Η «ύποπτη» σύμπλευση Μητσοτάκη - Βενιζέλου – Έρχονται μεταγραφές στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, Καρανικόλας ο πρώτος

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022


Η χθεσινή (14/6) συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ κατέδειξε άλλη μία στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το κέντρο και την κεντροαριστερά.
Για πρώτη φορά μίλησε για αξιοποίηση στελεχών από άλλους πολιτικούς χώρους και είναι αλήθεια ότι η πρόσφατη πρόταση του Μητσοτάκη προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Βενιζέλου για την Επιτροπή Σοφών στο Συμβούλιο της Ευρώπης δείχνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου κοιτάζει προς αυτή την πλευρά. Μάλιστα, όπως παρατήρησαν πολλοί ο Μητσοτάκης ήταν στη γραμμή Βενιζέλου σε πολλά. Όπως το θέμα της Ουκρανίας, τα ελληνοτουρκικά κ.α.

Μιλάει με ΝΔ ο Καρανικόλας

Ωστόσο, το Μαξίμου δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Όπως μαθαίνω, κυοφορείται η μεταγραφή του Σπύρου Καρανικόλα από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Νέα Δημοκρατία και μάλλον θα κατέβει και στην Α Αθήνας. 

Δεν πρόκειται να ανακοινωθεί ακόμα για λόγους αρχής. Ο κ. Καρανικόλας υπήρξε στενός υποστηρικτής του Ανδρέα Λοβέρδου στην μάχη για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό το λόγο, η νέα ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη τον έθεσε στο περιθώριο, όπως και άλλα νέα πρόσωπα τα οποία στήριξαν άλλους υποψήφιους ή κατέβηκαν μόνοι τους για να διεκδικήσουν την αρχηγία.

Έρχονται και άλλες μεταγραφές από ΠΑΣΟΚ

Στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπάρχει μία δεξαμενή στελεχών που δεν θα αξιοποιήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ούτως ή άλλως, και εκείνα τα στελέχη δεν θεωρούν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης διαθέτει το πολιτικό εκτόπισμα για να αντέξει την πίεση που θα του ασκήσουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτά τα στελέχη που συγκαταλέγονται, ο Γιώργος Φλωρίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιάννης Μανιάτης και άλλα πιο μικρά στελέχη, η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει την πόρτα ανοικτή προκειμένου να κάνει το άνοιγμα στο Κέντρο.

Συνεχής η μόχλευση στο Κέντρο

Και τα τρία παραπάνω στελέχη έχουν, ουσιαστικά, φύγει από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του Νίκου Ανδρουλάκη. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, υπάρχει και η προοπτική του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ για πολλά από τα στελέχη αυτά. Το θέμα είναι ο συμβολισμός της ένταξης στη ΝΔ που θα δώσει την εικόνα στο κεντρώο κόσμο, ότι η ΝΔ είναι ένα κεντρώο κόμμα. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πει παλαιότερο ότι το Κέντρο σού κερδίζει εκλογές.
Δεν είναι τυχαίες, άλλωστε, και οι χθεσινές αναφορές του Πρωθυπουργού στο Νίκο Ανδρουλάκη «περί αλαζονείας» αλλά και για το ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει καταψηφίσει την απλή αναλογική. Είναι ουσιαστικά μηνύματα για να μην κινηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στις πρώτες εκλογές σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template