Σάλος με την Tesla του Musk στις ΗΠΑ: Αγόρασε αλουμίνιο αξίας εκατομμυρίων ευρώ από τη ρωσική Rusal

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022


Η Τesla αγόρασε αλουμίνιο αξίας εκατομμυρίων ευρώ από τη Rusal, τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή αλουμινίου στον κόσμο, η οποία εδρεύει στη Ρωσία, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που έλαβε το CNBC.


Ορισμένοι νυν και πρώην υπάλληλοι της Tesla παρείχαν στο CNBC τα τιμολόγια των αγορών, αν και θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Δήλωσαν ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων αγόρασε ρωσικό αλουμίνιο αξίας εκατομμυρίων ευρώ για να κατασκευάσει κελύφη αμαξώματος για τις δοκιμές παραγωγής του Model Y στη νέα της μονάδα παραγωγής στο Βραδεμβούργο της Γερμανίας.
Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις στον Ρώσο μεγιστάνα και ιδρυτή της Rusal Oleg Deripaska.
Ο δισεκατομμυριούχος είναι στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και έχει ζητήσει ειρήνη στην Ουκρανία.
Πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο Deripaska είπε: «Όλος ο κόσμος θα είναι διαφορετικός μετά από αυτά τα γεγονότα και η Ρωσία θα είναι διαφορετική».
Η Rusal δεν είναι ο κύριος προμηθευτής αλουμινίου της Tesla.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει συνεργαστεί με άλλους προμηθευτές μετάλλων όλα αυτά τα χρόνια.
Τα τιμολόγια δεν παρείχαν πληροφορίες για το πόσο αλουμίνιο αγόρασε η Tesla από τη Rusal.
Τα έγγραφα έδειχναν ότι μια γερμανική θυγατρική της Tesla πλήρωσε την ελβετική θυγατρική της Rusal μέσω μιας αυστριακής τράπεζας για το μέταλλο.
Η Tesla άρχισε να προμηθεύεται αλουμίνιο από τη Rusal για τη χύτευση ανταλλακτικών αυτοκινήτων τον Δεκέμβριο του 2020 και συνέχιζε να αγοράζει τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.
Ο Elon Musk δήλωσε πριν δυο μέρες ότι «η Tesla και η SpaceX βλέπουν σημαντικές πρόσφατες πιέσεις πληθωρισμού στις πρώτες ύλες και τα logistics».
Τα βιομηχανικά μέταλλα έχουν εκτοξευθεί καθώς οι δυτικές κυρώσεις απομονώνουν την πλούσια σε εμπορεύματα Ρωσία από τον υπόλοιπο κόσμο.
Μετά την καλπάζουσα άνοδο των εμπορευμάτων που έχει καταγραφεί, η Tesla άρχισε να αυξάνει τις τιμές των αυτοκινήτων την περασμένη εβδομάδα.
Η Interos, η οποία παρακολουθεί παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, είπε ότι «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι κυριολεκτικά εισβολή της Ρωσίας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.
Για να απαντήσουμε στη Ρωσία, κυριολεκτικά κόβουμε τμήματα της ανεπτυγμένης αλυσίδας εφοδιασμού μας μέσω κυρώσεων και πολέμου.
Οι εταιρείες ανταποκρίνονται κάνοντας δύο πράγματα -- το ένα είναι να αποθηκεύουν αποθέματα, να αγοράζουν όσο περισσότερα μπορούν όσο πιο γρήγορα μπορούν.
Από εκεί και πέρα, είναι αναζητούν εναλλακτικές πηγές είτε από άλλο μέρος είτε από άλλο μέταλλο ή υλικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως υποκατάστατο».
Εν τω μεταξύ, ο Musk υποστήριξε λεκτικά την Ουκρανία, παρόλο που οι αλυσίδες εφοδιασμού της Tesla αφορούν προμήθειες από τη Ρωσία.
Μένει να δούμε αν η Tesla θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό αλουμίνιο
.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template