Digital nomads: Ένας παράδεισος για τηλεργασία «στήνεται» στην Ασία

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022


Σε «δεύτερη μοίρα» τίθενται τα μπαρ και οι παραλίες του Μπαλί ως τουριστικές ατραξιόν, καθώς η Ινδονησία έχει αρχίσει να προσελκύει ένα άλλο είδος κοινού, τους ψηφιακούς νομάδες.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Sandiaga Uno, ο οικολογικός τουρισμός, τα αθλητικά δρώμενα και η ειδική πενταετής βίζα για όσους εργάζονται από απόσταση αναμένεται να προσελκύσουν 3,6 εκατ. επισκέπτες από μακρινούς προορισμούς. 

Το νέο σχέδιο, το οποίο ανακοινώθηκε μετά το άνοιγμα των συνόρων, προβλέπεται να βοηθήσει στη δημιουργία τουλάχιστον 1 εκατ. θέσεων εργασίας για τους κατοίκους της Ινδονησίας, όπως σημείωσε ο υπουργός.

Παλιότερα, η χώρα προωθούσε ήλιο, θάλασσα και άμμο, ενώ τώρα έχει στραφεί προς την ηρεμία, τον πνευματικό τουρισμό και τη βιωσιμότητα, δήλωσε ο Uno. «Έτσι, παίρνουμε καλύτερη ποιότητα και έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην τοπική οικονομία», δήλωσε ο ίδιος στο Bloomberg πριν από μερικές ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας έχει καταργήσει σχεδόν εξ ολοκλήρου τους υγειονομικούς περιορισμούς στα ταξίδια, επιτρέποντας έτσι σε περισσότερους επισκέπτες (πλήρως εμβολιασμένους) να φτάσουν στη χώρα χωρίς τεστ ή καραντίνα. Οι αφίξεις τουριστών αυξήθηκαν κατά 500% στους 111.000 τον Απρίλιο, φτάνοντας κοντά στα επίπεδα προ πανδημίας.

Ψηφιακοί νομάδες

Η ταχεία διαδικασία έκδοσης βίζας και οι συχνότερες πτήσεις προς την Ινδονησία έχουν στόχο να προσελκύσουν εργαζομένους από πολυεθνικές, όπως η Airbnb και η Twitter, οι οποίες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από οπουδήποτε. Σύμφωνα με τον Uno, περίπου το 95% των ψηφιακών νομάδων, που έχουν ερωτηθεί σχετικά, έχουν επιλέξει την Ινδονησία – ιδίως το Μπαλί – ως τον ιδανικό προορισμό για τηλεργασία και είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν από εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο εξέταζε την ιδέα χορήγησης ειδικής βίζα για τηλεργαζομένους και για όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς σκοπούς από τις αρχές του 2021, πριν την επαναφορά των ρυθμίσεων για τον κορωνοϊό.
Η βίζα θα επιτρέπει στους κατόχους να παραμείνουν στη χώρα για πέντε χρόνια χωρίς υποχρέωση για καταβολή φόρων, εφόσον δεν έχουν αποδοχές από επιχείρηση στην Ινδονησία.

«Τώρα, που έχουμε διαχειριστεί την πανδημία και όλα τα υπουργεία εμπλέκονται και συνεργάζονται, από την πλευρά της υγείας μέχρι το γραφείο αλλοδαπών και μετανάστευσης, πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να επαναφέρουμε την ιδέα», δήλωσε ο Uno στο Bloomberg.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template