Δίκη Folli Follie:Αποφυλακίζονται πατήρ και υιός Κουτσολιούτσος

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022


Τον τελευταίο τους μήνα στη φυλακή περνούν ο Δημήτρης και ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Μέχρι και οι δικαστές που τους δικάζουν για το οικονομικό σκάνδαλο της Folli Follie γνωρίζουν πια ότι ετυμηγορία για την ενοχή ή την αθώωση τους είναι ανέφικτο να υπάρξει μέχρι τις 8 Μαρτίου, ημέρα που συμπληρώνεται το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης.



Την αδυναμία σύντομης έκδοσης απόφασης «μαρτυρούν» οι επόμενες δικάσιμοι που ανακοινώθηκαν για τη συνέχιση της δίκης των 10 κατηγορουμένων για απάτη του επενδυτικού κοινού, πλαστογραφίες, χειραγώγηση μετοχής, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση.

Η τελευταία δικάσιμος που ανακοινώθηκε (μέχρι να ανακοινωθούν οι επόμενες για τον Απρίλιο) είναι η 31η Μαρτίου. Τότε που ο ιδρυτής της Folli Follie και ο γιος του θα βρίσκονται πλέον σπίτι τους. Ελεύθεροι ή εν δυνάμει ελεύθεροι, με μόνο ένα «βραχιολάκι» να περιορίζει την καθημερινότητα τους.


Σαφώς καλύτερα από τα κελιά τους στον Κορυδαλλό.


Συνεπώς, αρχές Μαρτίου και το αργότερο μέχρι τις 8 του μήνα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αυτεπαγγέλτως θα ανακοινώσει την άρση της προσωρινής κράτησης των 2 βασικών κατηγορουμένων της FFG και την αντικατάστασή της με τους περιοριστικούς όρους που θα κρίνει ως πλέον αποτελεσματικούς για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορουμένων αν όχι στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, σίγουρα εντός της χώρας.

Γιατί εάν κριθούν ένοχοι και καταδικαστούν σε πρώτο βαθμό χωρίς αναστολή στην έφεση τους, τότε θα πρέπει να επιστρέψουν στη φυλακή.
Ο κατ’ οίκον περιορισμό τους είναι μία από τις δικονομικές δυνατότητες των δικαστών για την «επομένη» της λήξης του 18μηνου της προφυλάκισης πατέρα και γιου. Το στίγμα άλλωστε είχε δοθεί από την 1η μέρα της δίκης, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις σχεδόν καθημερινές συνεδριάσεις που αρχικά τους ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Μη νομίζετε ότι μετά τις 9 Μαρτίου θα συνεδριάζουμε 2-3 φορές το μήνα», τους είχε απαντήσει η προεδρεύουσα.

Πλέον η δίκη της Folli Follie προστίθεται στην (όχι και τόσο μικρή) λίστα των πολύκροτων δικών που δεν πρόλαβαν να τελειώσουν στην ώρα τους…

Απορρίφθηκαν οι νέες ενστάσεις

Με ένα ομόφωνο «απορρίπτουμε» των δικαστών και τη σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, για όλες τις νέες ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση, άνοιξε ο δρόμος για την ουσιαστική έναρξη της δίκης.

Από τη Δευτέρα αρχίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων. Πρώτοι κλήθηκαν να εξεταστούν οι 10 από τους 25 επενδυτές και μικρομετόχους που παραμένουν στην πολιτική αγωγή (μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αποβάλει τους υπόλοιπους, όπως και την εταιρεία Folli Follie).

Οι φερόμενοι ως ζημιωθέντες μέτοχοι και επενδυτές αναμένεται να υποστηρίξουν ότι αγόρασαν μετοχές και επένδυσαν στην FFG όταν δημοσιεύθηκαν τα «παχυλά» αλλά τελικώς ψεύτικα οικονομικά στοιχεία της. Έτσι, θα πουν, εξαπατήθηκαν και έχασαν μεγάλα ποσά.

Θα ακολουθήσουν κρίσιμοι και ουσιώδεις μάρτυρες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, μεταξύ αυτών μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, νυν μέλη της διορισμένης διοίκησης της εταιρείας και οι πραγματογνώμονες.

Το δικαστήριο στην τελευταία του συνεδρίαση απέρριψε όλες τις νέες ενστάσεις της υπεράσπισης μεταξύ άλλων, περί ακυρότητας και αοριστίας των κατηγορητηρίων. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template