ΙΣΧΥΡΟ ΠΛΗΓΜΑ-Η Κύπρος χάνει περίπου 800 χιλιάδες τουρίστες από Ρωσία και Ουκρανία

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022


Ισχυρό πλήγμα θα δεχθεί, φέτος, ο τουρισμός της Κύπρου.

Οι πρώτες αφίξεις Ρώσων και Ουκρανών τουριστών αναμένονταν στα μέσα Μαρτίου και έχουν όλες ακυρωθεί, λόγω του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας.

«Η καλοκαιρινή σεζόν ξεκινάει περί τα μέσα Μαρτίου» δήλωσε στο euronews ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, γενικός διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων. «Όντως, περιμέναμε κάποιες αφίξεις αυτό το μήνα από τη Ρωσία, αλλά και από την Ουκρανία. Δυστυχώς, λόγω της κατάστασης, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Θεωρούμε ότι, λόγω των εξελίξεων, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά θα πρέπει να βγάλουμε από το κάδρο των δυνητικών τουριστικών μας αφίξεων αυτές τις δύο αγορές.»

Οι ακυρώσεις των κρατήσεων από Ρωσία δεν αφορούν μόνο στην τρέχουσα περίοδο, αλλά στο σύνολο της σεζόν. Ακόμα και όσες υπάρχουν ακόμα, είναι θέμα χρόνου να ακυρωθούν σημειώνουν στο euronews παράγοντες της κυπριακής αγοράς τουρισμού.
Κύπρος: Απώλειες μισού δισεκατομμυρίου
Η Κύπρος αναμένεται να χάσει, φέτος, περίπου 800 χιλιάδες τουρίστες από Ρωσία και Ουκρανία, δηλαδή περίπου το 22% των συνολικά αναμενόμενων αφίξεων. Αυτό μεταφράζεται σε απώλειες εσόδων που θα ξεπεράσουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Πετρίδης, προειδοποίησε ότι οι συνέπειες του πολέμου Ρωσίας- Ουκρανίας θα κυμανθούν μεταξύ 1,5% με 2% του ΑΕΠ το 2022.
«Πάγωσαν τα πάντα»

Μία χρονιά που αναμένονταν να κυλήσει πολύ καλά, με αυξημένες κρατήσεις κυρίως από Μ. Βρετανία και σκανδιναβικές χώρες, φαίνεται ότι χάνεται κάτω από τα σύννεφα του πολέμου.

«Οι κρατήσεις από κάποιες αγορές πλησίαζαν τα επίπεδα του 2019» αναφέρει ο Άκης Βαβλίτης, πρόεδρος Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου. «Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, "πάγωσαν" τα πάντα. Και τώρα, οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές. Γιατί όλες οι ευρωπαϊκές χώρες είχαν τουρίστες από τη Ρωσία και όλες δέχονται πλήγμα. Ο ανταγωνισμός για τα μερίδια στις υφιστάμενες αγορές θα είναι πολύ σκληρός».

Νέες αεροπορικές συνδέσεις και εκπτώσεις

Προσπαθώντας να μετριάσουν τις επιπτώσεις, το υφυπουργείο Τουρισμού και οι τουριστικοί φορείς ξεκινούν εκστρατεία προώθησης της Κύπρου σε άλλες αγορές, κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, του Ισραήλ, αλλά και των χωρών του Αραβικού Κόλπου.

«Στοχεύουμε σε νέες αγορές, εδώ και δύο χρόνια» σημειώνει ο Φ. Ρουσουνίδης, «τις οποίες θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε φέτος ώστε να μετριάσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθούν κίνητρα σε αεροπορικές εταιρείες ώστε να υπάρξει διασύνδεση με περισσότερες αγορές, θα γίνουν ψηφιακές εκστρατείες προώθησης της χώρας και πολλές άλλες ενέργειες.»

Επίσης, κάποια από τα ξενοδοχεία που δούλευαν κυρίως με Ρώσους, έχουν στραφεί σε χώρες της Ευρώπης και προσφέρουν εκπτώσεις έως και 30% για να προσεκλύσουν τουρίστες.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template