Οι Τούρκοι προετοιμάζονται για απόβαση στο Καστελόριζο και το «διαφημίζουν» με βίντεο

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό Twitter του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, δόκιμοι της Τουρκικής Ναυτικής Ακαδημίας φαίνονται να κολυμπούν μεταξύ της Τουρκίας και του Καστελόριζου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar είχε πρόσφατα δηλώσει ότι οι δόκιμοι θα κολυμπήσουν μέχρι το Καστελόριζο, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ κοντά στην Τουρκία.
Το βίντεο ξεκινά με τον Akar να δηλώνει ότι οι δόκιμοι θα κολυμπήσουν στο νησί και στη συνέχεια συνεχίζει με την παρουσίαση ενός διοικητή σε μια πισίνα που λέει:
«Θα εκτελέσουμε την άσκηση σε ανοιχτή θάλασσα σήμερα».
Μοιάζει με μια μυθοπλαστική παραγωγή, με διαφορετικές γωνίες λήψης και μοντάζ.
Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί υλικό από drone.


Η «παραγωγή»

Δώδεκα δόκιμοι επιλέχθηκαν για να κολυμπήσουν στο νησί.
Στην ομάδα συμπεριλήφθηκε σκοπίμως μια γυναίκα.

Το γεγονός ότι λίγοι σχετικά κολύμπησαν ενώ υπήρχαν πολλοί περισσότεροι μαθητές στη Ναυτική Ακαδημία δείχνει ότι υπήρξε απόκλιση και πολλές αποτυχίες ως προς τις επιδόσεις.
Οι κολυμβητές συνοδεύονται από συμμαθητές τους που βρίσκονται σε βάρκες, κρατώντας δάδες.
Το βίντεο καταλήγει στις νησίδες Τούζλα, που έχουν σχεδόν την ίδια απόσταση που έχει το Καστελόριζο από την Τουρκία (1.950 μέτρα).
Όταν οι δόκιμοι βγαίνουν στη στεριά, υψώνουν το πανό της Ναυτικής Ακαδημίας, φωνάζοντας «Πατρίδα μου, θα θυσίαζα τη ζωή μου για σένα», ένα σύνθημα που επαναλαμβάνεται συχνά κατά τη στρατιωτική εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα του τουρκικού στρατού.
Millî Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulunda (DHO) eğitimlerine devam eden Harbiyeliler; “Planlı Açık Deniz Yüzme Eğitimleri” kapsamında, DHO İç Liman'dan 1.950 metre mesafedeki Tuzla Adası'na yüzerek gitti.@msuedutr pic.twitter.com/YMyXJTRbi9

 

Η Τουρκία και η Ελλάδα βιώνουν κατά καιρούς εντάσεις λόγω του μακροχρόνιου, ανεπίλυτου ζητήματος της υφαλοκρηπίδας και της έρευνας για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε την Τουρκία να εγκαταλείψει τα σχέδια για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου γύρω από την Κύπρο στην ανατολική Μεσόγειο τον περασμένο Οκτώβριο.
Η αντίδραση της Άγκυρας στην ΕΕ ήταν σκληρή.
Κατά ειρωνικό τρόπο, η Τουρκία έχει πολύ στενές σχέσεις με το Κατάρ, το οποίο έχει υπογράψει συμφωνία έρευνας φυσικού αερίου με την Κυπριακή Δημοκρατία στα ύδατα που διεκδικεί.
Κατά την επιστροφή από μια επίσκεψη στο Κατάρ τον Δεκέμβριο, ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan είπε απλώς ότι ήταν «λυπημένος» όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν για τη συνεργασία του Κατάρ με την Κύπρο.

Προπαγάνδα

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας εδώ και καιρό μοιράζεται εθνικιστικές και προπαγανδιστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριφερόμενο περισσότερο ως στρατός από τρολ παρά ως επίσημος θεσμός.
Υπάρχουν επίσης συχνά δημοσιεύματα σχετικά με τις μονομερείς στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία και τον αγώνα ενάντια στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κοινοποιούνται συχνά, ειδικά για μαχητές του PKK και του ISIS (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία) που συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν.
Εικόνες των ηγετικών ανώτερων διοικητών του Akar σε ταξίδια εσωτερικού διανέμονται επίσης συχνά.

Κάπως έτσι, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, που ήταν ένας μάλλον βαρετός θεσμός τα προηγούμενα χρόνια, μετατράπηκε σε αποτελεσματικό κυβερνητικό όργανο, αφού η κυβέρνηση έθεσε το Γενικό Επιτελείο υπό την εποπτεία του υπουργείου στις 15 Ιουλίου 2018.
Αναμφίβολα, ο διορισμός του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Akar ως Υπουργoύ Άμυνας είχε επιρροή στην αλλαγή.
Για πολλούς, ο Akar εξακολουθεί να είναι ο de facto αρχηγός του γενικού επιτελείου, καθώς μάλιστα κατάφερε να δημιουργήσει ένα κλιμάκιο που αποτελείται από διοικητές πιστούς σε αυτόν.
Σημειώνεται πως ο Akar έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εκκαθαρίσεις στον τουρκικό στρατό μετά από μια αμφιλεγόμενη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016 και έδωσε το πράσινο φως για την απόλυση δεκάδων χιλιάδων αντιπάλων του Εrdogan.
Διακόσιοι πενήντα εννέα στρατιωτικοί δόκιμοι συνελήφθησαν με την κατηγορία πραξικοπήματος στις 16 Ιουλίου 2016 και συνελήφθησαν τέσσερις ημέρες αργότερα.
Oι δόκιμοι κατηγορήθηκαν ένα χρόνο αφότου τέθηκαν σε προφυλάκιση και η δίκη τους ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2018.
Εκατόν ογδόντα επτά από τους δόκιμους καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της απόπειρας ανατροπής της συνταγματικής τάξης.
Οι δόκιμοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν ιδέα ότι εκτυλισσόταν απόπειρα πραξικοπήματος, καθώς οι ανώτεροί τους τους είχαν πει ότι πραγματοποιούνταν τρομοκρατική επίθεση στη Γέφυρα του Βοσπόρου.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template