Ούτε άχνα από τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ για τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Ελληνικού δημοσίου... εν ζωή!

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022


Γράφει ο Άρης Σπίνος

Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία έχει αναγάγει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος σε εφιάλτη, σαν «βόμβα» έσκασε την προπερασμένη εβδομάδα η είδηση ότι εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Φεβρουάριο, καθώς αυξήθηκαν κατά 800 εκατ. ευρώ από έναν και μόνο οφειλέτη. Όλα αυτά όμως χωρίς όνομα.

Πρόκειται για την οικογένεια Μαρινόπουλου που βάρεσε κανόνι με τα Super Market και την βιομηχανία FAMAR.

Η εν λόγω επιχείρηση δραστηριοποιούνταν τόσο στο λιανεμπόριο όσο και τον φαρμακευτικό κλάδο επί δεκαετίες.

Την περίοδο του 2016 μάλιστα, υπήρξαν και συσκέψεις σε Υπουργεία αλλά και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για τις επιπτώσεις κατάρρευσης της επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια απαιτήθηκαν καίριες παρεμβάσεις διάσωσης από τον όμιλο Σκλαβενίτη ώστε να περιοριστεί το ντόμινο των εξελίξεων στην ελληνική αγορά.

Το τεράστιο ποσό των 800 εκατ. ευρώ αποκάλυψε πριν από λίγες εβδομάδες η ίδια η ΑΑΔΕ και το αφεντικό της ο Γιώργος Πιτσιλής, όταν ανακοίνωσε τα στοιχεία για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο για τον μήνα Φεβρουάριο.

Για εκείνο το μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη εμφάνισαν αύξηση 1,7 δισ. ευρώ, με το Υπουργείο Οικονομικών να διευκρινίζει στη συνέχεια ότι «τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν έναν και μοναδικό ΑΦΜ, δηλαδή έναν και μοναδικό οφειλέτη» και τα πραγματικά νέα ληξιπρόθεσμα άγγιζαν τα 900 εκατ ευρώ.

Την ώρα όμως που κρεμάνε στα μανταλάκια τον κάθε φουκαρά επειδή χρωστάει 1000 ευρώ η ΟΜΕΡΤΑ των ΜΜΕ καλύπτει την οικογένεια Μαρινόπουλου που έχει κρυμμένη καλά αμήθυτη περιουσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες φορολογικές αρχές, προέκυψε πως η εν λόγω επιχείρηση δεν είχε καταβάλει επί πολλά χρόνια φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ποσό των 800 εκατ. ευρώ δεν είναι το τελικό ποσό, αλλά στα βιβλία της ΑΑΔΕ αναμένεται να εμφανιστούν επιπλέον πρόστιμα και οφειλές.

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να βεβαιωθούν ως ληξιπρόθεσμα επιπλέον 400 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που οφείλει η επιχείρηση στα 1,2 δισ. ευρώ. Ποιο τους καλύπτουν  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template