Wall Street: Στην χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από το 2020 – «Βουτιά» 7,6% για το Nasdaq

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Την χειρότερη εβδομάδα του από το 2020, από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ολοκλήρωσε ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, διευρύνοντας τις απώλειές του, καθώς οι απότομες απώλειες του κολοσσού streaming Netflix παρέσυραν το δείκτη ακόμη πιο βαθιά σε διόρθωση, απέχοντας περίπου 14% από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου 2021.


Ο Nasdaq υποχώρησε 2,74%, καταγράφοντας σε εβδομαδιαία βάση απώλειες 7,6%, στην χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Οκτώβριο του 2020. Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 450 εβδομάδων ή 1,3%, χάνοντας πλέον τις 14.000 μονάδες, ενώ ο S&P 500 εμφάνισε απώλειες 1,9%.

Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 έκλεισαν με απώλειες για τρίτη συναπτή εβδομάδα, παρουσιάζοντας τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από το 2020. Ο S&P 500 απέχει περισσότερο από 8% από το πρόσφατο ιστορικό υψηλό του. Υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, στο μεγαλύτερο τετραήμερο καθοδικό σερί από τον Ιούνιο του 2020. Στην εβδομάδα, ο S&P 500 εμφάνισε απώλειες 5,7%, ενώ ο Dow Jones 4,6%.

Το Netflix απογοήτευσε με τα τριμηνιαία αποτελέσματά του με τη μετοχή του να κάνει βουτιά 25%, από τη στιγμή που περιμένει σημαντική μείωση των συνδρομητών του για τη φετινή χρονιά. Σε πτώση και η μετοχή των ανταγωνστών του με τη Disney, γνωστή για την υπηρεσία streaming Disney+, να σημειώνει απώλειες 7%.



Το Netflix είναι η πρώτη μεγάλη τεχνολογική εταιρεία που ανακοινώνει αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου 2021, με τις Apple και Tesla να παίρνουν σειρά την επόμενη εβδομάδα. Η Tesla απώλεσε 5,3% της αξίας της, ενώ άλλα μεγάλα ονόματα, όπως Amazon και Meta Platforms, υποχώρησαν 6% και 4,2% αντίστοιχα.

Η μετοχή ωστόσο της Peloton ανέκαμψε περίπου 11,7% την Παρασκευή μετά την πτώση άνω του 20% της Πέμπτης, στην αναγγελία ότι θα διακόψει προσωρινά την παραγωγή ποδηλάτων της καθώς μειώθηκε η ζήτηση.

Ο Nasdaq είχε την χειρότερη έναρξη έτους, στη διάρκεια των πρώτων 14 ημερών του έτους, από το 2008, σύμφωνα με το FactSet.


H κατρακύλα του δείκτη υψηλής τεχνολογίας έχει κατά το πλείστον να κάνει με την άνοδο των ομολογιακών αποδόσεων αυτή την εβδομάδα. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου άγγιξε το υψηλό επίπεδο του 1,9% την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στο χρονοδιάγραμμα της Φέντεραλ Ριζέρβ για τις επιτοκιακές αυξήσεις, φοβούμενοι ότι θα είναι περισσότερες απ΄ό,τι αναμένονται για φέτος. Ωστόσο, οι αποδόσεις αποκλιμακώθηκαν σήμερα Παρασκευή επιστρέφοντας κάτω από το 1,8%.

Να σημειωθεί ότι το μοτίβο αυτού του μηνός είναι οι μετοχές στη Wall Street να χάνουν έδαφος στο τέλος της συνεδρίασης. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά μέσο όρο 0,16% την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, σύμφωνα με τη Bespoke Investment Group. Αυτό καθιστά αυτομάτως τον Ιανουάριο τον τρίτο χειρότερο μήνα από το 2000, σύμφωνα πάντα με τη Bespoke.

Σοβαρό πλήγμα υπέστησαν αυτή την εβδομάδα και οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο δείκτης Russell 2000 γνώρισε την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση απο τον Ιούνιο του 2020 με απώλειες 1,8% στη σημερινή συνεδρίαση.

moneryeview.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template