Ρωσικά σούπερ γιοτ αξίας άνω των 2 δισ. έχει δεσμεύσει η Ευρώπη – Πού βρίσκονται αυτή τη στιγμή

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022


Υπερπολυτελή γιοτ αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που συνδέονται με Ρώσους δισεκατομμυριούχους έχουν κατασχεθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές έπειτα από τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.


Τουλάχιστον 13 γιοτ – η αξία των οποίων κυμαίνεται από 8 έως 606 εκατομμύρια δολάρια – κατασχέθηκαν τόσο από την ΕΕ όσο και από το Ηνωμένο Βασίλειο, στον απόηχο των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Δύση στη ρωσική ελίτ.

Οι Ισπανικές αρχές φέρεται να έχουν κατασχέσει τέσσερα γιοτ. Συγκεκριμένα, το υπερπολυτελές γιοτ συνολικής αξίας 8 εκατομμυρίων δολαρίων με την ονομασία Lady Anastasia το οποίο ανήκει στον Αλεξάντερ Μιχέεφ.
Ακόμη, το Valerie η αξία του οποίου υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 95 εκατομμύρια δολάρια και συνδέεται με τον Σεργκέι Τσεμέζοφ.Ένα ακόμη, υπερπολυτελές σούπερ γιοτ το οποίο έχει κατασχεθεί είναι το Tango αξίας 95 εκατομμυρίων δολαρίων του Βίκτορ Βέξελμπεργκ καθώς και το σκάφος Crescent, του Ιγκόρ Σέτσιν αξίας 468 εκατομμυρίων δολαρίων.


Παράλληλα, στη Γαλλία έχουν κατασχεθεί άλλα τρία σούπερ γιοτ. Αρχικά, το Amore Vero αξίας 125 εκατομμυρίων δολαρίων. Το συγκεκριμένο ανήκει επίσης, στον Ρώσο ολιγάρχη, Ιγκόρ Σέτσιν καθώς και δύο γιοτ του Αλεξέι Κουζμίτσεφ – τη Μικρή Άρκτο αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων και τη Μεγάλη Άρκτο των 77 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το BusinessInsider, οι ιταλικές αρχές δέσμευσαν το υπερπολυτελές σκάφος Lady M των 34 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο ανήκει στον Αλεξέι Μορντάσοφ, το Sailing Yacht A το οποίο κοστίζει τουλάχιστον, 575 εκατομμύρια δολάρια και φέρεται να έχει αγοραστεί από τον Αντρέι Μελνιτσένκο. Τέλος, το γιοτ του Γκενάντι Τιμτσένκο, η Λένα αξίας 38 εκατομμυρίων δολαρίων βρίσκεται επίσης, στην Ιταλία.
Η Γερμανία κατέχει το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, το Dilbar, αξίας 606 εκατομμυρίων δολαρίων του Αλισέρ Ουσμάνοφ. Τέλος, στο Γιβραλτάρ, βρίσκεται το Axioma του Ντμίτρι Πουμπιάνσκι. Σημειώνεται πως το κόστος του εκτιμάται στα 68 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Αγγλία έχει πάρει τον έλεγχο του Phi που κοστίζει 38 εκατομμύρια δολάρια και συνδέεται με τον Βιτάλι Κοτσέτκοφ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template