Η AstraZeneca πληρώνει αποζημίωση 160.000 δολάρια σε συγγενείς ανθρώπου που πέθανε απο το εμβόλιο!!

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022


Η πρώτη αποζημίωση με 160.000 δολάρια συγγενών ανθρώπου που πέθανε από το εμβόλιο για τον covid 19 είναι γεγονός, ανοίγοντας τον δρόμο για χιλιάδες διεκδικήσεις και αιτήσεις. 
Με βάση τα επίσημα στοιχεία, όπως καταγράφονται στο σύστημα VAERS για τις παρενέργειες από εμβόλια, συνολικά έχουν καταγραφεί 2,17 εκατ., ενώ οι θάνατοι από εμβόλια προσεγγίζουν τις 29.000.
Ωστόσο, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, η καταγραφή των δεδομένων στο σύστημα VAERS δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, αλλά μόνο ένα μέρος των θανάτων και παρενεργειών.

Η περίπτωση…

Η Vikki Spit, της οποίας ο αρραβωνιαστικός Λόρδος Zion πέθανε αφού εμβολιάστηκε με εμβόλιο της AstraZeneca, έγινε ένας από τους πρώτους ανθρώπους που αποζημιώθηκαν στο πλαίσιο του συστήματος αποζημιώσεων από το εμβόλιο στην Αγγλία (VDPS).
Η Spit είπε στο GB News ότι «μετά από μήνες προσπάθειας» επρόκειτο να λάβει αποζημίωση 120.000 στερλινών (160.000 δολάρια) μετά το θάνατο του 48χρονου μουσικού συντρόφου και μελλοντικού συζύγου της, Λόρδου Zion.
«Είναι το πρώτο βήμα για να κερδηθεί η μάχη», είπε η Spit, προσθέτοντας:
«Οι άνθρωποι δεν μπορούν πλέον να μας κοροϊδεύουν και να λένε ότι φτιάχνουμε πράγματα και μετά να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχουμε.
Δεν πρόκειται για τα χρήματα, καθώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τους ανθρώπους που έχουμε χάσει.
Το ζήτημα είναι η αναγνώριση του προβλήματος», πρόσθεσε.

«1.300 αιτούντες»

«Η πρώτη καταβολή αποζημίωσης επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου και αναμένουμε να ακολουθήσουν και άλλες τις επόμενες ημέρες» είπε η Sarah Moore, partner στο δικηγορικό γραφείο Hausfeld, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικογένειες στην Αγγλία, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν βιώσει μια σειρά από σοβαρές παθήσεις υγείας και θανάτου μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.
Η Moore είπε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν αυτήν τη στιγμή περίπου «1.300 αιτούντες που περιμένουν απόφαση από το VDPS.
«Γνωρίζουμε ότι το ποσοστό αποδοχής αιτήσεων είναι περίπου 1,7% στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό σημαίνει ότι σε πολλούς από αυτούς τους αιτούντες θα απορριφθεί μια ex gratia πληρωμή [ή μια πληρωμή που γίνεται οικειοθελώς] βάσει του VDPS.
Αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε οικονομική δυσπραγία ορισμένες οικογένειες και πιθανώς δυσαρέσκεια και δισταγμό για τα εμβόλια στο μέλλον», πρόσθεσε.

VDPS

Το VDPS είναι ένα πρόγραμμα εφάπαξ πληρωμής ύψους 120.000 λιρών, εάν κάποιος αποδειχθεί ότι έχει βαριά αναπηρία ή έχει πεθάνει λόγω εμβολιασμού.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις, οι αιτούντες πρέπει να έχουν ποσοστό αναπηρίας 60%.
Τον Δεκέμβριο του 2020, η βρετανική κυβέρνηση ενέταξε την COVID-19 στο πρόγραμμα, προκειμένου να εμπνεύσει «εμπιστοσύνη και να ενισχύσει το προφίλ ασφάλειας» κάθε εμβολίου.
Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση εκτίμησε ότι η διαδικασία καταβολής αποζημίωσης θα διαρκεί κατά μέσο όρο έξι μήνες, αφού θα αποκτά πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό νοσούντων, προκειμένου να αποδεικνύεται πως ο θάνατος θα οφείλεται στο εμβόλιο και όχι σε κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα.
«Είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έγινε τώρα η πρώτη πληρωμή από το Πρόγραμμα VDPS και κυρίως ότι τώρα αναγνωρίζεται ότι το εμβόλιο για την COVID-19 έχει προκαλέσει σοβαρά ιατρικά περιστατικά», είπε ένας άλλος αιτών, ο Julian Gooddy.
Ο Gooddy είπε ότι άρχισε να υποφέρει δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου AstraZeneca για την COVID-19 ενώ εμφάνισε παράλυση Bell στη μία πλευρά του προσώπου και του στόματός του.
Είχε δε δυσκολία στην ομιλία και τύφλωση στο ένα μάτι.
Και, δυστυχώς, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
Είπε ότι το πρόβλημά του «ήταν πάντα η έλλειψη υποστήριξης από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και από την κυβέρνηση όσον αφορά τις αποζημιώσεις και η έλλειψη κατανόησης».

Σύνδρομο Guillain-Barre

Τον Μάρτιο, ο συντηρητικός βουλευτής Sir Christoper Chope είπε στους The Epoch Times ότι «δεκάδες χιλιάδες έχουν επηρεαστεί σοβαρά από τα εμβόλια της COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Ο Chope εισήγαγε ένα νομοσχέδιο για ιδιώτες, για να προσπαθήσει να διερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα, αφού ψηφοφόροι του παραπονούνταν συνεχώς για βλάβες τις οποίες είχαν υποστεί.
Τον Ιούνιο ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό: «Τι αξιολόγηση έχει κάνει για την πιθανή συσχέτιση του εμβολίου της AstraZeneca και του συνδρόμου Guillain-Barre μετά από περιστατικό νόσησης του Ross Wightman, ο οποίος έλαβε αποζημίωση από το Καναδικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Τραυμάτων Εμβολίων τον Ιούνιο του 2022;»
Ο Wightman είναι ένας από τους πρώτους Καναδούς που αποζημιώθηκαν λόγω τραυματισμού από εμβόλιο COVID-19.
Ο πρώην πιλότος δεν έχει αποκαλύψει το ύψος της αποζημίωσης που έλαβε, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή ξεπερνούσε τις 284.000 δολ.
Η υπουργός Εμβολίων και Δημόσιας Υγείας Maggie Throup απάντησε ότι «μια ανασκόπηση των διαθέσιμων στοιχείων δείχνει ότι είναι δυνατή η συσχέτιση με το εμβόλιο AstraZeneca COVID-19».
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί επί του παρόντος για χρήση έκτακτης ανάγκης είναι αυτά των Moderna, AstraZeneca και Pfizer-BioNTech – και οι τρεις εταιρείες έχουν νομικά το ακαταλόγιστο.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template