Ο Elon Musk ξαναβάζει τον Donald Trump στο Twitter - «Ηθικά λανθασμένη και τελείως ανόητη η αποβολή του»

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022


Έτοιμος να ξαναβάλει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, αν ολοκληρωθεί το deal εξαγοράς, στο Twitter δήλωσε ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk.


«Οι μόνιμες απαγορεύσεις θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σπάνιες και να προορίζονται πραγματικά για λογαριασμούς που είναι bot, ή απάτες, λογαριασμοί spam…
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στους FT, ο Elon Musk επέκρινε έντονα το Twitter για την απόφασή του να απαγορεύσει την πρόσβαση, ισοβίως, στον Donald Trump, κατηγορώντας την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης για αριστερή προκατάληψη που είχε επιτείνει τον κοινωνικό διχασμό στις ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι ήταν μια ηθικά κακή απόφαση και ανόητη», είπε σχετικά με την ισόβια απαγόρευση του Τrump, η οποία επιβλήθηκε αμέσως μετά την εισβολή ενός αχαλίνωτου όχλου στο κτίριο του Καπιτωλίου των ΗΠΑ. Τα σχόλια του Musk σηματοδοτούν μια απότομη κλιμάκωση των επιθέσεων του CEO της Tesla στις προσπάθειες του Twitter να εξαλείψει τη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση.

«Η απαγόρευση του Trump από το Twitter δεν σίγησε τη φωνή του, την ενίσχυσε» συνέχισε ο CEO της Tesla.

Προσωπική εξαγορά

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίτευξη συμφωνίας για την αγορά του Twitter αντί 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από δύο εβδομάδες, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη προσωπική εξαγορά εταιρείας προκειμένου να βοηθήσει στη βελτίωση αυτού που αποκάλεσε «αυτή τη στιγμή λιγότερο κακή πλατεία».
Μέχρι τώρα, ο Musk απέφευγε να πάρει θέση για την πολιτική μετριοπάθειας του Twitter, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πολλά από τα παράπονα από δεξιούς πολιτικούς και σχολιαστές.
Ωστόσο, την Τρίτη 10 Μαΐου τάχθηκε επιθετικά ενάντια σε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν «ισχυρή αριστερή μεροληψία».
Η πολιτική κλίση του Twitter «αποτυγχάνει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη σε άλλα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, και ίσως και σε άλλα μέρη του κόσμου», είπε.
«Το Twitter πρέπει να είναι ένα περιβάλλον ισότητας, προσβάσιμο σε όλους».
Ο Musk έχει ήδη επικρίνει δημόσια στελέχη του Twitter που εμπλέκονται σε ορισμένες από τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της εταιρείας, προκαλώντας την οργή πολλών «ειδικών» που ισχυρίζονται ότι δεν κατανοεί την πολυπλοκότητα της αποτροπής του μίσους και της παραπληροφόρησης.

Το αφεντικό της Tesla είπε ότι, αν και αντιτάσσεται στις ισόβιες απαγορεύσεις, εξακολουθεί να πιστεύει ότι είναι σωστό να αναστέλλονται οι λογαριασμοί των χρηστών μερικές φορές ή να γίνονται ορισμένα tweets λιγότερο ορατά σε άλλους χρήστες του.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι αυτές οι τακτικές θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο των μηνυμάτων του Trump, επεσήμανε ότι ο πρώην πρόεδρος είχε πει ότι δεν θα επέστρεφε στο Twitter αλλά θα παρέμενε στον νέο του ιστότοπο, το Truth Social, πράγμα που σημαίνει ότι το Twitter δεν κατάφερε να φιμώσει τα μηνύματά του.
Ο Μυsk υποστήριξε τον συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, στην ένστασή του για τις ισόβιες απαγορεύσεις.

Ο Dorsey ήταν Διευθύνων Σύμβουλος την εποχή της απαγόρευσης του Trump, αλλά σε αντίθεση με το Facebook, όπου ο Mark Zuckerber έχει τον τελευταίο λόγο για τις ποινές κατά διακεκριμένων χρηστών, οι αποφάσεις στο Twitter βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό στα χέρια ανεξάρτητης ομάδας.

Για την Tesla

Ο Musk υποβάθμισε την ανησυχία σχετικά με το εάν η αγορά του Twitter θα του αποσπούσε την προσοχή από την Tesla.
«Είμαστε σε θέση να πουλήσουμε όλα τα αυτοκίνητα που μπορούμε να φτιάξουμε», είπε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «μάλλον» πρόκειται να αρχίσει να περιορίζει τον αριθμό των παραγγελιών που δέχεται ή να σταματήσει να λαμβάνει παραγγελίες που δεν μπορούν να εκπληρωθούν εντός ορισμένης περιόδου.
Η Tesla είπε ότι ορισμένες παραγγελίες εκτείνονται ήδη μέχρι το επόμενο έτος.
«Ακόμη και πριν υπάρξουν προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, η ζήτηση της Tesla ξεπέρασε την παραγωγή», είπε ο Musk.
«Έτσι τώρα η ζήτηση υπερβαίνει την παραγωγή σε γελοίο βαθμό» κατέληξε. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template