Στο «μηδέν» οι έρευνες για την απαγωγή του Κυπαρίσση! Διαψεύστηκε η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ότι είναι θέμα ωρών η εξιχνίαση της.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022


Κανείς πλέον δεν μπορεί να προσδιορίσει την εξέλιξη μιας απαγωγής που παρουσιάζει πολλά αντιφατικά και περίεργα στοιχεία: από το modus operandi της συμμορίας μέχρι την επιλογή του στόχου, τα λύτρα που απαιτούν από την οικογένεια για να αφεθεί ελεύθερο το θύμα αλλά και μια σειρά λαθών που ο καθένας εύκολα μπορεί να διακρίνει χωρίς να είναι καν αναλυτής της Ασφάλειας
.
Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και κάποια γεγονότα που έλαβαν χώρα τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της απαγωγής, τα οποία το έμπειρο μάτι ενός αναλυτή εντοπίζει και ακτινογραφεί. Τέτοια δεδομένα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και στη συγκεκριμένη περίπτωση και είναι μάλιστα ικανά -αν αξιοποιηθούν σωστά- να ανοίξουν τον δρόμο στην αστυνομική έρευνα.

Δέκα και πλέον ημέρες μετά την απαγωγή, στους υψηλούς ορόφους της ΓΑΔΑ φαίνεται να έχει σχηματιστεί μια πολύ καλή εικόνα για το τι έχει συμβεί και ένας επιχειρηματίας, που δεν έχει το προφίλ του μεγιστάνα, δεν φοβάται και δεν παίρνει μέτρα ασφαλείας, πέφτει θύμα αρπαγής από κάποιους που δείχνουν μεν σκληροί, αλλά ανεπαρκείς για να ολοκληρώσουν μια τέτοια υψηλού ρίσκου ενέργεια.

Από τον χρόνο που διαρκεί μέχρι στιγμής η απαγωγή και τις υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας φαίνεται ότι η περίπτωση Κυπαρίσση δεν είναι αρπαγή-τίγρη, όπου η όλη ιστορία διαρκεί μόλις μερικές ώρες και το θύμα είναι ο ίδιος διαπραγματευτής του εαυτού του, ούτε φυσικά απαγωγή-express που διαρκεί 3-4 ημέρες. 

Ο 40χρονος Γιώργος Κυπαρίσσης, έφυγε από την ταβέρνα στο Ίλιον, εκεί που ήταν με ακόμα δύο φίλες του, στις 12:00.

Στις 12:02 ολοκληρώθηκε η εν λόγω βιντεοκλήση που διήρκησε 22 λεπτά, με την φίλη του από το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης το σήμα χανόταν. Όταν το σήμα επανήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα άκουσε τους απαγωγείς να φωνάζουν, σε άπταιστα ελληνικά, στον φίλο της να «σκάσει», βρίζοντάς τον.

Συνεπώς, οι αναλυτές λένε ότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας «κανονικής απαγωγής», την οποία οι δράστες σχεδίασαν και εκτέλεσαν κατά γράμμα χωρίς να πιέζονται από τον χρόνο. Ο τρόπος που διαπραγματεύονται για τα λύτρα, χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Viber για να στέλνουν τα μηνύματα και όχι να τηλεφωνούν όπως σε άλλες απαγωγές, φανερώνει μια προσπάθεια να πάρουν τα χρήματα αφήνοντας πίσω τους όσο το δυνατόν λιγότερα ίχνη και στοιχεία. Ενδεχομένως, να μελέτησαν άλλες περιπτώσεις απαγωγών και μέσα από δημοσιεύματα να έχουν μαρκάρει τα λάθη που έκαναν οι απαγωγείς και να προσπαθούν να τα περιορίσουν.

Στην περίπτωση του Κυπαρίσση, η επιλογή του 40χρονου ξαφνιάζει και δημιουργεί ερωτήματα. Ο απαχθείς διατηρεί μαζί με τον αδελφό του μεγάλη επιχείρηση διάθεσης ανταλλακτικών στο Μενίδι και στη Θεσσαλονίκη, σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ο μεγιστάνας που έχει άφθονο ρευστό και μπορεί να μαζέψει εκατομμύρια σε λίγες ώρες ή ημέρες. Άρα τι συμβαίνει ; " Δεν μας λέει την αλήθεια η οικογένεια και χάνουμε χρόνο ψάχνοντας στα τυφλά" λέει στο ΕΔΩΛΙΟ5 αξιωματικός που χειρίζεται την υπόθεση.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template