Interview: «Όχι» στην αποστολή όπλων στην Ουκρανία λέει το 54% - Η ΝΔ στο +12% με 33,5% - ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ΚΙΝΑΛ 16%

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022


Κατά της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία τάσσεται το 54% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για την Politic.gr.Ωστόσο, ένας στους δύο Έλληνες (51%) τάσσεται υπέρ της ουκρανικής πλευράς.

Το 34% δεν υποστηρίζει κάποιο στρατόπεδο ενώ με το πλευρό της Ρωσίας συντάσσεται το 15%.
Η συμπάθεια των Ελλήνων στον ουκρανικό λαό διαφαίνεται επίσης, τόσο από το γεγονός ότι οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία βρίσκουν σύμφωνο το 63% των ερωτηθέντων, όσο και από το ότι η συντριπτική πλειοψηφία (83%) τάσσεται υπέρ της απόφασης της 12μηνης άδειας παραμονής και εργασίας σε πρόσφυγες από την Ουκρανία.







«Λάθος» η αποστολή αμυντικού εξοπλισμού



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η πλειοψηφία των Ελλήνων (54%) δεν υποστηρίζει την αποστολή στρατιωτικού υλικού στον πόλεμο της Ουκρανίας, εν αντιθέσει με το 46%.
Μάλιστα, υπέρ της ουδέτερης στάσης της χώρας μας δηλώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων. Συγκεκριμένα, το 53% θεωρεί πως το ελληνικό συμφέρον εξυπηρετείται μέσω της ουδετερότητας. 

Ωστόσο, όσοι πιστεύουν πως συμφέρει την Ελλάδα να ταχθεί υπέρ μιας πλευράς προκρίνουν πως αυτή πρέπει να είναι η ουκρανική (37%), ενώ μόλις το 3% υποστηρίζει τη στήριξη στη Ρωσία.









Απίθανο σενάριο η χρήση πυρηνικών όπλων

Σε ότι έχει να κάνει με την πυρηνική απειλή, ως απίθανο σενάριο χαρακτηρίζει η πλειοψηφία (65%) τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία. Πολύ ή αρκετά πιθανό το βρίσκει το 28% και το 7% δεν παίρνει θέση.




Macron και Ζelensky οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί αρχηγοί

Όσον αφορά το πως κρίνουν οι Έλληνες τους αρχηγούς των κρατών που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκονται στις εξελίξεις, ο Γάλλος πρόεδρος Emanuel Macron είναι αυτός που απολαμβάνει την υψηλότερη δημοφιλία (73,6%).
Ακολουθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodimir Zelensky με το 40,7% των Ελλήνων να είναι θετικά προσκείμενοι προς το πρόσωπό του έναντι του 47,7%. Ο Ζελένσκι αν και ως πολιτικός χαρακτηρίζεται άπειρος, είναι ενδεικτικό ότι από τα περισσότερα ΜΜΕ αναγνωρίζεται πλέον ως ένας “νέος γενναίος ηγέτης”.
Στην τρίτη θέση έρχεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden (34,7%) και ακολουθούν ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz (28,6%), ο Ρώσος πρόεδρος Vladimit Purin (23,4%) ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johhson (17,6%).



Στο 12% η «ψαλίδα« ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Το ΚΙΝΑΛ στο 16%

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης, η ΝΔ εμφανίζει μια μικρή άνοδο στο 33,5% από 33% στην πρόθεση ψήφου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί από το 21,8% στο 21,5%.
Την έκπληξη κάνει το ΚΙΝΑΛ το οποίο αγγίζει το 16% (από 14,6%) ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,1%. Η Ελληνική Λύση στο 4,9% και το ΜέΡα 25 στο 3.2%.
Από τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται εκτός βουλής ο Συν. Δημιουργία βρίσκεται στο 2%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 7.4%.





www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template