ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Ισχυρές καταιγίδες με έντονη βροχόπτωση στην Αττική

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022


Η βροχή ειναι έντονη στις νότιες περιοχές του Πειραιά, Νίκαια Κορυδαλλό Κερατσίνι Πέραμα αλλά και τον Πειραιά.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, σε Μαρούσι, Ηλιούπολη, Ίλιον, Μενίδι, Ραφήνα, Λυκόβρυση και Περιστέρι - Πλημμύρισαν οι δρόμοι από την ξαφνική νεροποντή - Στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού η κακοκαιρία-εξπρές - Και χαλάζι σε πολλές περιοχές
Για καταιγίδες μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αττική προειδοποιεί με ανάρτησή του στα social media ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.


Σύμφωνα με το meteo.gr στις περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής, όπου από τις βραδινές κυρίως ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Παράλληλα θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτική πτώση. Ο καιρός στην Αθήνα τις επόμενες ώρες θα χαλάσει, με τον ουρανό να συννεφιάζει και οι βροχές να πλήττουν κυρίως τα βόρεια τμήματα.

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας από το windy.com



Λίγα λεπτά μετά τις 10.00 το βράδυ στο Μαρούσι εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, η οποία συνοδεύτηκε και από αστραπές. 


Λίγα λεπτά μετά τις 10.00 το βράδυ στο Μαρούσι εκδηλώθηκε έντονη χαλαζόπτωση, η οποία συνοδεύτηκε και από αστραπές.

Δείτε το βίντεο:




Πληροφορίες κάνουν λόγο επίσης για σφοδρή καταιγίδα λίγων λεπτών σε Ηλιούπολη, Ίλιον, Μενίδι, Ραφήνα, Λυκόβρυση και Περιστέρι.


Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα, επηρεάζοντας επιπλέον τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.

Από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για αύριο Πέμπτη:

Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Βελτίωση του καιρού τις μεσημεριανές ώρες. Πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων στο Αιγαίο. Αισθητή πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών.
Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, τοπικά έντονες βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα και σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Χιόνια θα πέσουν έως το ξημέρωμα στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός προοδευτικά θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 23, στην Ήπειρο από 9 έως 27, στη Θεσσαλία από 8 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 13 έως 22 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και τοπικά στην Κρήτη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν στα 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι καταιγίδες θα εντοπίζονται κυρίως πάνω από τη θάλασσα. Το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template