Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πώς βγάζει τα περισσότερα εκατομμύρια έξω από τα παρκέ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022


Τα έσοδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο αυξάνονται κάθε σεζόν από το 2013, όταν αποφάσισε να κάνει το μεγάλο ταξίδι από την Ελλάδα με προορισμό τις Η.Π.Α. και είδε την «Μέκκα του μπάσκετ», το Ν.Β.Α., να ανοίγει διάπλατα τις πύλες του για να υποδεχθεί τον άλλοτε παίκτη του Φιλαθλητικού στην Α2.


Εννέα περίπου χρόνια μετά, το φτωχόπαιδο από τα Σεπόλια που σήμερα είναι ένας από τους… κροίσους των παρκέ, κερδίζοντας δόξα και χρήμα «με το σπαθί του», φιγουράρει στην 4η θέση της «χρυσής» λίστας του Forbes με τους παίκτες οι οποίοι εμφανίζουν τον Φεβρουάριο τις υψηλότερες απολαβές από τις Off-Court δραστηριότητες τους, με 41 εκατ. δολάρια.

Πίσω, δηλαδή, μόνο από τρεις άλλους σταρ: τον κατά πολύ παλαιότερο του σε προϋπηρεσία στα αμερικανικά γήπεδα «King» Λεμπρόν Τζέιμς που κατέχει την πρωτιά –με 70 εκατ. δολ. από τους χορηγούς του, τις λοιπές εμπορικές συμφωνίες του και τις προσωπικές του business- και τους Στεφ Κάρι, Κέβιν Ντουράντ, στα 47 εκατ. δολ. έκαστος.

Ο Greek Freak διατηρεί, όμως, στα 27 του όλες τις προοπτικές να… πολλαπλασιάσει αυτό τον πλούτο τα προσεχή χρόνια.
Το παράδοξο ως έναν βαθμό είναι ότι αυτή την στιγμή καταφέρνει να βγάζει πιο πολλά λεφτά έξω από τα παρκέ, παρά μέσα σε αυτά, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους υπόλοιπους Top NBAers.

Η, τουλάχιστον, ακούγεται περίεργο στα αυτιά αρκετών, όταν ο κόσμος γνωρίζει ότι ο ύψους 2.11 μ. Έλληνας διεθνής φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς, πρωταθλητής και δις M.V.P. του N.B.A. υπέγραψε ένα super max συμβόλαιο-ρεκόρ συνολικής αξίας 228,2 εκατ. δολ. με τα «ελάφια» ως το καλοκαίρι του 2026 και ήδη έχει ενεργοποιηθεί η πρώτη του χρονιά…





Πως γίνεται αυτό, στην περίπτωση του Γιάννη; Το βέβαιο είναι πως οι ισορροπίες ανάμεσα στα… εντός και εκτός παρκέ έσοδα του θα αλλάξουν. Για την τρέχουσα περίοδο, 2021-22, η πρώτη δόση του συμβολαίου του για τις αγωνιστικές του υπηρεσίες στους Μπακς θα του αποφέρει 39.344.900 δολ., δηλαδή 1,65 εκατ. δολ. λιγότερα σε σύγκριση με τα… επιχειρηματικά του κέρδη!

Οι συνολικές αποδοχές του (80,3 εκατ. δολ.) τον κατατάσσουν 4ο στο Ν.Β.Α., έναντι 111,2 εκατ. του Λεμπρόν Τζέιμς (εντός γηπέδου 41,2 εκατ. δολ.-εκτός γηπέδου: 70 εκατ. δολ.), 92,8 εκατ. δολ του Στεφ Κάρι (εντός γηπέδου 45,8 εκατ. δολ.-εκτός γηπέδου 47 εκατ. δολ.) και 87,9 εκατ. δολ. του Κέβιν Ντουράντ (εντός γηπέδου 40,9 εκατ. δολ. – εκτός γηπέδου 47 εκατ. δολ.).
Αύξηση 2.900% σε 3 συμβόλαια

Τα επόμενα έτη αναμένεται να ανέβουν τα έσοδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και από τις δυο πηγές: από τον «μισθό» τους στους Μπακς σίγουρα, πιθανότατα και από τις νέες εμπορικές συμφωνίες του και την παρουσία του στο επιχειρείν ή τις επενδύσεις του σε διάφορους τομείς.

Ποιο από τα δυο θα ανέβει σε μεγαλύτερο επίπεδο, θα φανεί στην πράξη. Ανάλογα με το που θα κυμανθούν οι Off-Court… εισροές στους τραπεζικούς λογαριασμούς του. Τα εισοδήματα του, πάντως, οδεύουν προς τριψήφιο αριθμό – σε εκατομμύρια- για κάθε έτος…

Η κλιμάκωση των αποδοχών του από το super max συμβόλαιο του στο Μιλγουόκι θεωρούνται δεδομένες: 2021-22: 39.344.900 δολ., 2022-23: 42.492.492 δολ., 2023-24: 45.640.084 δολ., 2024-25: 48.787.676 δολ., 2025-26: 51.935.268 δολ.

Αν αναλογισθεί κανείς ότι ο Greek Freak εισέπραξε μόλις… 1.792.560 δολ. όταν πρωτοπάτησε το πόδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2013, σημαίνει ότι ο «μισθός» του θα εκτιναχθεί «επί 29 φορές» από 3 συμβόλαια ως το 2026 σε 13 χρόνια, ή κατά 2.900%!




Τα 12 εκατ. από τη Nike και τα νέα deals

Πόσα εισπράττει από τους χορηγούς του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Το Forbes εκτιμά ότι το νέο deal του Έλληνα σταρ με την NIKE έφθασε πλέον στα 12 εκατ. δολ. ετησίως (από …20.000 δολ. κάποτε) με αυξητικές τάσεις, με δεδομένο ότι ο «κολοσσός» της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης έχει λανσάρει το 3ο signature παπούτσι του παίκτη και παράλληλα κάνει λόγο για 3 πρόσφατες κινήσεις του.

Τον περασμένο φθινόπωρο Δεκέμβριο ο Έλληνας NBAer έκλεισε μια αρκετά μεγάλη συμφωνία με την ψηφιακή συλλεκτική πλατφόρμα NFTSTAR και την εταιρεία που ειδικεύεται στην ανταλλαγή αθλητικών καρτών ALT, επένδυσε (μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν) στην start up μεταπώλησης πολυτελών ρολογιών χειρός WatchBox (με την αποτίμηση της να εκτοξεύεται στο 1 δισ. δολ.) και κέρδισε μια δίκη στο τέλος του 2021 για τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του εμπορικού του σήματος «Greek Freak», που σκοπεύει να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται στην ένδυση, υπόδηση, στην πώληση αξεσουάρ…

Αν προσθέσουμε ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της προβολής της ταινίας με θέμα την ζωή του από την Disney μέσα στο 2022, είτε στις αίθουσες των κινηματογράφων, είτε από την streaming υπηρεσία Disney plus και ταυτόχρονα αναζητείται η λύση για να έρθουν και στην ελληνική αγορά τα αθλητικά ποτά της εταιρείας Ready Nutrition της οποίας είναι μέτοχος από το 2020, το επενδυτικό σερί του… businessman Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν σταματά!

Στο portfolio των 41 εκατ. δολ. συμμετέχουν και οι άλλοι χορηγοί του όπως και στην Ελλάδα και το εξωτερικό οι Anheuser-Busch InBev, Come Ready Foods LLC, Gr. Sarantis S.A., Greek From Greece Café Cuisine, JBL, Mytilineos (Protergia), TCL, BMW κ.α. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template