Exxon Mobil: Στα $5,5 δισ. τα κέρδη διύλισης για το δεύτερο τρίμηνο

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022


Τα κέρδη διύλισης της Exxon Mobil Corp. για το δεύτερο τρίμηνο έφτασαν τα 5,5 δισ. δολάρια, την ώρα που οι καταναλωτές επωμίζονται το βάρος των αυξημένων τιμών βενζίνης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.


Η διεύρυνση των περιθωρίων διύλισης πρόσθεσε έως και 4,6 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου, και 900 εκατ. δολάρια επιπλέον από παράγωγα, ανέφερε η εταιρεία σε χθεσινό της ενημερωτικό έγγραφο προς τημ αντίστοιχη ρυθμιστική αρχή. Εν τω μεταξύ, η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου ενίσχυσε τα έσοδά της κατά 3,3 δισ. δολάρια.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεχώρισε τα κέρδη της Exxon όταν άσκησε κριτική στις πετρελαϊκές εταιρείες, κατηγορώντας την ότι κερδίζει "περισσότερα χρήματα από τον Θεό" σε μια εποχή που οι καταναλωτές υποφέρουν.

Τα υπέρογκα κέρδη της Exxon "είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της υποεπένδυσης από πολλούς στην ενεργειακή βιομηχανία τα τελευταία χρόνια", δήλωσε ο εκπρόσωπος Κέισι Νόρτον. Η εταιρεία επένδυσε σε νέες προμήθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας παρά το γεγονός ότι υπέστη ζημία 22 δισ. δολαρίων το 2020, σημείωσε.

Η Exxon έχει το μεγαλύτερο αποτύπωμα διύλισης από τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, σε μια εποχή που τα περιθώρια κέρδους αυξάνονται ραγδαία σε όλο τον κόσμο λόγω της υψηλής ζήτησης για βενζίνη και ντίζελ και της έλλειψης εγκαταστάσεων για την παραγωγή τους.

Περίπου 3 εκατ. βαρέλια ημερήσιας δυναμικότητας διύλισης χάθηκαν όταν η πανδημία μείωσε την κατανάλωση και οι προμήθειες καυσίμων έχουν επιβαρυνθεί περαιτέρω από τους κινεζικούς ελέγχους των εξαγωγών και τις κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι υψηλές τιμές των προϊόντων και τα περιθώρια διύλισης "θα παραμείνουν υψηλά για αρκετό καιρό" και τουλάχιστον μέχρι το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, γράφει σε σημείωμά του ο Alastair Syme, αναλυτής της Citigroup.

Η Exxon επένδυσε σχεδόν 120 δισ. δολάρια σε κεφαλαιουχικά έργα μεταξύ 2017 και 2021, υπερδιπλάσια από αυτά που κέρδισε, δήλωσε ο Norton. "Το κάναμε αυτό για να ικανοποιήσουμε τις ενεργειακές απαιτήσεις της κοινωνίας και, στην πραγματικότητα, επενδύουμε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική εταιρεία για να αυξήσουμε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου". 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template