Στην Εθνική Ιταλίας μετά από περίπου 3.5 χρόνια ο Μπαλοτέλι

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ο Μάριο Μπαλοτέλι επιστρέφει στην Εθνική Ιταλίας για πρώτη φορά μετά το 2018, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα (24/01). Ο στράικερ της Αντάνα Ντεμιρσπόρ ενσωματώθηκε στην ομάδα των επτά παικτών χωρίς διεθνή συμμετοχή που συμπεριλήφθηκαν από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στην 35μελή αποστολή της «σκουάντρα ατζούρα».


Ο «Σούπερ Μάριο», ο οποίος συνεργάστηκε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό νωρίτερα στην καριέρα του ως παίκτης της Ίντερ και της Μάντσεστερ Σίτι, δεν έχει αγωνιστεί ξανά στην Εθνική από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Ωστόσο, ο 31χρονος κέρδισε μια επανάκληση για το τριήμερο προπονητικό καμπ αυτής της εβδομάδας, αφού σημείωσε 8 γκολ σε 18 αγώνες πρωταθλήματος βοηθώντας την Αντάνα να ανέβει στην 4η θέση της τουρκικής Super Lig.

Θα είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες του Μαντσίνι να συγκεντρώσει τους παίκτες του πριν από τον ημιτελικό των play off του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας στις 24 Μαρτίου. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία ή την Τουρκία για μια θέση στο Κατάρ.

Ο Μπαλοτέλι πρωταγωνίστησε στην πορεία της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2012, σημειώνοντας δύο αξέχαστα γκολ και σκίζοντας τη φανέλα του στη νίκη με 2-1 επί της Γερμανίας στον ημιτελικό της διοργάνωσης. Έχει ρεκόρ με 14 γκολ σε 36 αγώνες για τη χώρα του, αλλά έχει κερδίσει μόνο τρεις συμμετοχές από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Η πρώτη επιλογή της Ιταλίας στην θέση του επιθετικού, Τσίρο Ιμόμπιλε, σκόραρε δύο φορές στη διάρκεια της θριαμβευτικής πορείας των Ιταλών στο Euro 2020 το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο και κατέκτησαν.

Αλλά οι επιδόσεις του στράικερ της Λάτσιο για τους «Ατζούρι» δεν εντυπωσίαζαν πάντα, οδηγώντας σε μια μακροχρόνια συζήτηση σχετικά με το εάν ο Μπαλοτέλι πρέπει να επανέλθει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ο γεννημένος στη Βραζιλία Ζοάο Πέδρο της Κάλιαρι και ο Λουίζ Φελίπε της Λάτσιο, κέρδισαν επίσης τις πρώτες τους κλήσεις στην Εθνική. Μαζί τους θα έχουν άλλους 5 νεαρούς που κλήθηκαν επίσης για πρώτη φορά: ο τερματοφύλακας της Κρεμονέζε, Μάρκο Καρνεσέκι, ο αμυντικός της Αταλάντα Τζόρτζιο Σκαλβίνι και οι μέσοι Νταβίντε Φρατέσι, Σαμουέλε Ρίτσι και Νικολό Φατζόλι των Σασουόλο, Έμπολι και Κρεμονέζε αντίστοιχα. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template