Η δολοφονία Μήτσου- «Αδιάβαστη» η ΕΛΑΣ για το ποιος είναι ο πατέρας του θύματος βαρόνος της Silk Oil!

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022


Του Άρη Σπίνου
Για μια ακόμα φορά η ΕΛΑΣ πιάστηκε αδιάβαστη, αφού η πρόσφατη "εξουδετέρωση" αξιωματικών που πήραν μεταθέσεις έχουν "νεκρώσει" ένα τεράστιο δίκτυο πληροφοριών.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν η δολοφονία του Μήτσου να χρεωθεί σε αντιπαλότητες που είχε στην νύχτα.
Τα πράγματα όμως σύμφωνα με ερευνητές της υπόθεσης, κυρίως από την Αμερικανική Πρεσβεία, που μπήκαν για τα καλά στα πως και τα γιατί είναι εντελώς διαφορετικά.

Το edolio5 αποκαλύπτει ότι την Κυριακή το Μεσημέρι σε κεντρική ταβέρνα στην περιοχή της Πλάκας πραγματοποιήθηκε συνάντηση απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ που διατηρεί "ιδιωτικό πρακτορείο πληροφοριών" προς εξυπηρέτηση κορυφαίου επιχειρηματία για τον οποίο εργάζεται, στον χώρο των καυσίμων, μαζί με 2 Αμερικανούς πράκτορες του FBI όπου αντάλλαξαν πληροφορίες για την υπόθεση αυτή.

Προεκτάσεις που δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού και ουρές σε πολιτικό και ενδεχομένως σε γεωπολιτικό επίπεδο, φαίνεται να προσλαμβάνει η εκτέλεση του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Μήτσου. Ουσιαστικά ο γιος δολοφονήθηκε για να χτυπηθεί επί της ουσίας ο βαρόνος υγρών καυσίμων και επικεφαλής της Petrolina – Silk OIl στην Ελλάδα, Ανάστασιος Μήτσου που είναι ο πατέρας του.

Ο Αναστάσιος Μήτσου είχε μόλις προ ενός μήνα συναντηθεί με τον Χρήστο Σταϊκούρα και τον Άδωνι Γεωργιάδη, παρουσιάζοντας τους το πλάνο επενδύσεων, της Κυπριακής Petrolina – Silk OIL στην Ελλάδα. Η SIlk OIL αγοράστηκε έναντι από τον εφοπλιστή Ντίνο Λευκαρίτη έναντι του ποσού των 9.000.000 ευρώ. Η Petrolina στην Κύπρο διαθέτει περίπου 100 πρατήρια καυσίμων ενώ η SILK OIL στην Ελλάδα περίπου 440.


Το "τρέξιμο" αυτών των πρατηρίων στην Ελλάδα το είχε αναλάβει ο όμιλος Μήτσου.


Γίνεται αντιληπτό ότι το μέγεθος του επιχειρηματία Αναστάσιου Μήτσου δεν είναι μικρό. Αντίθετα. Αυτοί που αποφάσισαν να "χτυπήσουν" την οικογένεια Μήτσου γνωρίζουν ότι άνοιξαν πόλεμο στην κυριολεξία. Προς το παρόν μένουμε εδώ ως προς το τι έρχεται!

Εδώ όμως συναντάμε πάλι την ανικανότητα λόγο έλλειψης πληροφορίων της ΕΛΑΣ. Η κρατική ασφάλεια, η ηγεσία της οποίας έχει μόλις ανασχηματιστεί, τροφοδοτεί διαρροές για τα κίνητρα και το πλαίσιο δράσης των δραστών, μέσα από δίκτυα διαχείρισης πληροφοριών που χρησιμοποιούσε και η προηγούμενη ομάδα διοίκησης, η οποία απέτυχε να φέρει απτά αποτελέσματα σε σειρά κορυφαίων υποθέσεων, λέγοντας "καφενειακά" επιχειρήματα για τους λόγους δολοφονίας και κυρίως για το παρελθόν του νεκρού.

Η συγκεκριμένη υπόθεση επιχειρείται να συνδεθεί με παλαιότερες δικογραφίες του τμήματος εκβιαστών και της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των οποίων ο δολοφονηθείς επιχειρηματίας ήταν πρόσωπο ενδιαφέροντος. Αυτό κατά ένα μέρος είναι αλήθεια.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί αρκετές ακόμα επιθέσεις σε βάρος βενζινοπωλών, εξαφανίσεις, ακόμα και βομβιστικές επιθέσεις κατά εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιριών που δεν έχουν επιλυθεί. Αυτό το γεγονός "απέφυγε" η ΕΛΑΣ να το δώσει σε πρόθυμους για να το γράψουν.

Η ταχύτητα με την οποία η ασφάλεια διαρρέει σενάρια προσδιορισμού των δραστών και των κινήτρων τους, εγείρει ερωτηματικά για τη δυνατότητά της να διαχειριστεί το σύνολο των διαθέσιμων στοιχείων και ανησυχία για την ικανότητά της να επιλύσει την υπόθεση, όχι μόνο στο σκέλος της ταυτοποίησης των δραστών αλλά και των ηθικών αυτουργών του χτυπήματος. Το edolio5 παρουσιάζει γεγονότα που δεν αμφισβητούνται και έχουν σύμφωνα με πληροφορίες άμεση σχέση με την δολοφονία του Γιώργου Μήτσου.

Στις 12 Μαΐου άγνωστοι -καθώς η υπόθεση δεν έχει επιλυθεί- γάζωσαν με καλάσνικοφ το πρατήριο υγρών καυσίμων του προέδρου των πρατηριούχων Θεσσαλονίκης, ο οποίος διατηρούσε άριστες σχέσεις και ως πελάτης με τον Όμιλο Μήτσου.

Ένα χρόνο νωρίτερα στις 25 Ιουλίου του 2021 εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στα γραφεία της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών Revoil,. η οποία είναι και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές στο κτίριο της εταιρίας στη Βάρη. Και η υπόθεση αυτή δεν έχει επιλυθεί, ενώ η όποια δημοσιότητα γύρω από το θέμα κόπασε άμεσα.

Επίσης, δεν γίνεται αναφορά στην Silk Oil, την εταιρία εμπορίας της οποίας ο πατέρας του δολοφονηθέντος ήταν επικεφαλής στην Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εταιρία εξαγοράστηκε στο 2021 από την Petrolina, με έδρα στην Κύπρο, Η εταιρία έκτοτε είχε σιωπήσει, ενώ πριν από ένα μήνα ανακοινώθηκε συνάντηση των ιθυνόντων με τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, στους οποίους παρουσιάστηκε το επενδυτικό της πλάνο. Στην συνάντηση ήταν ο Γενικός διευθυντής της Petrolina και ο Αναστάσιος Μήτσου, από όπου και η σχετική φωτογραφία που δημοσιεύουμε στο edolio5.

Άρα, η εκτέλεση δεν αφορά κάποιον τυχαίο πρατηριούχο, αλλά μέλος της οικογένειας του επικεφαλής της εταιρίας Silk Oil στην Ελλάδα, που αποτελεί θυγατρική της κυπριακής Petrolina.


Έχει σχέση η ποινική δράση του 40χρονου Γιώργου Μήτσου με την δολοφονία του ;

Ο 40χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, καθώς συμμετείχε – σύμφωνα με δικογραφία που σχημάτισε το 2014 το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών – σε ομάδα μπράβων με επικεφαλής τον Μανώλη Καραγιάννη, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στο Παλαιό Φάληρο. "Όσο ζούσε ο Καραγιάννης ο Όμιλος Μήτσου είχε από πάνω του μια αόρατη ασπίδα" αναφέρει στο edolio5 αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Σήμερα αποκαλύπτουμε μια επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, τον περασμένο Απρίλιο, σε πρατήριο στη λεωφόρο Αθηνών, το οποίο είχε σφραγιστεί λόγο του ότι είχε κρυφές δεξαμενές που διακινούσε λαθραία καύσιμα. «Σκιώδης» ιδιοκτήτης του εν λόγω πρατηρίου φέρεται, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε να ήταν ο 40χρονος. Ας έρθουμε όμως στα πιο σοβαρά

Ο δολοφονηθείς βρισκόταν σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Γιάννη Σκαφτούρο, που επίσης είχε κατηγορηθεί για ανάμειξη σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων (μέσω πρατηρίων ιδιοκτησίας του) και είχε δολοφονηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα στα Σκούρτα.
Τον είχε καταγγείλει επίσημα στην δίωξη εκβιαστών πως τον είχε απειλήσει και πως του ζητούσε μηνιάτικο με αρκετά μηδενικά. Η υπόθεση αυτή παραμένει επίσης ανεπίλυτη, χωρίς να έχει κληθεί ούτε ένας μάρτυρας να καταθέσει.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 40χρονου επιχειρηματία, την ώρα που έφτασε στο πρατήριο ιδιοκτησίας του, «δείχνει» συμβόλαιο θανάτου, χωρίς αμφιβολία Άλλωστε, ο τρόπος, ο τόπος και η ώρα της εκτέλεσης υποδηλώνουν ότι δεν υπήρχε... φόβος και περιθώριο λάθους στις κινήσεις τους, κάτι που ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ότι οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες και καλοπληρωμένοι.



Ας μείνουμε όμως στην δολοφονία Σκαφτούρου η οποία οργανώθηκε επίσης από άκρως επαγγελματίες εκτελεστές και η χρηματοδότηση της προϋπόθεται μεγάλη τσέπη και αντίπαλα συμφέροντα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, ο 38χρονος υπήρξε στο παρελθόν συγκατηγορούμενος του Μανώλη Καραγιάννη, γνωστός με το ψευδώνυμο «Σαμπρέλας». 

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2014 είχε σχηματιστεί δικογραφία στην οποία «εγκέφαλος» φέρεται να ήταν ο Καραγιάννης ενώ ήταν έγκλειστος των φυλακών, και συνεργάτης του το θύμα της λεωφόρου Μαραθώνος.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονταν ακόμα δύο άτομα. Σημειώνεται πως ο Μανώλης Καραγιάννης δολοφονήθηκε και εκείνος με καλάσνικοφ, τον Ιούνιο του 2018, στο Παλαιό Φάληρο και σύμφωνα με τις Αρχές ήταν βασικό στέλεχος της λεγόμενης Greek Mafia και διακινητής λαθραίων καυσίμων. Καραγιάννης και Σκαφτούρος ήταν θανάσιμοι εχθροί.

Το θύμα είχε καταγγείλει στη ΓΑΔΑ ότι δεχόταν απειλές από λαθρέμπορους καυσίμων το τελευταίο διάστημα, και είχε κατονομάσει τον Γιάννη Σκαφτούρο και γι' αυτόν τον λόγο κυκλοφορούσε με την αλεξίσφαιρη BWM και χρησιμοποιούσε 3 σωματοφύλακες που οπλοφορούσαν.
Στις 13 Απριλίου 2018, στις οδούς Κλεισθένους και Αναπαύσεως στον Γέρακα, μόλις λίγα μέτρα από το πρατήριο όπου εκτελέστηκε ο Γιώργος Μήτσου, είχε γίνει παρόμοια επίθεση σε άλλο πρατήριο του ομίλου του θύματος.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον του πρατηρίου Silk οil που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Υπήρχε ένας φύλακας, ο οποίος ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Σφαίρες καρφώθηκαν σε δύο αυτοκίνητα και στην τζαμαρία του πρατηρίου. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο 13 κάλυκες.

Επιπλέον δύο πρατήρια της αλυσίδας του Γιώργου Μήτσου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης και το 2017, ωστόσο όπως αποκαλύπτει το edolio5 οι ιδιοκτήτες τους δεν ανέφεραν κάτι στην ΕΛΑΣ.

Τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος βρέθηκαν σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ιδιοκτησίας του ομίλου Μήτσου και ενός συγγενικού προσώπου, οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλον οπλισμό. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η βαλιστική έρευνα αυτού του οπλισμού. Περίεργο γεγονός πάντως είναι ότι σε μία επίθεση που είχε δεχτεί ένα από τα πρατήρια του ομίλου με χειροβομβίδα, ο τύπος της ήταν ίδιος με αυτές που βρέθηκαν στο πρατήριο. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template