Αυτά συμβαίνουν στο σώμα όταν τρέφεται μόνο με φρούτα – Κι όμως δεν αρκούν μόνο αυτά για να είστε υγιείς

Τρίτη 17 Μαΐου 2022


Τι θα συμβεί στο ανθρώπινο σώμα αν για ένα μήνα τρώγαμε φρούτα; Το σώμα μας θα στερούταν πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά μας και από μόνα τους τα φρούτα δεν αρκούν σαν τροφή.


Τα φρούτα είναι καλά για το σώμα μας μόνο σε ισορροπημένες δόσεις με άλλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας για να είμαστε υγιείς και να νιώθουμε καλά.

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η βιταμίνη D βρίσκεται φυσικά στο «πλήρες γάλα, τα εμπλουτισμένα δημητριακά και τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες». Αυτά τα είδη απαγορεύονται σε μια δίαιτα μόνο με φρούτα. Χωρίς βιταμίνη D, δεν μπορούμε να απορροφήσουμε σωστά το ασβέστιο και το μαγνήσιο, δύο κρίσιμα θρεπτικά συστατικά για την υγεία των οστών μας. Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για γερά οστά, κάτι που πρέπει να μας μεταφέρει σε όλη μας τη ζωή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, είναι πιο δύσκολο για τα οστά να επουλωθούν από τραυματισμούς.

Η βιταμίνη D είναι επίσης σημαντική για την ισχυρή υγεία των κυττάρων. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά στη διατήρηση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χωρίς κάποια επίπεδα πρωτεϊνών και λιπών, το σώμα μπορεί να αποφασίσει ότι λιμοκτονεί αυτό μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή λειτουργίας σημαντικών συστημάτων αφού περνά στη λειτουργία επιβίωσης. Η περιοριστική φύση της διατροφής του σώματός μόνο με φρούτα εμποδίζει τον κορεσμό.

Επίσης, θα έκανε κακό και στην πέψη.

Τα φρούτα έχουν εξαιρετικά πρεβιοτικά που είναι σημαντικά για την πέψη. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, τα προβιοτικά είναι σαν λίπασμα για το έντερο αφού βοηθούν στην ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων. Υπάρχουν σχεδόν 1000 διαφορετικοί τύποι βακτηρίων στο έντερό σας που συμβάλλουν στην πέψη. Αυτό το βακτήριο καλύπτει το έντερο σας και βοηθά να αφομοιώνουμε σωστά την τροφή . Τα βακτήρια του εντέρου είναι υπεύθυνα για την καλή υγεία, τη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Όσον αφορά το δέρμα, θα το αισθανόμασταν όλο και πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό. Χωρίς βιταμίνες Β και C ή ωμέγα λιπαρά οξέα, η παραγωγή κολλαγόνου θα μειωνόταν, γεγονός που θα έκανε το δέρμα να αισθάνεται λιγότερο σφριγηλό και νεανικό, και ίσως να αποκτούσαμε και ακμή λόγω της έλλειψης αυτών των βιταμινών.

Τέλος, γίνεται ζημιά στα μαλλιά και τα νύχια. Τα προβιοτικά δεν είναι το μόνο θρεπτικό συστατικό που δεν έχουμε όταν τρώμε μόνο φρούτα. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, σίδηρος, ψευδάργυρος και ωμέγα – λιπαρά οξέα, δεν υπάρχουν στα φρούτα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών και των νυχιών

Με αυτή την διατροφή μπορεί να εμφανιστεί απώλεια μαλλιών ή τα μαλλιά μπορεί να μην αναπτυχθούν όσο πρέπει. Μπορεί επίσης να είναι εύθραυστα και να σπάσουν εύκολα. Το ίδιο θα ισχύει και για τα νύχια . Η βιταμίνη Β, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των νυχιών.

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template