μετά τη μόλυνση.
Το συμπέρασμα;
Το ανοσοποιητικό σύστημα νικάει τα προϊόντα της επιστήμης.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων είχε φυσική ανοσία από προηγούμενη μόλυνση, ανεξάρτητα από το αν η περίπτωση ήταν «σοβαρή» ή «ήπια».




Διάρκεια των αντισωμάτων

Η μόλυνση με SARS-CoV-2 έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί αποτελεσματική ανοσία και προστασία έναντι επαναμολύνσεων στα περισσότερα άτομα, λέει η μελέτη.
«Σε μελέτες σε ζώα, ένας προστατευτικός τίτλος αντισωμάτων έναντι της λοίμωξης SARS-CoV-2 παραμένει χαμηλός.
Τα υψηλότερα επίπεδα αντισωμάτων IgG κατά του SARS-CoV-2 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εντός τριών μηνών μετά τον εμβολιασμό βρέθηκαν να σχετίζονται με χαμηλότερη μολυσματικότητα.

Ωστόσο, ένα προστατευτικό όριο για τον άνθρωπο είναι ακόμη υπό συζήτηση και υπόκειται στην τυποποίηση των ορολογικών μεθόδων.
Τα συσσωρευμένα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με την επιμονή των αντισωμάτων μετά από φυσική μόλυνση, και ειδικότερα τα NAbs, θα παράσχουν σημαντικές πληροφορίες για την εκτίμηση για πόσο καιρό αναμένεται να διατηρηθούν τα αντισώματα που προκαλούνται από τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 και να παρέχουν προστασία έναντι του αναδυόμενου SARS. -Παραλλαγές CoV-2."
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αρνούνται να αποδεχθούν την παρουσία αντισωμάτων ως απόδειξη φυσικής ανοσίας στον Covid-19.
Το CDC επιμένει να εμβολιάζεται κάθε άτομο που πληροί τις προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από προηγούμενη μόλυνση.

Κανένας έλεγχος για τα αντισώματα μετά τον εμβολιασμό

Επί του παρόντος, δεν συνιστάται η εξέταση αντισωμάτων για την αξιολόγηση της ανοσίας στον SARS-CoV-2 μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19, για την αξιολόγηση της ανάγκης εμβολιασμού σε μη εμβολιασμένο άτομο ή για τον προσδιορισμό της ανάγκης καραντίνας μετά από στενή επαφή με κάποιον που έχει COVID-19.
Ορισμένα τεστ αντισωμάτων δεν θα ανιχνεύσουν τα αντισώματα που δημιουργούνται από τα εμβόλια COVID-19.
Επειδή αυτά τα εμβόλια επάγουν αντισώματα σε συγκεκριμένους στόχους ιικών πρωτεϊνών, τα αποτελέσματα των τεστ αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό θα είναι αρνητικά σε άτομα χωρίς ιστορικό προηγούμενης μόλυνσης, εάν τα τεστ που χρησιμοποιήθηκαν δεν ανιχνεύσουν αντισώματα που προκαλούνται από το εμβόλιο.
Όλα τα επιλέξιμα άτομα θα πρέπει να εμβολιάζονται, συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων ατόμων που έχουν μολυνθεί στο παρελθόν και έχουν ανιχνεύσιμα αντισώματα.
Τα μη εμβολιασμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν προηγουμένως βγει θετικά σε αντισώματα, θα πρέπει να ακολουθούν τις τρέχουσες συστάσεις για την πρόληψη της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
Δεν υπάρχει αξιόπιστη επιστημονική αιτιολογία — μόνο μια αόριστη έκκληση ότι είναι δύσκολο να δοκιμαστούν για τα συγκεκριμένα αντισώματα που παρέχονται από τα «εμβόλια».
Περιττό να ειπωθεί ότι αυτό δεν είναι έγκυρο επιχείρημα.
Επιπλέον, το ίδιο το CDC ισχυρίζεται ότι υπήρξαν 146,6 εκατομμύρια προηγούμενες μολύνσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες (μέχρι τις 2 Οκτωβρίου).
Με βάση τον υπολογισμό του και τα τρέχοντα αναφερόμενα 52 εκατομμύρια κρούσματα, θα οδηγούσαν σε ανοσία περίπου 200 εκατομμύρια ανθρώπους.
Η κλινική Mayo θεωρούσε κάποτε 200 εκατομμύρια Αμερικανούς με εμβολιασμένη ή φυσική ανοσία επαρκείς για να καταφέρουν οι ΗΠΑ την «ανοσία αγέλης».

Προφανώς, οι «ειδικοί» (που έχουν κάνει λάθος με αμέτρητους τρόπους) συνεχίζουν να μετακινούν τους στόχους για να προωθήσουν την ατζέντα του συνολικού εμβολιασμού.
Ωστόσο, το European Journal of Immunology καταδεικνύει ότι η φυσική ανοσία από προηγούμενη μόλυνση είναι και ανθεκτική και μεγαλύτερης διάρκειας από την εμβολιασμένη ανοσία, αν και οι ηλικιωμένοι ασθενείς μπορεί να ωφεληθούν λιγότερο από αυτή τη μορφή ανοσίας.

Μειωμένος ο κίνδυνος επαναμόλυνσης από τη φυσική ανοσία

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η παρουσία αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2 συσχετίστηκε με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο επαναμόλυνσης SARS-CoV-2 μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας για έως και 7 μήνες μετά τη μόλυνση», επισημαίνει η μελέτη.
«Παρατηρήσαμε ότι τα αντισώματα S-IgG [ένας από τους τρεις τύπους που δοκιμάστηκαν στη μελέτη] και τα NAbs [φυσικά αντισώματα] επιμένουν τουλάχιστον ένα χρόνο μετά τη μόλυνση στα περισσότερα άτομα.
Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι η προστασία από την επαναμόλυνση είναι μακροχρόνια, αν και η ανοσία που προκαλείται από αντισώματα μπορεί να μην παραμείνει εξίσου καλά μεταξύ των ηλικιωμένων ατόμων.»
«Τα αποτελέσματα της μελέτης μας υποστηρίζουν προηγούμενα ευρήματα που υποδεικνύουν ότι η προστασία από λοίμωξη που προκαλείται από NAbs μπορεί να είναι μειωμένη έναντι των VOCs [παραλλαγές], ειδικά μετά από μια ήπια ασθένεια», συνεχίζουν οι συγγραφείς της μελέτης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συγγραφείς της έρευνας είναι εννέα και περιλαμβάνουν μέλη του Τμήματος Ασφάλειας Υγείας και του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Νέα μελέτη και στα παιδιά

Ένα ακόμη στοιχείο που συνηγορεί υπέρ της φυσικής ανοσίας είναι μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη σε παιδιά.
Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες στο Nature Immunology δείχνει ότι τα παιδιά έχουν μια ακόμη πιο ισχυρή φυσική απόκριση ανοσίας από τους ενήλικες.
«Η μόλυνση από τον SARS-CoV-2 είναι γενικά ήπια ή ασυμπτωματική στα παιδιά, αλλά η βιολογική βάση για αυτό το αποτέλεσμα είναι ασαφής», αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης.
«Εδώ συγκρίνουμε την αντισώματα και την κυτταρική ανοσία σε παιδιά (ηλικίας 3-11 ετών) και ενήλικες.
Οι αποκρίσεις αντισωμάτων έναντι της πρωτεΐνης ακίδας ήταν υψηλές στα παιδιά και η ορομετατροπή ενίσχυσε τις αποκρίσεις έναντι των εποχιακών βήτα κορωνοϊών μέσω της διασταυρούμενης αναγνώρισης του τομέα S2.
Η εξουδετέρωση των παραλλαγών του ιού ήταν συγκρίσιμη μεταξύ παιδιών και ενηλίκων».
Ωστόσο, τα παιδιά είχαν πολύ ισχυρότερη απόκριση Τ-λεμφοκυττάρων από τους ενήλικες, που σημαίνει αυξημένη ικανότητα του σώματός τους να αναγνωρίζει τον ιό.
Επιπλέον, η φυσική τους ανοσολογική απόκριση διήρκεσε περισσότερο.
«Οι ειδικές για την ακίδα αποκρίσεις Τ-λεμφοκυττάρων ήταν υπερδιπλάσιες στα παιδιά και ανιχνεύθηκαν επίσης σε πολλά οροαρνητικά παιδιά, υποδεικνύοντας προϋπάρχουσες διασταυρούμενες αντιδράσεις σε εποχιακούς κοροναϊούς», αναφέρει η μελέτη.
«Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά διατήρησαν αντισώματα και κυτταρικές αποκρίσεις 6 μήνες μετά τη μόλυνση, ενώ σχετική εξασθένηση σημειώθηκε στους ενήλικες.
Οι ειδικές για το Spike αποκρίσεις ήταν επίσης σε γενικές γραμμές στα
θερές πέραν των 12 μηνών».
«Ως εκ τούτου, τα παιδιά παράγουν ισχυρές, διασταυρούμενες και συνεχείς ανοσολογικές αποκρίσεις στον SARS-CoV-2 με εστιασμένη εξειδίκευση για την πρωτεΐνη ακίδας», σημειώνει η μελέτη.
«Αυτά τα ευρήματα παρέχουν πληροφορίες για τη σχετική κλινική προστασία που εμφανίζεται στα περισσότερα παιδιά και μπορεί να βοηθήσουν στην καθοδήγηση του σχεδιασμού των παιδιατρικών σχημάτων εμβολιασμού».
Τα παιδιά επέδειξαν επίσης ισχυρή χυμική ανοσία (ανοσία Β-κυττάρων), ενώ οι περισσότεροι αλλά όχι όλοι οι ενήλικες επέδειξαν αυτό το είδος προσαρμοστικής ανοσίας.


Πόσο κρατά η ανοσολογική απόκριση στα παιδιά

Στη συνέχεια αξιολογήθηκε η μακροζωία των ανοσολογικών αποκρίσεων σε μια υποομάδα 35 παιδιών και 81 ενηλίκων που είχαν ορομετατραπεί τουλάχιστον 6 μήνες πριν από την ανάλυση, αναφέρει η μελέτη.
«Όλα τα παιδιά διατήρησαν χυμική ανοσία ενώ το 7% (6/81) των προηγουμένως οροθετικών ενηλίκων απέτυχε να παρουσιάσει αποκρίσεις αντισωμάτων.
Τα παιδιά διατήρησαν επίσης υψηλότερους τίτλους αντισωμάτων κατά της ακίδας και της RBD, οι οποίοι ήταν 1,8 φορές υψηλότεροι από τους ενήλικες».


www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template