Ξηροδερμία στο κεφάλι: Λύσεις για σπιτική θεραπεία – Τι μπορείτε να κάνετε

Πέμπτη 19 Μαΐου 2022


Το ενδεικτικό σημάδι της ξηροδερμίας στο τριχωτό της κεφαλής είναι ο επίμονος κνησμός, αλλά μπορεί επίσης να συνοδεύεται από πιτυρίδα, πόνο και απώλεια μαλλιών.

Η ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να έχει μια σειρά από διαφορετικές αιτίες, αν και η πιο κοινή είναι μια αντίδραση στην αλλαγή του καιρού, σε ένα σκληρό συστατικό σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών.


Μερικές φορές, κάτι τόσο απλό, όπως το να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, ή να μην πίνετε αρκετό νερό μπορεί να είναι η αιτία, αν και ιατρικές παθήσεις, όπως το έκζεμα, ή η ψωρίαση μπορεί επίσης να είναι η αιτία.

Ξηροδερμία στο κεφάλι: Λύσεις για σπιτική θεραπεία
Καρυδέλαιο


Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για τα οφέλη του στην υγεία του δέρματος και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορεί να ενυδατώσει το τριχωτό της κεφαλής και οι αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του κινδύνου λοιμώξεων. Έρευνα δείχνει ότι μπορεί ακόμη και να βοηθήσει σημαντικά στη θεραπεία της ατοπικής δερματίτιδας.

Τρόπος χρήσης:

Απλώστε μια μικρή ποσότητα λιωμένου ελαίου καρύδας απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας, κάνοντας μασάζ στο δέρμα. Αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν πλύνετε τα μαλλιά σας όπως θα κάνατε συνήθως.

Λάδι από δέντρο τσαγιού

Το έλαιο δέντρου τσαγιού έχει ισχυρές αντισηπτικές, αντιμυκητιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες που μπορούν να ανακουφίσουν το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και τα συμπτώματά του. Αυτός είναι ο λόγος που πολλά σαμπουάν πιτυρίδας περιέχουν λάδι δέντρου τσαγιού.

Τρόπος χρήσης:

Μπορείτε να αναμίξετε μερικές σταγόνες ελαίου με ένα λάδι-φορέα, όπως το καρυδέλαιο, ή το ελαιόλαδο και να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το να δράσει για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε.

Αλόη βέρα

Η αλόη βέρα έχει μια σειρά από ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ξηροδερμία στο τριχωτό της κεφαλής. Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση του ερεθισμού του δέρματος και είναι επίσης ένας αποτελεσματικός ενυδατικός παράγοντας.

Τρόπος χρήσης:

Απλώστε το τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το να καθίσει για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να πάρετε από του στόματος συμπληρώματα αλόης βέρα ή να πιείτε χυμό αλόης βέρα, αλλά να έχετε κατά νου ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως καθαρτικό.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο έχει πολλά μεγάλα οφέλη για την υγεία που μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα του ξηρού τριχωτού της κεφαλής.

Είναι αντιμικροβιακό, που σημαίνει ότι μπορεί να εξαλείψει τα βακτήρια ή τους μύκητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν φαγούρα. Είναι επίσης αντιφλεγμονώδες και μπορεί να βοηθήσει στην απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής σας, που και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του ίδιου του ξηρού τριχωτού της κεφαλής.

Τρόπος χρήσης:

Αναμείξτε 1 μέρος μηλόξυδο με 2 μέρη νερό και εφαρμόστε το απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με ένα απαλό σαμπουάν και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας όπως συνήθως.

Μαγειρική σόδα και ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ενυδατικό και η μαγειρική σόδα έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Και τα δύο μαζί μπορούν να κάνουν απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής σας.

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας και ελαιολάδου είναι μια καλή επιλογή, εάν έχετε πιτυρίδα μαζί με ξηρό τριχωτό της κεφαλής, καθώς η υγρασία, η απολέπιση και οι αντιμυκητιακές ιδιότητες συνδυαστικά μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις λευκές νιφάδες που προκαλούν φαγούρα.

Τρόπος χρήσης:

Ανακατέψτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ελαιόλαδου μαζί και κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά πριν πλύνετε καλά τα μαλλιά σας με σαμπουάν και conditioner, για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα.

Πολτοποιημένες μπανάνες

Οι μπανάνες είναι θρεπτικές και ενυδατικές, καθιστώντας τις μια εξαιρετική θεραπεία για το ξηρό τριχωτό της κεφαλής και ακόμη και την πιτυρίδα.

Εκτός από το ότι είναι ενυδατικές, είναι και ένα φυσικό αντιμικροβιακό. Τα δύο οφέλη συνδυαστικά μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το ξηρό τριχωτό της κεφαλής σας.

Τρόπος χρήσης

Πολτοποιήστε, ή ανακατέψτε μια μπανάνα με μερικές κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Η ανάμειξή του θα διευκολύνει το ξέπλυμα των μαλλιών σας. Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε το να καθίσει για 10 έως 15 λεπτά.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template