Η ανασφάλεια Covid εκτοξεύει τα ατομικά ασφαλιστήρια συμβόλαια κατά 57,4% - Μείωση στις ασφάλειες αυτοκινήτων

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

H Covid ανασφάλεια και η ανάγκη για περισσότερη προστασία έχει εκτοξεύσει την αύξηση των ατομικών ασφαλίσεων στο 57,4 % μέσα στο Α’ 6μηνο του 2021, ενώ σημαντική είναι η αύξηση που παρατηρείται και μείωση στα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια κατά 6%, ενώ η πανδημία καθήλωσε τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων η οποία για το 2020 ήταν μειωμένη κατά 3,75%.


Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος η ασφαλιστική αγορά συνεχίζει-αργά- να κινείται ανοδικά με αύξηση του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων της παρούσας έρευνας στο 19,1%, το Α΄εξάμηνο του έτους.
Από το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του α΄ εξαμήνου του 2021, ποσό 455,7 εκατ. € αντιστοιχεί στις νέες εργασίες του κλάδου (εκ των οποίων 413,8 εκατ. € στις ατομικές ασφαλίσεις και 41,9 εκατ. € στις ομαδικές ασφαλίσεις).
Η αύξηση των νέων εργασιών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων έφθασε το 48,2%, αναλυόμενη σε αύξηση κατά 57,4% των ατομικών ασφαλίσεων και 6,0% μείωση των ομαδικών.
Από το σύνολο των νέων εργασιών, οι εφάπαξ καταβολές το α΄ εξάμηνο του 2021 ανήλθαν στα 362,5 εκατ. € στο σύνολο (εκ των οποίων 342,1 εκατ. € στις ατομικές ασφαλίσεις και 20,4 εκατ. € στις ομαδικές).
Αντιστοίχως, οι εφάπαξ καταβολές το α΄ εξάμηνο του 2020 ήταν 229,7 εκατ. € στο σύνολο (εκ των οποίων 197,3 εκατ. € στις ατομικές ασφαλίσεις και 32,4 εκατ. € στις ομαδικές)



Μειωμένη η ασφάλιση αυτοκινήτου


Αν και η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης στην Ελλάδα, καθώς συμμετέχει κατά 46,4% στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά Ζημιών και κατά 24,1% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων, η παραγωγή για το 2020 ήταν 1,05 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 3,75% σε σχέση με το 2019.
Την ίδια χρονιά οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών συνολικά κατέγραψαν παραγωγή 2,25 δισ, αυξημένη κατά 0,4% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.
Οι σημαντικότεροι αριθμοδείκτες που προκύπτουν από τη μελέτη των στοιχείων των ετών 2019 και 2020 αντιστοίχως, αναφορικά με την ασφάλιση αυτοκινήτων για το σύνολο των καλύψεων και των οχημάτων, έχουν ως εξής.


Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template