Έλενα και Αντώνης Λυμπέρη: Προκαλούν ξανά – Οι γιορτινές πόζες με άρωμα χλιδής και τα μπάνια στη χειμωνιάτικη Ψαρρού

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022


«Πέρασε και δεν ακούμπησε» για το πάλαι ποτέ ισχυρό εκδοτικό ζευγάρι Αντώνη Λυμπέρη και Έλενας Μακρή – Λυμπέρη. Τι κι αν έχασαν τη βίλα στο Κεφαλάρι, τι κι αν δεν ξεχρέωσαν ποτέ τους εργαζόμενους, που έχασαν δεδουλευμένα πολλών μηνών και αποζημιώσεις, τι κι αν οι καιροί επιτάσσουν μέτρο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής…
Η κρίση, οι δίκες, οι κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί, τα λουκέτα στα lifestyle περιοδικά που είχαν, όλα ξεπεράστηκαν. Σειρά πλέον έχουν οι γιορτινές πόζες με άρωμα χλιδής. Και η ζωή συνεχίζεται, ενίοτε πιάνοντας τον μίτο από εκεί που τον αφήσαμε.

Εξάλλου ο αγώνας για τη διατήρηση των followers και των δυνητικών πελατών δεν σταματά ποτέ και τα αδηφάγα social media χορταίνουν μόνο με illustrated φωτογραφικό υλικό. Το άλλοτε παντοδύναμο ζεύγος Λυμπέρη πρεσβεύει ότι υπάρχει χώρος για όνειρα πολυτελείας, ακόμη και στην εποχή της εσωστρέφειας, της αβεβαιότητας και της πανδημίας της COVID-19.

Η χρεωκοπημένη ματαιοδοξία «άνθισε» και φέτος στις γιορτές. Μια όμορφη – ομολογουμένως – οικογένεια ποζάρει στο γιορτινά στολισμένο καθιστικό.

Το πρώην ισχυρό ζεύγος κάθεται σε δυο κόκκινες πολυθρόνες και χαμογελάει στον φωτογραφικό φακό. Εκείνος ντυμένος στα μαύρα, πάντα κομψός – αν και το πουκάμισο μάλλον του ήταν κάπως μικρό – χαμογελάει. Δείχνει χαλαρός και ευτυχής. Δίπλα διακρίνεται μια συλλογή από βινύλια. Η γοητευτική σύζυγός του με μαύρο παντελόνι και απαστράπτον μοβ top με παγιέτες γέρνει προς την πλευρά του αγαπημένου της συντρόφου με χάρη.

Δίπλα της η 25χρονη κόρη του ζεύγους, Φιλίππα, και πίσω τους τα αγόρια της οικογένειας, ο 23χρονος Αλέξανδρος και ο 18χρονος Άρης. Τον τοίχο κοσμεί ένας πίνακας με χρυσή κορνίζα, θα μπορούσε να είναι και Πικάσο. Άλλωστε η οικογένεια ανέκαθεν αγαπούσε την Τέχνη και είχε στη συλλογή της έργα – διαμάντια.

«From our family to yours, Happy New Year, happiness & health», λέει η λεζάντα. «Από την οικογένειά μας στη δική σας Καλή Χρονιά, ευτυχία και υγεία»
, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Έλενα Μακρή Λυμπέρη, κάτω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία.




Όμως είναι τουλάχιστον άκομψο να περιφέρεις ανερυθρίαστα τo προκλητικό lifestyle σου και να μοιράζεις ευχές για ευτυχία και για υγεία, όταν ξέρεις πόσους έχεις βλάψει, πόσων τις ζωές έχεις καταστρέψει και σε πόσους χρωστάς. Χρήματα. Κι ένα ειλικρινές συγγνώμη. Ψιλά γράμματα όταν η υποκρισία θριαμβεύει…

Ένας άλλος κόσμος

Για το ζεύγος Λυμπέρη η ζωή είναι ωραία και έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν. Μπορεί να έχασαν το γωνιακό ανάκτορο στο Κεφαλάρι με τη μεγάλη πισίνα, τη συλλογή έργων τέχνης, τα 2,5 στρέμματα κήπο, αλλά δεν κακόπεσαν κιόλας. Μια χαρά περνάνε και στο νέο σπίτι, στο εμβληματικό Παλαιό Ψυχικό. Η ζωή, βέβαια, τους έριξε στο ενοίκιο, αλλά, όπως φαίνεται, μπορούν και πληρώνουν το πενταψήφιο νούμερο κάθε μήνα, ζώντας παράλληλα μια αξιοζήλευτη – για κάποιους – ζωή, με μπόλικη αστερόσκονη που αντέχει στον χρόνο.

Από την πλατεία Βικτωρίας ως τη Μύκονο, το Κεφαλάρι και το Παλαιό Ψυχικό το ζευγάρι των μεγάλων τίτλων διάνυσε πολλά χιλιόμετρα, άλλοτε στο catwalk της χλιδάτης ζωής και άλλοτε στο πεζοδρόμιο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παραμονή Χριστουγέννων και η Έλενα Μακρή Λυμπέρη πόζαρε μπροστά από το στολισμένο δέντρο. Καθισμένη οκλαδόν, μεταφέρει μια αίσθηση ζεν, με το ήρεμο και γεμάτο αυτοπεποίθηση χαμόγελό της – σήμα κατατεθέν των δυνατών, που δεν κατάφεραν να τους τσακίσουν οι δυσκολίες της ζωής. Που αρπάζουν τον ταύρο από τα κέρατα και πατούν άνετα επί πτωμάτων.




Φορά ένα twin set σε γήινο τόνο, πιθανόν από τη συλλογή που σχεδιάζει και εμπορεύεται. Ή και όχι. Άλλωστε, όπως η ίδια αναφέρει σε κάθε ευκαιρία, έχει πάρα πολλά ρούχα και πάρα πολλά παπούτσια, που, ωστόσο, πλέον, δεν φορά και τα δώρισε σε άλλες γυναίκες, δίνοντάς τους χαρά. Εύχεται υγεία, λάμψη, ελευθερία, χαρά σε όλους. Πάντα και μόνο στα αγγλικά εννοείται. Άλλωστε η καριέρα της πλέον είναι διεθνής, μιας και τα αξεσουάρ και τα ρούχα, που σχεδιάζει, διατίθενται σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού, όπως αυτές της Ασίας και των ΗΠΑ.

Στο editorial της Elle, στις 11 Νοεμβρίου, η εκδότρια του περιοδικού έγραφε μεταξύ άλλων:


«Η τρίτη και σοβαρότερη μετακόµιση της δικής µου, «σοβαρά ενήλικης» ζωής ήρθε να µου σκληραγωγήσει συναισθήµατα, φυσικές αντοχές και νευρικό σύστηµα. Βρέθηκα αντιµέτωπη µε το συνονθύλευµα τριάντα χρόνων από αντικείµενα σπιτιού, δώρα γάµου, δώρα βαφτίσεων, εορτών, πάσης φύσεως αναµνηστικά και ρούχα, άπειρα ρούχα, ολόκληρα πολυκαταστήµατα ρούχων -γυναικείων, αντρικών, παιδικών-, κάθε στυλ, ηλικίας και δεκαετίας. Ρούχα που συχνά διερωτήθηκα ποιος ο λόγος που τα αγόρασα. Ρούχα που συχνά µου «χτύπαγαν» το θυµικό µου. «Αυτό το φόρεσα στο πρώτο ραντεβού µε τον πατέρα σου», έλεγα στη µάλλον αδιάφορη και ανυπόµονη µε τη διαδικασία κόρη µου. «Αυτό στη βάφτισή σου, αυτό στην κηδεία της γιαγιάς σου». Ανακάλυψα ποδιά Δηµοτικού του Αρσακείου, το φόρεµά µου από το πρώτο εφηβικό µου πάρτι µε τον βικτοριανό ‘80s γιακά (αντιγραφή από φόρεμα της Lady Diana) και, φυσικά, το γαµπριάτικο κοστούµι του άντρα µου, τα ασορτί χιλιοπατηµένα από τον χορό παπούτσια του, όπως και το δικό µου -ολίγον κιτρινισµένο από την εικοσιπενταετία- νυφικό της Vera Wang, αλλά και εκείνο της µητέρας µου, ραμμένο το 1958!».

Μοίρασμα αναμνήσεων με ολίγον από προσωπική εξομολόγηση, αλλά και επίδειξη για τον πλούτο μιας άλλης εποχής, που απέχει έτη φωτός από το σήμερα. Οτιδήποτε και με οποιαδήποτε αφορμή μπορεί να υπενθυμίσει ότι μόνο τυχαία δεν είναι η σχεδιάστρια/εκδότρια Έλενα Μακρή Λυμπέρη. Α! Και ότι τα έχει ζήσει όλα στο μάξιμουμ φυσικά.

Μύκονος για πάντα

Σταθερή αγάπη του ζεύγους Λυμπέρη παραμένει η Μύκονος, στην οποία κάποτε διατηρούσαν τρεις εξοχικές κατοικίες. Θαυμάσαμε την Έλενα Μακρή – Λυμπέρη στην πρώτη της βουτιά σε μια μαγική, απόκοσμη Ψαρρού, λίγο μετά την Πρωτοχρονιά.



«Το πρώτο μπάνιο του 2022 στην άδεια Ψαρρού» αναγράφει η λεζάντα και η φωτογενής πρωταγωνίστρια φοράει ένα κομψό μαύρο ολόσωμο μαγιό και κοιτάει κατάματα τον αδύναμο χειμωνιάτικο ήλιο, αψηφώντας το παγωμένο νερό, που πολλοί δυσκολεύονται να αντέξουν ακόμη και τον Αύγουστο.


Το όλο στυλ θυμίζει – φυσικά – άλλο ένα editorial μόδας σε αφιέρωμα με τίτλο «Beautiful Greece». Στο νησί η επιχειρηματίας διαθέτει και κατάστημα, όπου εμπορεύεται ρούχα, αξεσουάρ και κοσμήματα. Είναι, μάλιστα, σε περιοχή – φιλέτο. Αλλά οι δουλειές φαίνεται πάνε καλά και μπορεί να καλυφθεί το ενοίκιο και το κόστος συντήρησής του.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα για τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας; Δύσκολο να το προβλέψουμε. Πάντως η ουσία είναι πως η θορυβώδης πτώση της χάρτινης αυτοκρατορίας Λυμπέρη δεν έχει περάσει στη λήθη. Τουλάχιστον όχι για όλους όσοι βιοπορίζονταν από αυτήν. Και ήταν πολλοί. Που, ευγνώμονες που τους δόθηκαν οι ευκαιρίες, τα έδωσαν όλα, για να μείνουν στο τέλος εξαπατημένοι και να βλέπουν τώρα τα λαμπερά μειδιάματα των άλλοτε αφεντικών τους, που, κόντρα σε οποιαδήποτε συνθήκη, εξακολουθούν να κάνουν… ζωάρα. Σίγουρα εμφανώς πιο μετρημένοι, πια, στο τι βγάζουν προς τα έξω, ωστόσο αρκούντως προκλητικοί.

Ο κύκλος της αβάσταχτης ελαφρότητας άνοιξε ξανά…
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template