«Δυο στα δυο» έκανε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο

Κυριακή 17 Απριλίου 2022


Σε προσωπική του υπόθεση έχει μετατρέψει ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα τελευταία δύο χρόνια το Monte Carlo Masters, καθώς κατάφερε να κάνει το repeat στο 1000άρι τουρνουά!


O κορυφαίος Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6 (3) του Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα (No 46) στον τελικό κι έτσι παρέμεινε στον θρόνο του στο εν λόγω τουρνουά.



Ο «αναγεννημένος» στην χωμάτινη επιφάνεια Έλληνας πρωταθλητής ήρθε στο Monte Carlo Masters, με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του και το κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο, στον 20ο τελικό της καριέρας του.

Αυτό είναι το όγδοο τρόπαιο για τον Τσιτσιπά και το πρώτο μετά από 11 μήνες (τελευταία φορά που είχε κατακτήσει τίτλο ήταν στη Λιόν).

Αναφερόμενος στο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς σχολίασε: «Ήταν ένα θαυμάσιο event. Κέρδισα πέρυσι και το επανέλαβα κι εφέτος. Αυτό το μέρος έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω για την άψογη πραγματικά οργάνωση του τουρνουά.

Όταν ήμουν έξι ετών, ήταν το πρώτο τουρνουά που είδα. Και μετά από πολλά χρόνια, κατάφερα να είμαι εδώ. Αυτό δεν θα συνέβαινε χωρίς την συμπαράσταση της ομάδας μου, αλλά και τη σκληρή δουλειά που κάναμε. Την οικογένειά μου και την ομάδα. Αν η οικογένειά μου δεν έπαιρνε το ρίσκο να με φέρει στην ακαδημία δεν θα ήμουν εδώ σήμερα.

Όλα ήταν άψογα στο τουρνουά, δεν ήταν μόνο οι υπεύθυνοι αλλά και οι εθελοντές. Όλοι μας βοήθησαν για να μπορέσουμε να είμαστε σε καλή κατάσταση. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους συμπατριώτες μου, που ήρθαν εδώ και με έκαναν να νιώσω ελαφρά περισσότερο σαν στο σπίτι μου. Να ευχαριστήσω και όλους τους υπόλοιπους, Ιταλούς, Γάλλους, Μονεγάσκους, που κάνατε τόσο υπέροχο αυτό το event. Μονακό σε ευχαριστώ.»

Ο Τσιτσιπάς αμέσως μετά τον πόντο που του χάρισε το τρόπαιο

Την ανωτερότητα του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό παραδέχθηκε και ο Νταβίντοβιτς-Φοκίνα. Ο Ισπανός απέτυχε να πάρει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, παρ' όλα αυτά αναγνώρισε, ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έπαιξε καλύτερα: «Συγχαρητήρια Στέφανε, ήσουν καλύτερος από εμένα σήμερα. Ελπίζω να παίξουμε πολλές φορές και στο μέλλον. Το άξιζες με το παιχνίδι που έκανες.»

Το μεγάλο ποσό που εξασφάλισε ο «Στεφ» μετά την κατάκτηση του τροπαίου

Ο «Στεφ» με την κατάκτηση του τίτλου στο συγκεκριμένο τουρνουά εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας για την πρωτιά στο Μονακό θα πάρει 836.335 ευρώ.  

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template