Ο δισεκατομμυριούχος που πούλησε το ρετιρέ του στη Νέα Υόρκη έναντι 190 εκατ. δολαρίων

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Ο Och αγόρασε το ρετιρέ στον ουρανοξύστη 220 Central Park South το 2019, όταν μετεγκαταστάθηκε από τη Νέα Υόρκη στη Φλόριντα για φορολογικούς λόγους. Εκπρόσωπος του επιχειρηματία αρνήθηκε να σχολιάσει την πώληση, την οποία έχει δημοσιεύσει και η Wall Street Journal.


Πάντως η συναλλαγή αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη της υγιούς οικονομικής κατάστασης των δισεκατομμυριούχων και αποδεικνύει ότι το κορυφαίο σημείο της αγοράς του Μανχάταν συνεχίζει να ευδοκιμεί, παρά τις ανησυχίες που έχει προκαλέσει η μετακόμιση μερικών από τους πλουσιότερους κατοίκους του στο Παλμ Μπιτς.

Το 2021, τουλάχιστον 40 κατοικίες πουλήθηκαν για περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο εκτιμητής Miller Samuel, αύξηση περίπου 35% σε σχέση με το 2020.

Η Νέα Υόρκη εμφανίζεται αρκετές φορές στη λίστα, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς ενός διώροφου σπιτιού από τον Joseph Tsai έναντι 157,5 εκατ. δολαρίων, που επίσης βρίσκεται στον ουρανοξύστη 220 Central Park South.

Αρκετές θέσεις στη λίστα αφορούν στο συγκρότημα που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Robert A.M. Stern και κατασκεύασε η Vornado Realty Trust. Πρόκειται για μια βίλα 18 ορόφων και έναν πύργο 79 ορόφων, που έχουν σημειώσει πολλά ρεκόρ πώλησης ακινήτων, ενώ μία θέση στάθμευσης έχει πουληθεί ακόμη και για 750.000 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του StreetEasy.


Η έκρηξη στην αγορά ακινήτων τροφοδοτήθηκε από το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εκτίναξη όλων των αγορών, από μετοχές έως εμπορεύματα και κρυπτονομίσματα.

Η συλλογική περιουσία των 500 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου αυξήθηκε περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια πέρυσι, παρόλο που η πανδημία συνέχιζε να ταράζει τον κόσμο.

Η περιουσία του Och ανέρχεται στα 4,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη εκτίμηση δεν περιλαμβάνονται τα περιουσιακά στοιχεία του φιλανθρωπικού του ιδρύματος.

Ο δισεκατομμυριούχος δημιούργησε αρχικά την περιουσία του όταν ίδρυσε την Och Ziff Capital Management, από την οποία αποχώρησε το 2019. Έκτοτε επικεντρώθηκε στο οικογενειακό του γραφείο Willoughby Capital, το οποίο έχει επενδύσει σε μερικές από τις πιο hot εταιρείες τεχνολογίας.

Μεταξύ αυτών που έχουν αγοράσει σπίτι στον ουρανοξύστη 220 Central Park South περιλαμβάνονται ο δισεκατομμυριούχος της Citadel, Ken Griffin και ο μουσικός Sting.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template