Elon-Musk Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, κέρδισε 33,8 δισ. δολάρια σε μια μέρα-Στα 305 δις η περιουσία του

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ο μεγιστάνας Έλον Μασκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται με το ιλιγγιώδες ποσό των 33,8 δισ. δολαρίων σε μια μέρα!
Ο λόγος, η ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία μιας εκ των εταιρειών του, της Tesla, η οποία ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αφού πουλήθηκαν σχεδόν 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα (936.000 για την ακρίβεια) μέσα στο 2021. Κι αυτό, παρά τις ανακλήσεις, λόγω διάφορων τεχνικών προβλημάτων, περίπου 475.000 οχημάτων της την επταετία 2014-2021.

Το TIME ανακήρυξε «πρόσωπο της xρονιάς» τον Έλον Μασκ

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι συνηθισμένος στα... τεράστια σκαμπανεβάσματα, καθώς στις 10 Νοεμβρίου έχασε... 50 δισεκατομμύρια μέσα σε διάστημα λίγων ωρών!

Σύμφωνα με το Forbes, οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 13% μέχρι το κλείσιμο της αγοράς, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά και πάλι το όριο του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πλέον, η περιουσία του Έλον Μασκ ξεπερνάει το... ΑΕΠ μιας δυτικής χώρας, αφού φτάνει τα 305 δισεκατομμύρια δολάρια.

Και επισήμως, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, τον Μπερνάρντ Αρνολντ, Διευθύνων Σύμβουλο της γαλλικής αυτοκρατορίας μόδας LVMH, του οποίου η περιουσία αποτιμάται στα 200 δισ. δολάρια περίπου. Τρίτος είναι ο Τζεφ Μπέζος, της Amazon.

«Πρόσωπο της xρονιάς» για το TIME

Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Έλον Μασκ, ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το αμερικανικό περιοδικό «Time».

Όντας ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, με την περιουσία του να εκτιμάται στα 265,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από το περιοδικό «Forbes», ο Μασκ, ηλικίας 50 ετών, διαδέχεται τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, που μοιράστηκαν πέρυσι τον τίτλο.

Ο επιχειρηματίας με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, ο οποίος πολιτογραφήθηκε υπήκοος Καναδά και κατόπιν ΗΠΑ, δεν αποτελεί σίγουρα μια συμβατική προσωπικότητα.

«Καθώς δημιούργησε λύσεις σε μια υπαρξιακή κρίση, ενσάρκωσε τις δυνατότητες και τους κινδύνους της εποχής των τεχνολογικών τιτάνων, επειδή έδωσε ώθηση για τις πιο τολμηρές και ανατρεπτικές μεταμορφώσεις της κοινωνίας, ο Ίλον Μασκ είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς του Time για το 2021», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλσενταλ.

«Ο Μασκ πέρασε τη ζωή του αψηφώντας τους "haters": φαίνεται πως σήμερα βρίσκεται σε θέση να τους βάλει στη θέση τους», γράφουν οι δημοσιογράφοι του «Time» στο πορτρέτο του, που είναι αφιερωμένο στον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία.

Το έτος 2021 ήταν θεαματικό για τον Μασκ και τις επιχειρήσεις του. Η SpaceX σύναψε τον Απρίλιο ένα αποκλειστικό συμβόλαιο με τη NASA για την αποστολή των πρώτων αστροναυτών στη Σελήνη από το 1972.
Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία έστειλε στο Διάστημα τέσσερις διαστημικούς τουρίστες, στην πρώτη τροχιακή αποστολή στην Ιστορία στην οποία δεν ταξίδευε κανένας επαγγελματίας αστροναύτης.
Ο Μασκ μιλάει, εξάλλου, με ενθουσιασμό για το σχέδιό του περί αποικισμού του Άρη τα επόμενα χρόνια.
«Η ανθρωπότητα κινδυνεύει από τη μείωση των γεννήσεων»

Ο Έλον Μασκ είχε προκαλέσει πρόσφατα αίσθηση με μια δήλωσή του, καθώς θεωρεί ότι ο πολιτισμός μας κινδυνεύει με κατάρρευση, διότι «δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στον πλανήτη», διαφωνώντας έτσι κάθετα με όσους πιστεύουν ότι η Γη κινδυνεύει λόγω «υπερπληθυσμού».

«Η μείωση του πληθυσμού και όχι ο υπερπληθυσμός θα είναι η καταστροφή της ανθρωπότητας», θεωρεί ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX, λέγοντας ότι παρά το ότι αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια, «το πρόβλημα είναι ο πολύ μικρός ρυθμός γεννήσεων».
«Πολλοί θεωρούν ότι υπάρχει πολύς κόσμος στον πλανήτη και η αύξησή του ξεφεύγει από τον έλεγχο. Εγώ πιστεύω ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο», αναφέρει.

Ο ρυθμός γεννήσεων μειώνεται από το 1963, εκτός από μια μικρή ανάκαμψη στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αναφέρει ο Μασκ, προσθέτοντας ότι δεν του αρέσει καθόλου η ιδέα να επιτευχθεί η μακρά διάρκεια ζωής για τον άνθρωπο -πόσω μάλλον η αθανασία…

Και το εξηγεί: «Είναι σημαντικό να πεθαίνουμε, διότι συνήθως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν γνώμη ούτε τις ιδέες τους, απλά πεθαίνουν με αυτές. Εάν ζουν για πάντα, τότε η κοινωνία μας θα γίνει πολύ μονομερής, και οι νέες ιδέες δεν θα μπορούν να εδραιωθούν».

Ο ίδιος, πάντως, μάλλον έχει κάνει το χρέος του, αφού είναι πατέρας έξι παιδιών… 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template