Κοσμογονικές αλλαγές στην Kellogg- Ο κολοσσός των δημητριακών σπάει σε τρεις εταιρείες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022


Mία από τις μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρείες τροφίμων με 116 χρόνια ιστορίας, η Kellogg χωρίζεται σε τρία διαφορετικά κομμάτια-εταιρείες, κίνηση που εντάσσεται στην προσπάθεια του κολοσσού των δημητριακών να ανανεωθεί.


Η πρώτη εταιρεία θα περιλαμβάνει τη μονάδα δημητριακών της Kellogg (K) στη Βόρεια Αμερική, η οποία περιλαμβάνει τα Raisin Bran και Rice Krispies, ενώ η μονάδα σνακ της θα γίνει δεύτερη εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των Cheez-Its και Pringles. Και, τέλος, θα δημιουργηθεί μια νέα, «καθαρή εταιρεία φυτικών τροφίμων» από το εμπορικό σήμα MorningStar Farms.

Τα νέα προϊόντα και brands για τα spin-offs θα ανακοινωθούν αργότερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2023. Το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε τα σχέδια και η έδρα για τις τρεις μονάδες θα παραμείνει αμετάβλητη.

«Η Kellogg βρίσκεται σε ένα επιτυχημένο ταξίδι μετασχηματισμού προκειμένου να βελτιώσει την απόδοση και να αυξήσει τη μακροπρόθεσμη αξία των μετόχων της», δήλωσε ο CEO της Kellogg, Steve Cahillane, προσθέτοντας ότι θα δοθούν «νέοι πόροι προς τις ξεχωριστές στρατηγικές προτεραιότητες».

Ήδη, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άνοδο άνω του 8% στις προκαταρκτικές συναλλαγές. Η μετοχή της ενισχύεται περισσότερο από 4% για το έτος.

Η Kellogg εξήγησε ότι η απόσχιση των εταιρειών θα «τοποθετήσει καλύτερα κάθε επιχείρηση ώστε να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητές της», ειδικά καθώς η εταιρεία έχει αναπτυχθεί με εξαγορές τα τελευταία χρόνια. Η περαιτέρω εστίαση των νέων εταιρειών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη τους με «οικονομικούς στόχους που ταιριάζουν καλύτερα στις δικές τους αγορές και ευκαιρίες».

Με διαφορά, η επιχείρηση σνακ θα είναι η μεγαλύτερη νέα εταιρεία. Η Kellogg είπε ότι πέτυχε πωλήσεις άνω των 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι και ότι είναι μια «εταιρεία υψηλότερης ανάπτυξης από τη σημερινή Kellogg Company». Περίπου το 60% των πωλήσεών προέρχεται από Pop-Tarts, Nutri-Grain, Pringles και Cheez-It.

Πέρυσι, η Kellogg ενεπλάκη σε μια απεργία 11 εβδομάδων σε τέσσερα εργοστάσια δημητριακών, συμπεριλαμβανομένης της έδρας της εταιρείας, Battle Creek, στο Μίσιγκαν. Η νέα πενταετής συμφωνία περιλαμβάνει απαγόρευση οποιουδήποτε κλεισίματος εργοστασίων κατά τη διάρκεια της σύμβασης και αύξηση των αμοιβών για την προστασία των εργαζομένων από τον πληθωρισμό.

Η Kellogg εντάσσεται σε μια σειρά από εταιρείες που σπάνε σε κομμάτια προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη. Η Johnson & Johnson (JNJ), η Toshiba (TOSBF) και η GE (GE) ανακοίνωσαν παρόμοια σχέδια πέρυσι.

«Για να επιβιώσουν και να συμβαδίσουν με τις τάσεις της αγοράς, οι εταιρείες πρέπει να εξετάσουν ποιες είναι οι πιο κερδοφόρες επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και τον τομέα που θα πρέπει να αφιερώνουν τον περισσότερο χρόνο και να επικεντρώνονται», δήλωσε η Liz Young, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής στο SoFi. «Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός. Μερικές φορές πρέπει να τον καταρρίψεις για να τον δημιουργήσεις ξανά».  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template