Μusk Make Twitter Great Again - Tο στοίχημα: Το καρτέλ των mainstream ΜΜΕ και η επαγγελία για την ελευθερία του λόγου

Δευτέρα 9 Μαΐου 2022


Ο Elon Musk
αναμένεται σύντομα να αναλάβει την Twitter Inc., μετά την αποδοχή της προσφοράς του 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία.
Ο Musk έχει δεσμευτεί να προωθήσει την ελευθερία του λόγου, την οποία περιέγραψε ως «το θεμέλιο μιας λειτουργούσας δημοκρατίας».
To στοιχημα των οπαδών του Elon Musk είναι εάν θα πετύχει να κάνει το Twitter Great Again… - για να θυμηθούμε το γνωστό μας συνθημα
Ο Musk είναι ένας ικανός ηγέτης και επιχειρηματίας που θα υπερασπιστεί τις αρχές του.
Η ατζέντα του Musk η οποία είναι απλώς η ελευθερία του λόγου στο Twitter, θα προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις καθώς απειλεί τα κατεστημένα ΜΜΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι υπεύθυνα για τη συντονισμένη διαδικτυακή λογοκρισία.

Λογοκρισία και αλγόριθμοι

Οι κύριοι υπεύθυνοι της διαδικτυακής λογοκρισίας είναι οι εταιρείες τεχνολογίας όπως το Facebook και η Google.
Διαθέτοντας μερίδιο αγοράς… σταλινικής πλειοψηφίας και χρησιμοποιώντας μυστικούς αλγόριθμους, αυτές οι εταιρείες απολαμβάνουν τον αυτοδιοριζόμενο ρόλο του «πυλωρού» στην Εποχή της Πληροφορίας.
Η Google μπορεί να αλλάξει κατά βούληση ποια ειδησεογραφικά μέσα να ενισχύσει, ποιους πολιτικούς υποψηφίους να ενισχύσει και ποιες επιχειρήσεις να προωθήσει.
Ως αποτέλεσμα, οι απόψεις αλλάζουν, οι ψήφοι αλλάζουν, η φήμη (των αντιπάλων) καταστρέφεται και οι επιχειρήσεις μπορούν είτε να ανθίσουν είτε να… καούν στο πυρ το εξώτερον.
Αλλά η λογοκρισία Big Tech λειτουργεί μόνο εάν χωριστές πλατφόρμες υιοθετούν τις ίδιες πολιτικές, όπως ακριβώς λειτουργεί το καρτέλ. ‘

Μαζική λογοκρισία

Κοιτάξτε πώς χειρίστηκαν η κάθε πλατφόρμα την ιστορία του φορητού υπολογιστή Hunter Biden, της πανδημίας του COVID με τον ίδιο τρόπο.
Εάν το Facebook είχε μπλοκάρει όλες τις αναρτήσεις που έλεγαν ότι τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν τον COVID, αλλά το Twitter τους είχε επιτρέψει, τότε η λογοκρισία του Facebook θα εκτίθετο ως αυθαίρετη και εσφαλμένη.
Αυτό θα βλάψει την αξιοπιστία της εταιρείας, θα διώχνει τους χρήστες και θα βλάπτει τα αποτελέσματα του Facebook.
Ιδανικά και όπως προβλέπει η συνταγματική τάξη των ΗΠΑ , αυτό το σενάριο θα αντιπροσώπευε την «ελεύθερη αγορά ιδεών» (free markeplace of ideas) στην πράξη.
Αλλά η Big Tech βιομηχανία έχει στόχο να ελέγχει την αγορά πληροφοριών.
Έχουν δημιουργήσει ένα καρτέλ με άτυπο συντονισμόνα αποτρέψουν τη διάδοση ορισμένων πληροφοριών και ιδεών οπουδήποτε.
Εάν μια εταιρεία φύγει από τη συμμορία, τότε το καρτέλ… καταρρέει.


Η απειλή για τα mainstream Media

Το Facebook και η Google απειλούνται από ένα δωρεάν Twitter για τον ίδιο λόγο που απειλούνται τα κύρια μέσα ενημέρωσης από μια πλατφόρμα που βασίζεται σε χρήστες όπως το Substack, και ο λόγος που τα μέσα ήταν τόσο εχθρικά προς τις εταιρείες τεχνολογίας πριν αρχίσει πραγματικά η λογοκρισία.
Γι' αυτό η Apple και η Google απειλούν ήδη να αποσύρουν το Twitter από τα καταστήματα εφαρμογών τους.
Άλλα μέλη του καρτέλ πληροφοριών περιλαμβάνουν μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ)—ομάδες της κοινωνίας των ποιτών, δεξαμενές σκέψης και μεγάλα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οι ΜΚΟ δηλώνουν τρομοκρατημένες ότι ο Musk θα επιτρέψει στη «ρητορική μίσους» να κυριαρχήσει στην πλατφόρμα και κινητοποιούνται εναντίον του.

Υπό την αιγίδα του Soros


Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς αυτές οι ομάδες, όπως η ACLU, η Human Rights Watch, η Διεθνής Αμνηστία και άλλες, χρηματοδοτούνται από ανθρώπους όπως ο George Soros και έχουν ιστορικό υπονόμευσης της αμερικανικής κυριαρχίας και αξιών.
Αυτές οι οργανώσεις αντιτίθενται στον Miusk για τον ίδιο λόγο που έχουν αντιταχθεί στις προσπάθειες να σταματήσει η διαδικτυακή λογοκρισία.
Επιδιώκουν ενεργά τη λογοκρισία και θέλουν η Αμερική να υιοθετήσει ευρωπαϊκού τύπου νόμους για τη «ρητορική μίσους», όπου μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων ή ακόμη και να οδηγηθείς στη φυλακή εάν πεις ή να δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο πράγματα που θεωρούνται «απεχθή».

H ρητορική μίσους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, με τα δικά της λόγια, «δέχεται τη συμμετοχή ΜΚΟ στη λήψη πολιτικών και στη λήψη αποφάσεων όχι μόνο ως αναγκαιότητα, αλλά ως απαίτηση», φοβάται τι μπορεί να κάνει ο Musk με το Twitter.
Υποστηρίζουν ακόμη ότι μια αμερικανική εταιρεία δεν πρέπει να έχει ελευθερία λόγου λόγω των νόμων της ΕΕ για τη ρητορική μίσους.

Τρόμαξαν οι Δημοκρατικοί

Το Δημοκρατικό Κόμμα κρούει επίσης συναγερμό σχετικά με την πιθανή απειλή εξαγοράς του Twitter από τον Musk.
Ο πρώην πρόεδρος Barack Obama, η κυβέρνηση Biden και οι αμερικανοί γερουσιαστές Dick Durbin, Elizabeth Warren, Mark Warner και Jeff Merkley εξέφρασαν βαθιά ανησυχία, φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσουν την εξέλιξη «επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας»
Αυτές οι νουθεσίες δεν προκαλούν επίσης έκπληξη.
Εξάλλου, αυτό είναι το ίδιο κόμμα. που απολαμβάνει μια «αιμομικτική σχέση» με αυτές τις εταιρείες στον στόχο να ξεριζώσει την «παραπληροφόρηση» στο διαδίκτυο• και του οποίου η βάση υποστηρίζει όλο και περισσότερο την κυβέρνηση που απαγορεύει την ελεύθερη έκφραση.
Εάν ο Musk κάνει τους αλγόριθμους του Twitter ανοιχτού κώδικα -όπως δήλωσε ότι θα κάνει- οι κομματικές πολιτικές του Twitter θα αποκαλυφθούν.
Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να ομολογήσουν το γεγονός ότι οφείλουν τη δύναμή τους σε μεγάλο βαθμό σε αυτό το καθεστώς λογοκρισίας.

Οι αντιδράσεις από τα mainstream media

Τέλος, τα mainstream media είναι κατηγορηματικά αντίθετα στην εμπλοκή του Musk.
Πλήθος ΜΜΕ, από το CNN στο NBC μέχρι την Washington Post και τους New York Times έχουν διακηρύξει ότι η αλλαγή στο Twitter θα «πιθανότατα θα υποβιοβάζει τις γυναίκες» και ότι μόνο οι «στρέιτ λευκοί άνδρες» θα απολαμβάνουν την ελευθερία του λόγου.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι ενάντια σε οποιονδήποτε ή οτιδήποτε αποτελεί απειλή για τις πεποιθήσεις του καρτέλ πληροφοριών.
Τα μέσα ενημέρωσης αποθέωσαν τον Αntony Fauci -ακόμα και όταν έκανε λάθος- και άλλους στο ιατρικό κατεστημένο, ενώ κατέστειλαν ενεργά όποιον τολμούσε να αμφισβητήσει τις επικρατούσες αφηγήσεις για τον ιό.
Για δύο και πλέον χρόνια, ta ηλεκτρονικά μέσα ενίσχυσαν την επίσημη αφήγηση ότι η κάλυψη ήταν/είναι αποτελεσματική (δεν ήταν). ότι τα εμβόλια θα αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού (δεν το έχουν κάνει) και ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο ιός να προήλθε από εργαστήριο (πιθανότατα προήλθε).
Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης έκαναν τα πάντα για να κοροϊδεύουν, να τιμωρούν και να φιμώνουν οποιεσδήποτε φωνές ακόμη και ήπιας διαφωνίας.
Eνα Twitter όπου ευδοκιμεί η ελευθερία του λόγου απειλεί τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης που βασίζονται σε εκτεταμένη λογοκρισία για να κρύψουν τη χρόνια διαστρέβλωση της αλήθειας.

Κατάρρευση του αφηγήματος

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη απειλή για το καρτέλ στην πληροφόρηση μέχρι σήμερα.
Μερικοί από τους κύριους παίκτες σε αυτό το καρτέλ —ΜΚΟ, Δημοκρατικοί πολιτικοί και εταιρείες μέσων ενημέρωσης— αντιμετωπίζουν την προοπτική της κατάρρευσης τυο αφηγήματός τους
Ο Elon Musk πρέπει να γνωρίζει ότι, στο βαθμό που τα σχέδιά του για το Twitter περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της ελευθερίας του λόγου στην πλατφόρμα, θα δέχεται επίθεση σε κάθε βήμα από το καταστημένο της κοινωνίας που πρόκειται να επωφεληθεί από τη λογοκρισία και το status quo.
Ελπίζω να είναι έτοιμο - γιατί ο αμερικανικός λαός είναι σίγουρα έτοιμος για την αποκατάσταση της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο.

www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template