Δίκη Παντελίδη – Ο ιατροδικαστής απασφάλισε: «Είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η Κυριακού»

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Eξι χρόνια μετά τον θάνατο του Παντελή Παντελίδη η οικογένεια του καλλιτέχνη επιμένει πως η Φρόσω Κυριάκου οδηγούσε το μοιραίο τζιπ. Αυτή τη βεβαιότητα διατύπωσε χθες ο ιατροδικαστής Αναστάσιος Θεοδωρίδης, που έχει ορίσει ως πραγματογνώμονα η οικογένεια, καταθέτοντας στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.


Στη δίκη συζητήθηκαν οι αγωγές που κατατέθηκαν από την οικογένεια του Παντελίδη και τις δύο κοπέλες που τραυματίστηκαν στο τροχαίο σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρίας, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το μοιραίο όχημα, διεκδικώντας αποζημιώσεις. Επιπλέον, η οικογένεια του τραγουδιστή διεκδικεί αποζημίωση και από τη Φρόσω Κυριακού, υποστηρίζοντας πως εκείνη οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο.




Ο μάρτυρας της οικογένειας, ιατροδικαστής Αναστάσιος Θεοδωρίδης, κατέθεσε ότι είναι απόλυτα βέβαιος πως ο εκλιπών τραγουδιστής δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο, όταν ξέφυγε από την πορεία του το μοιραίο πρωινό του Φεβρουαρίου του 2016.


«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1.000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κ. Ευφροσύνη Κυριακού, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμά της στο βραχιόνιο οστό, το οποίο εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει» ανέφερε ο ιατροδικαστής, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο τραγουδιστής δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ.

«Με τέτοιο ποσοστό αλκοόλης θα καταλάβω από χιλιόμετρα ότι δεν είναι ικανός να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και, αν το βάλει, θα πέσει μετά από 10 μέτρα» υποστήριξε.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελική Αρχή έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης. Ωστόσο, ο κ. Θεοδωρίδης επέμεινε, επισημαίνοντας πως, αν η γυναίκα βρισκόταν πράγματι στη θέση του συνοδηγού, θα έπρεπε είτε να έχει πεθάνει είτε να φέρει βαρύτερα τραύματα, όπως η άλλη συνεπιβάτιδα που καθόταν πίσω.

«Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι το μόνο ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή, ενώ στην ίδια θέση δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος της Φρόσως Κυριακού. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει DNA αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη» τόνισε.

Την κατάθεση του πραγματογνώμονα της οικογένειας Παντελίδη επιχείρησε να αντικρούσει ο πατέρας της Φρόσως Κυριακού, που κατέθεσε ως μάρτυρας, αναφέροντας ότι η κόρη του δεν ήταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου.

«Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε το κινητό της την ώρα της σύγκρουσης. Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή, ίσως πειράζοντας τη Μίνα όταν του είπε να μην τρέχει» είπε και υποστήριξε πως, αν η κόρη του είχε αντιληφθεί ότι ο τραγουδιστής ήταν μεθυσμένος, δεν θα έμπαινε στο αυτοκίνητο.

Η τρίτη αγωγή που συζητήθηκε είναι αυτή της Μίνας Αρναούτη, η οποία διεκδικεί από την ασφαλιστική εταιρία συνολικά 1.164.137 ευρώ. Αξιώνει δηλαδή 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Στο δικόγραφο η Μίνα Αρναούτη επισημαίνει ότι ξύπνησε περίπου 40 ημέρες μετά το τροχαίο, νοσηλεύτηκε 189 ημέρες και υπεβλήθη σε 16 χειρουργικές επεμβάσεις. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας σχετικά με τις τρεις αγωγές της οικογένειας Παντελίδη και των δύο γυναικών, αναμένεται μέσα στους ερχόμενους μήνες.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template