Αδελφοί Χατζηιωάννου (Sprider Stores): Στο σφυρί το «άγνωστο» ανάκτορο της Εκάλης (pics)

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Γράφει ο Σταυρος Γριμάνης
Η Ανάσταση δεν υπάρχει μόνο στη θρησκευτική μας συνείδηση ως το κορυφαίο γεγονός της Χριστιανοσύνης, αλλά, σε σπανιότατες ομολογουμένως περιπτώσεις, απαντάται και στον κόσμο των επιχειρήσεων…

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της εταιρείας “Lady Inside”, την οποία αποκαλύπτει σήμερα το newmoney. Πρόκειται για μια εταιρεία καλσόν, καλτσών, εσωρούχων, έτοιμων ενδυμάτων, νημάτων, υφασμάτων και συμμετοχών, από τις πολλές τις οποίες είχαν δημιουργήσει οι αδελφοί Σάκης και Σάββας Χατζηιωάννου, της αλήστου μνήμης αλυσίδας ένδυσης Sprider Stores, την εποχή της παντοδυναμίας τους.

Η “Lady Inside” ακολούθησε τη μοίρα των υπόλοιπων εταιρειών του ομίλου Χατζηιωάννου που βάρεσε κανόνι το 2013. Έτσι και αυτή τέθηκε σε λύση και εκκαθάριση εκείνη την περίοδο, με τον τελευταίο ισολογισμό της για τη χρήση του 2012 να υπογράφουν ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ο Αθανάσιος Χατζηιωάννου και ως Αντιπρόεδρος ο Σάββας Χατζηιωάννου.

Επτά χρόνια μετά, ωστόσο, αναβίωσε σε κατάσταση ενεργής εταιρείας, η οποία (αναβίωση) και τροποποίηση της επωνυμίας και του καταστατικού της, εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 9519/5.9.2020 απόφαση της Υπηρεσίας Γ.Ε.ΜΗ.

Κάπως έτσι η πρώην “Lady Inside”, με το όνομα “Greenview Properties”, πλέον, ξεκίνησε τη… νέα καριέρα της με διαφορετικό εταιρικό σκοπό που αφορά την αγορά ακινήτων και διαφορετικά πρόσωπα στη διοίκηση.

Ο μηδενικός τζίρος, οι ΑΜΚ και τα πρόσωπα

Η “Greenview Properties”, το 2020 είχε μηδενικό κύκλο εργασιών, υποχρεώσεις 1,14 εκατ. ευρώ και ζημιές 34.988,44 ευρώ, ενώ τα έξοδα διοίκησης, διάθεσης κ.λπ. ανήλθαν σε 35.300,33 ευρώ. Υπήρξαν ωστόσο ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε επίπεδο μετοχικού κεφαλαίου.
Η σύσταση της ως Lady Inside έγινε τον Μάρτιο του 1997 με μετοχικό κεφάλαιο 10 εκατ. δραχμές και το 1998 έγινε ΑΜΚ 320 εκατ. δραχμές ενώ ακολούθησαν άλλες αυξήσεις και μετατροπές μέχρι το 2004. Ωστόσο από τις 5 Μαρτίου 2021 και μετά έγιναν τρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κατά 168.100 ευρώ, κατά 300.000 ευρώ (τον Απρίλιο του 2021) και κατά 500.000 ευρώ στις 22 Ιουνίου 2021, με αποτέλεσμα το μετοχικό κεφάλαιο να διαμορφώνεται σε 1.500.000 ευρώ διαιρούμενο σε 1.500.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ έκαστης.

Στο τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο Γεώργιος Γιαννακίδης, και μέλη οι Janardhan Lavu και Sunitha Lavu, γεννηθέντες στην Ινδία και διαμένοντες στη Ν. Αφρική.Η δε έδρα της εταιρείας μεταφέρθηκε αρχικά, τον Οκτώβριο του 2014 στην οδό Παλαμά της Ν. Φιλαδέλφειας, το Δεκέμβριο του 2014 στην οδό Αυτοκρατόρων Αγγέλων στην Αθήνα και από τον Ιούλιο του 2020, όταν μετεξελίχθηκε σε “Greenview Properties” υπό τη νέα διοίκηση, στην δημοφιλή οδό Ρόδων στην Εκάλη.

Το πολυτελές ακίνητο και ο πλειστηριασμός

Αυτό το ακίνητο, όμως, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό, στις 2 Μαρτίου με τιμή πρώτης προσφοράς 962.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα δεν είναι κάποια τράπεζα, αλλά η διαφημιστική εταιρεία FUSE BBDO COMMUNICATION S.A. (πρώην TEAM ATHENS ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ Α.Ε.), με εκτελεστό τίτλο απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (από το 2016) και επιταγή προς πληρωμή που επιδόθηκε στις 12 Ιουλίου 2021. Όπως αναφέρεται, το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 200.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της συνολικής επιταχθείσας απαίτησης «ρητώς επιφυλασσόμενης της εισπράξεως του υπολοίπου ποσού της οφειλής εκ μέρους της επισπεύδουσας, πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης μέχρι εξόφλησης της».

Ο πλειστηριασμός αφορά την πλήρη κυριότητα ενός οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 1.186,25 τ.μ. μαζί με την μονοκατοικία εμβαδού (κατά την άδεια) 722,94 τ.μ. που βρίσκεται επί της οδού Ρόδων 102 στην Εκάλη, δηλαδή εκεί που εδρεύει η εταιρεία.

Πρόκειται για διώροφη μονοκατοικία πολυτελούς κατασκευής που αποτελείται από:

• Υπόγειο επιφάνειας 268,14 τ.μ. που περιλαμβάνει χώρο στάθμευσης (γκαράζ), τρείς αποθήκες και χώρο κλιμακοστασίου ανόδου στο ισόγειο.
• Ισόγειο επιφάνειας 244,08 τ.μ. με σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, χολ με κλιματιστικό, καθιστικό, ένα WC, δωμάτιο ιματιοθήκης, χώρο αποθήκης και πλυντηρίου με προθάλαμο.
• Α’ όροφο επιφάνειας 210,72 τ.μ. με τρεις κοιτώνες με λουτρό και δωμάτιο ντουλάπα, ένα κοιτώνα με προθάλαμο, λουτρό, δύο δωμάτια ντουλάπες (βεστιάρια), χώρο Jacuzzi, διάδρομο επικοινωνίας και κλιμακοστάσιο.-Καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας έχει κατασκευαστεί τμήμα 2ου ορόφου με υπερύψωση τμήματος της στέγης σε επιφάνεια που υπολογίζεται σε 80,00 τ.μ. περίπου.

Η μονοκατοικία είναι κατασκευής του 1990 και όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιγράφονται ως εξής:

-Εξωτερικές τοιχοποιίες: Οπτοπλινθοδομές / Επιχρίσματα τριπτά τριών στρώσεων
-Τοίχοι, πλαγιοκαλύψεις: Οπτοπλινθοδομές & επένδυση πέτρας (τμήμα του εξωτερικού τοίχου καθώς και η μάντρα προς την οδό Ρόδων είναι επενδυμένη με πέτρα).
– Δάπεδα: Μάρμαρο και Δρύινα
-Εξωτερικά κουφώματα ξύλινα
-Θύρες: Δρύινες μασίφ λουστραριστές


Είναι ακόμη εξοπλισμένη με σύστημα κλιματισμού (καλοριφέρ και A/C κλειστού τύπου) και ανελκυστήρα, ενώ στην έκθεση εκτίμησης χαρακτηρίζεται «υψηλού επιπέδου αρχιτεκτονικής αισθητικής και κατασκευής».

Επίσης, ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με κήπο και περίφραξη και η κατάσταση συντήρησή της κρίνεται πολύ καλή.Το ακίνητο περιήλθε στην οφειλέτρια εταιρεία κατά πλήρη κυριότητα (ποσοστό 100%) με αγοραπωλησία που έγινε στις 27 Νοεμβρίου 2003, δηλαδή επί εποχής ακόμη της πλήρους ανάπτυξης του ομίλου των αδελφών Χατζηιωάννου…

Η μονοκατοικία έχει μαζί με την αυθαίρετη επέκταση συνολική επιφάνεια 802,94 τ.μ. και με βάση την έκθεση εκτίμησης η αγοραία αξία της μετά την εφαρμογή κατάλληλων αναγωγών προσδιορίστηκε στα 1.228,81 €/τ.μ., δηλαδή στις 986.658,36 ευρώ, από τις οποίες αφαιρούνται 25.000 ευρώ ως κόστος νομιμοποίησης. Έτσι προέκυψε η τιμή πρώτης προσφοράς των 962.000 ευρώ.
Τα βάρη και η κατάσταση στην αγορά

Όσον αφορά τα βάρη του ακινήτου υπάρχει προσημείωση υποθήκης υπέρ της TEAM ATHENS ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ Α.Ε. για ποσό 450.000 ευρώ, κατά της Lady Inside, εγγραφείσα την 24/10/2013, συντηρητική κατάσχεση υπέρ της ίδιας για ποσό 750.000 ευρώ κατά της Lady Inside με εγγραφές στις 18/01/2013, 23-04-2013 και 20-09-2013, καθώς και αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της FUSE BBDO COMMUNICATION S.A για ποσό 200.000 ευρώ κατά της Greenview Properties με ημερομηνία καταχώρισης 20/07/2021.Σύμφωνα με έρευνα αγοράς που περιλαμβάνεται στην έκθεση εκτίμησης η ευρύτερη περιοχή της Εκάλης ακολουθεί τις τάσεις της κτηματαγοράς με εξαιρετικά περιορισμένη δραστηριότητα κτηματικών συναλλαγών και πράξεων. Έτσι, στα αζήτητα παραμένουν δεκάδες πολυτελείς κατοικίες σε Εκάλη, Καστρί, Κεφαλάρι και Διόνυσο. Όσο για τις αιτίες, όπως αναφέρεται, η πολλαπλή και σύνθετη φορολόγηση των ακινήτων και δη αυτών που έχουν μεγάλη επιφάνεια, τα υπέρογκα έξοδα συντήρησης, η επιβολή τεκμηρίων, το υφεσιακό περιβάλλον λόγω της πανδημίας και η αύξηση της ανεργίας καθιστούν απαγορευτική την αγορά ενός τέτοιου ακινήτου.

Λαμβάνοντας υπόψη πληροφορίες από μεσίτες της περιοχής, η διαφορά μεταξύ ζητούμενων τιμών και επιπέδων που επιτρέπουν πραγματοποίηση πράξεων ανέρχεται έως το ποσοστό του 15% με 20%, ενώ σε περιπτώσεις ακινήτων προς άμεση ρευστοποίηση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Οι ζητούμενες τιμές πώλησης παραμένουν ανθεκτικές μόνο στις νεόδμητες κατοικίες, λόγω του χαμηλού διαθέσιμου αποθέματος, εντούτοις το τελευταίο διάστημα καταγράφονται και για αυτές μειώσεις των αρχικών ζητούμενων τιμών πώλησης έως 15%.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template