Πονοκέφαλος στη ΝΔ: Οι «κρυφές» δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη δυσαρέσκεια σε νεολαία, δυτικές συνοικίες, Δυτ. Μακεδονία

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022


Δημοσκοπήσεις που ήρθαν στα χέρια επιτελικών στελεχών της κυβέρνησης τις τελευταίες 10 ημέρες έδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλο ζήτημα προσέλκυσης ψηφοφόρων σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες αλλά και περιοχές.


Με άλλα λόγια, οι δημοσκοπήσεις που είδαν τελευταία στο Μαξίμου δείχνουν ότι η νεολαία απομακρύνεται πολύ από την ΝΔ.
Τα νομοσχέδια στην Παιδεία, η πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και η ακρίβεια και η ακριβή στέγη έχουν δημιουργήσει μία ασφυκτική κατάσταση για τους νέους ανθρώπους.

Επίσης, η ακρίβεια και τα απλησίαστα καύσιμα έχουν δημιουργήσει μία μη αναστρέψιμη δυσαρέσκεια στα λαϊκά στρώματα που συναντώνται στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τυχαίο που η ΝΔ παραδοσιακά σε αυτές τις γειτονιές δεν έχει καλά ποσοστά.
Ίσως τώρα πάθει άνευ προηγούμενου συντριβή.
Είδαμε το προηγούμενο διάστημα να επιχειρούνται πολλές περιοδείες σε αυτές τις γειτονιές από κυβερνητικά κλιμάκια.

Η ΝΔ επιστράτευσε τον ίδιο τον Κυριάκο Πιερακκάκη, τον πιο δημοφιλή της υπουργό προκειμένου να μιλήσει σε πολιτιστικό κέντρο στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, στη Μενεμένη, δηλαδή να παρουσιάσει τις μεταρρυθμίσεις στις ψηφιακές λειτουργίες του κράτους.
«Καλές οι ψηφιακές λειτουργίες αλλά το εισόδημα πλήττεται πολύ από την ακρίβεια, την ακριβή στέγη και τις ακριβές μετακινήσεις», ήταν ουσιαστικά το επιχείρημα του κόσμου που βρέθηκε στις κομματικές εκδηλώσεις που επιχειρούν βουλευτές και υπουργοί.

Η κυβέρνηση δέχτηκε – και σωστά- μία μεγάλη κριτική για τις μικρές αποζημιώσεις του POWER PASS, το Fuell Pass είναι πολύ μικρό και τα πακέτα στήριξης δεν φτάνουν για τα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας.

Όλοι πιστεύουν ότι η ΝΔ δίνει μόνο την μάχη της μεσσαίας τάξης και του κέντρου και αφήνει στη μοίρα τους τα χαμηλά στρώματα και τους νέους.

Βέβαια για τους οποίους νέους, μαθαίνουμε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει κάποια μέτρα στήριξης στην ΔΕΘ αλλά εάν είναι σαν το power pass ή το fuel pass, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Τέλος, η ΝΔ έχει απώλειες στη Δυτική Μακεδονία που παραδοσιακά έχει θέματα ανεργίας (εκεί υπάρχουν οι γουναράδες όπου έχασαν την πελατεία τους μετά το εμπάργκο γουνών προς Ρωσία) αλλά και στην Λάρισα, στο κάμπο γενικότερα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template