Επιθετική πρόταση εξαγοράς 41,4 δισ $ του Twiter απο τον Elon Musk-Προσφορά 54,20 $ ανά μετοχή

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022


Το ποσό των 41,39 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσφέρει ο Έλον Μασκ για να αγοράσει το 100% των μετοχών του Twitter.


Η προσφορά που έγινε προς τις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές, ήρθε λίγες ημέρες αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέκτησε το 9,2% των μετοχών.

Ο Έλον Μασκ προσφέρει 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά, ένα ποσό υψηλότερο κατά 38% από την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την 1η Απριλίου, δηλαδή την τελευταία ημέρα πριν την ανακοίνωση της εισόδου του στο μετοχικό κεφάλαιο.

Την Τρίτη, ο Μασκ πάντως δήλωσε ότι αν και ήδη είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της πλατφόρμας, δεν προτίθεται να συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο. «O Έλον Μασκ αποφάσισε να μη συμμετάσχει στο διοικητικό μας συμβούλιο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας, Παράγκ Αγκραουάλ.

Τι αναφέρει στην επιστολή του

Σε επιστολή του προς τον επικεφαλής της πλατφόρμας, Μπρετ Τέιλορ, στις 13 Απριλίου, ο Έλον Μασκ επισημαίνει ότι η προσφορά του είναι «η καλύτερη» ενώ διευκρινίζει ότι είναι τελική. Για να προχωρήσουν οι αλλαγές, ο ίδιος θεωρεί ότι το Twitter θα πρέπει να βγει εκτός χρηματιστηρίου.

«Δεν έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση, ούτε πιστεύω ότι μπορώ να προχωρήσω στις απαραίτητες αλλαγές όσο η εταιρεία είναι εισηγμένη», επισημαίνει. Μάλιστα προαναγγέλλει τις κινήσεις του, σε περίπτωση που η προσφορά του δεν γίνει δεκτή, καθώς όπως γράφει, σε μια τέτοια περίπτωση, «θα χρειαστεί να επανεξετάσω την στάση μου ως μέτοχος».

Ο εκκεντρικός μεγιστάνας επισημαίνει ότι «το Twitter έχει εξαιρετικές δυνατότητες. Θα τις ξεκλειδώσω». Μάλιστα, αναφέρει ότι πιστεύει ότι η πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να διευρύνει την ελεύθερη έκφραση σε όλον τον κόσμο, κάτι που είναι απαραίτητο για μία λειτουργική δημοκρατία. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι από την ημέρα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αγοράσει μετοχές, συνειδητοποίησε ότι το όραμά του για το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί με τη σημερινή δομή της εταιρείας. «Το Twitter θα πρέπει να μετατραπεί σε ιδιωτική εταιρεία» ανέφερε.

Μόλις έγινε γνωστή η πρόταση εξαγοράς, οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 11% στις προχρηματιστηριακές συναλλαγές. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template