ΕΚΤΑΚΤΟ-Μπήκαν στην Μολδαβία στρατεύματα της Ρουμανίας-Η Υπερδνειστερία σε επιφυλακή

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Θα μπει στον Πόλεμο η Ρουμανία; Το βέβαια είναι οτι η καθοδήγηση γίνεται απο τις ΗΠΑ οι οποίες θέλουν την περιοχή «μπουρλότο». Πως θα αντιδράσει η Ρωσία;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την ανακοίνωση της Μολδαβίας ότι δεν είναι πλέον ουδέτερη χώρα και ότι συντάσσεται με τη Δύση, καθώς ο ρουμανικός Στρατός έχει εισέλθει στην χώρα για ασκήσεις.
Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο ρουμανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης μπήκαν στην Μολδαβία και φαίνεται ότι κατευθύνονται στη ρωσική Υπερδνειστερία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού στα σύνορα με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, τόνισε πως πρόκειται για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τη συμμετοχή χωρών του ΝΑΤΟ.
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">According to unconfirmed information, the footage shows equipment of the Romanian Armed Forces heading towards the Ukrainian border. <a href="https://t.co/RJc3cihUW2">pic.twitter.com/RJc3cihUW2</a></p>&mdash; ТРУХА⚡️English (@TpyxaNews) <a href="https://twitter.com/TpyxaNews/status/1519413284197314563?ref_src=twsrc%5Etfw">April 27, 2022</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Πράγματι η Πολωνία και η Ρουμανία ανακοίνωσαν χτες, 28 Απριλίου, τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων.

Η Πολωνία ανακοίνωσε μια μαζική στρατιωτική άσκηση, προειδοποιώντας τους κατοίκους για αυξημένη κυκλοφορία και «φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων» που θα μετακινούνται σε όλη τη χώρα.

Οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα, ανέφερε ο πολωνικός Στρατός σε δήλωση την Πέμπτη.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που χώρες του ΝΑΤΟ που κάνουν ασκήσεις στην Μολδαβία, η οποία πλέον και τυπικά δεν είναι ουδέτερη.

Παράλληλα όλα αυτά δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις και στην Υπερδνειστερία.

Το κύριο πρόβλημα της Υπερδνειστερίας είναι η γεωγραφική της θέση.

Η δημοκρατία βρίσκεται ανάμεσα στη Μολδαβία και την Ουκρανία.


Την ίδια στιγμή, σε σχέση με την Ουκρανία, η Υπερδνειστερία έχει μειονεκτεί σημαντικά καθώς βρίσκεται σε μια πολύ στενή λωρίδα γης και το φαρδύτερο σημείο της είναι μόλις 40 χλμ.

Πιέζεται από τον ποταμό Δνείστερο και εκτείνεται 202 χλμ από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.
Η υπεράσπιση ενός τέτοιου εδάφους από τη Μολδαβία, η οποία ουσιαστικά δεν έχει Στρατό και βρίσκεται στην άλλη πλευρά, δεν είναι δύσκολη. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αποφευχθούν βομβαρδισμοί από τον ουκρανικό Στρατό, επειδή ολόκληρη η επικράτεια της Υπερδνειστερίας δεν έχει αρκετό βάθος για μια ανασυγκρότηση στρατευμάτων και επιμελητεία.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 1,5-3.000 προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Υπερδνειστερία. Πρόκειται για το 82ο και το 113ο Τάγμα Μηχανοκίνητων τυφεκίων των Φρουρών και το 540ο Τάγμα.

Η συνολική δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Υπερδνειστερίας φτάνει τους 15.000 προσωπικό.

Απαρτίζουν 4 Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού σε Τιρασπόλ, Bendery, Dubossary και Rybnitsa.


Κάθε Ταξιαρχία διαθέτει τέσσερα Τάγματα ειδικού σκοπού.


Σε υπηρεσία υπάρχουν: 100 άρματα μάχης Τ-72 και Τ-80, έως 200 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και οχήματα μάχης πεζικού BMP-1/-2 και τροχοφόρα BRDM, πυροβόλα, όλμοι, εκτοξευτές ρουκετών των 122 χκστ., αντιαρματικοί πύραυλοι ATGM, 200 συστήματα αεράμυνας μικρού και μέσου βεληνεκούς κλπ.

Στην πραγματικότητα, κανείς δεν γνωρίζει πόσοι από τους 465.000 εναπομείναντες κατοίκους της Υπερδνειστερίας θα επιστρατευτούν, αλλά υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 15.000 επιπλέον μπορούν άμεσα να εξοπλιστούν από την δύναμη της Εθνοφρουράς.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template