Αυτά είναι τα 4+1 οφέλη που έχουν για την υγεία μας οι μπανάνες

Σάββατο 2 Απριλίου 2022


Μάλιστα, εκτός από μοναδική γεύση και άρωμα, μας παρέχουν και πολύ σημαντικά οφέλη υγείας.

Ειδικότερα, εκτός από εξαιρετική πηγή καλίου, οι μπανάνες συμβάλλουν πολύ θετικά και στην υγεία του στομάχου.

Αυτά όμως είναι γνωστά σχεδόν σε όλους. Αλλά διατροφολόγοι υποστηρίζουν οι μπανάνες έχουν και μερικά ακόμα πολύ σημαντικά οφέλη.


Δείτε 5 πρόσθετα οφέλη που έχουν οι μπανάνες για την υγεία μας:

Το δέρμα σας μπορεί να βελτιωθεί

Η δρ. Lisa Richards, διατροφολόγος και συγγραφέας του The Candida Diet, εξήγησε ότι “μία μέτρια μπανάνα περιέχει το 13% των ημερήσιων αναγκών σε μαγγάνιο”. Αυτό είναι ένα αρκετά υψηλό ποσοστό για ένα τόσο μικρό, εύκολο σνακ.

Και πρόσθεσε ότι η πρόσληψη μαγγανίου μπορεί να σημαίνει βελτιωμένη εμφάνιση του δέρματος, επειδή το μαγγάνιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή κολλαγόνου. Το κολλαγόνο είναι δομικό στοιχείο της επιδερμίδας και προστατεύει από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών που μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες.

Οι μπανάνες βοηθούν στην καλή λειτουργία του παχέος εντέρου

Ο διατροφολόγος δρ. John Fawkes επισημαίνει μια μελέτη του 2017, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nutrition Bulletin. Εκεί γίνεται η διαπίστωση ότι οι μπανάνες έχουν κάτι που ονομάζεται “ανθεκτικό άμυλο”. Αν και το άμυλο μπορεί να ακούγεται αρνητικό σε γενικές γραμμές και κάτι που προσπαθούμε να αποφύγουμε σε υπερβολικές ποσότητες, το ανθεκτικό άμυλο βοηθά στη δημιουργία της παραγωγής λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας.

Εξήγησε ότι τα λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας παίζουν ζωτικό ρόλο στην υγεία του παχέος εντέρου. Επομένως όσο περισσότερα παράγετε, τόσο πιο υγιές θα είναι το παχύ σας έντερο.

Λιγότερες μυϊκές κράμπες

Ίσως έχετε ακούσει αυτήν τη φήμη στο παρελθόν και η δρ. Richards το επιβεβαίωσε.

“Οι μπανάνες περιέχουν βασικούς ηλεκτρολύτες που μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να διατηρείται ενυδατωμένο και ισορροπημένο. Όταν τα μέταλλα στον οργανισμό βγουν εκτός ισορροπίας, το άτομο βιώνει αρνητικές παρενέργειες, όπως μυϊκές κράμπες”, λέει.

Οι μπανάνες εξισορροπούν το αλάτι που τρώτε


Η δρ. Celine Beitchman, διευθύντρια διατροφής στο Ινστιτούτο Μαγειρικής Εκπαίδευσης, εξήγησε ότι τα επίπεδα καλίου -για τα οποία είναι γνωστές οι μπανάνες- είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική διατροφική υγεία, ειδικά εάν καταναλώνετε περιττό αλάτι από άλλες τροφές.

“Οι μπανάνες είναι μια πλούσια πηγή καλίου, το οποίο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων του νατρίου”, εξήγησε η ίδια.

Ο δρ. Chun Tang από το Pall Mall Medical υπογράμμισε τα οφέλη του καλίου, προσθέτοντας ότι “το να έχεις ένα καλό επίπεδο καλίου στη διατροφή σου είναι εξαιρετικό για την υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή σου πίεση, συμβάλλοντας στην μείωση του κινδύνου εγκεφαλικών επεισοδίων και καρδιακών παθήσεων”.

Πιο αποτελεσματική απώλεια βάρους

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο δρ. Mary Wirtz, “οι μπανάνες έχουν τη διαβόητη φήμη ότι είναι πλούσιες σε ζάχαρη και πολλές θερμίδες σε σύγκριση με άλλα φρούτα. Όμως, παρά αυτή τη φαινομενικά αρνητική φήμη, μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά”.


Η Danielle Drapeau, ιδρύτρια του Shaping Young Tastebuds και του Certified Health Coach, συμφωνεί:
“Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, για να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο χρόνο και θα ομαλοποιήσουν τις κινήσεις του εντέρου. Αυτό κάνει μια μπανάνα το τέλειο σνακ ανάμεσα στα γεύματα”.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template