Η τηλεπαρουσιάστρια Γερονικολού και η φαρμακαποθήκη Herenco με τις παράνομες συνταγές! Ο πρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Χατζίκος, οι 13 συλληφθέντες.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Πασίγνωστη παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής και επίσης πολύ γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικά σήριαλ, προμόταραν (μεταξύ άλλων) τα προϊόντα της φαρμακευτικής εταιρείας, που εμπλέκεται στην υπόθεση πλαστογραφήσεων ιατρικών συνταγών. Πρόσφατα μάλιστα η εν λόγω εταιρεία είχε προχωρήσει σε συμφωνία με την εν λόγω παρουσιάστρια της τηλεόρασης με σκοπό τη δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας για σειρά καλλυντικών.


Από τα γυρίσματα της συγκεκριμένης καμπάνιας διοχετεύθηκαν φωτογραφίες και πληροφοριακό υλικό σε μέσα ενημέρωσης, όπου σε αυτές εκτός από τη γνωστή παρουσιάστρια εμφανίζονταν τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας, όσο και ο διευθυντής πωλήσεων και marketing, οι οποίοι αμφότεροι ήταν ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες.

Η εταιρεία συνδέεται, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία μεταπωλούνταν σε τιμές λιανικής, διαδικασία μέσω της οποίας το κύκλωμα πολλαπλασίαζε τα κέρδη του, καθώς για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα εισέπραττε έσοδα, τόσο από τον ΕΟΠΥΥ, όσο και από την παράνομη μεταπώληση.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται εκτός από τους 13 συλληφθέντες, 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.

H φαρμακευτική εταιρεία Heremco Φαρμακαποθήκη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ είναι η επιχείρηση με την οποία συνδέονται τα 13 άτομα που συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία, δωροδοκία υπαλλήλου και σειρά άλλων αδικημάτων, όπως προκύπτει από ανακοίνωση των αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.

Η εταιρεία συνδέεται, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, με παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία μεταπωλούνταν σε τιμές λιανικής, διαδικασία μέσω της οποίας το κύκλωμα πολλαπλασίαζε τα κέρδη του, καθώς για ένα φαρμακευτικό σκεύασμα εισέπραττε έσοδα, τόσο από τον ΕΟΠΥΥ, όσο και από την παράνομη μεταπώληση. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται εκτός από τους 13 συλληφθέντες, 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες.

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή της δραστηριότητας στην ιστοσελίδα της, η Heremco pharmaceuticals ιδρύθηκε στην Αθήνα, λειτουργώντας αρχικά ως φαρμακαποθήκη. Το 2005 επαναπροσδιόρισε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες μετεξελισσόμενη σε φαρμακευτική εταιρεία. Την επόμενη πενταετία αναπτύχθηκε στον τομέα της Καρδιολογίας και της Νευρολογίας.

Η επιχείρηση συστήθηκε ως φαρμακαποθήκη το 1996 με βάση σχετική συμβολαιογραφική πράξη της συγκεκριμένης περιόδου από τους Επαμεινώνδα Κορώνη και Αικατερίνη Κορώνη Μάντζαρη. Τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα εμφανίζονται σήμερα ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της φαρμακευτικής βιομηχανίας Proel με έδρα το Περιστέρι, η οποία το 2016 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε διαδικασία εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Η αρχική έδρα της Heremco ήταν στην οδό Δεληγιώργη 49 στην Αθήνα, ενώ σήμερα βρίσκεται στη Μεταμόρφωση.

Mε βάση το καταστατικό της η εταιρεία συστήθηκε στις 8 Απριλίου του 1996 από τους προαναφερόμενους και στις 8 Αυγούστου του ιδίου έτους ο Επαμεινώνδας Κορώνης και η Αικατερίνη Κορώνη Μάντζαρη μεταβίβασαν εταιρικά μερίδια στον πατέρα του σημερινού επικεφαλής της εταιρείας Γιώργο Χαντζίκο. Μετά τον θάνατο του τελευταίου, το 2007 τα εταιρικά μερίδια που του ανήκαν περιήλθαν στον γιο του σημερινό πρόεδρο της εταιρείας Δημήτρη Χαντζίκο, στην κόρη του και στη σύζυγό του. Στη συνέχεια όλα τα εταιρικά μερίδια των Ε. Κορώνη και Αικατερίνης Κορώνη Μάντζαρη καθώς και αυτά της κόρης και της συζύγου μεταβιβάστηκαν στον Δημήτρη Χαντζίκο, ο οποίος και κατέστη μοναδικός εταίρος.

Τόσο ο πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Χαντζίκος όσο και ο διευθυντής πωλήσεων και marketing, Χάρης Χατζηβασίλης, οι οποίοι αμφότεροι ήταν ανάμεσα στους 13 συλληφθέντες.

Να σημειωθεί τέλος πως παρά το γεγονός ότι η Heremco είναι μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης και βάσει νόμου οφείλει να δημοσιεύει ισολογισμό, εντούτοις δεν κατέστη εφικτό να τον εντοπίσουμε μετά από έρευνα στην ιστοσελίδα της και στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Να επισημάνουμε ότι μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, από 5 έως 50 χιλιάδες ευρώ. Φυσικά τόσο η παρουσιάστρια Γερονικολού όσο και η ηθοποιός δεν συμπεριλαμβάνονταν στην δικογραφία και φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με τις "δραστηριότητες" της εταιρείας.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template