Fox News: 54 Ρεπουμπλικανοί Βουλευτές ζητούν από τον Joe Biden να υποβληθεί σε τεστ γνωστικής επάρκειας

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022


Περισσότεροι από 50 Ρεπουμπλικάνοι Αμερικανικής Βουλής καλούν τον Πρόεδρο Joe Biden να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ για ενήλικες, γνωστικής επάρκειας όπως ονομάζεται, καθώς επικριτές του 79χρονου, ακόμη και ορισμένοι από το ίδιο του το κόμμα, αμφισβητούν την καταλληλότητά του για τη θέση.


Από τον Tyler Olson/Fox News

Συγκεκριμένα, 54 Ρεπουμπλικάνοι υπέγραψαν την επιστολή, που απευθύνεται στον Πρόεδρο Biden, της οποίας ηγείται ο βουλευτής Ronny Jackson από το Τέξας. Μεταξύ τους, περιλαμβάνονται 13 που συνυπέγραψαν μια παρόμοια επιστολή με επικεφαλής ξανά τον Jackson τον Ιούνιο του 2021 και 37 μίας άλλης επιστολής του Φεβρουαρίου.

Η πιο πρόσφατη περιλαμβάνει επίσης βασικά μέλη της ηγεσίας των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Επιτροπής Μελέτης των Ρεπουμπλικανών Jim Banks, της Elise Stefanik και του Mike Johnson.

«Σας γράφουμε ξανά για να εκφράσουμε ανησυχία για την τρέχουσα γνωστική σας κατάσταση και να σας προτρέπουμε να υποβληθείτε αμέσως σε γνωστικό τεστ. Πιστεύουμε ότι, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας ή πολιτικού κόμματος, όλοι οι Πρόεδροι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πρώην Προέδρου Donald Trump, μέσω του οποίου τεκμηριώθηκαν οι υγιείς διανοητικές του ικανότητες», αναφέρει η επιστολή.

«Ενώ έχετε παραμερίσει σε μεγάλο βαθμό αυτούς τους ισχυρισμούς χαρακτηρίζοντας τις ως κομματικές πολιτικές επιθέσεις, οι αριστεροί New York Times δημοσίευσαν πρόσφατα ένα άρθρο που περιγράφει όλα αυτά με μεγάλη λεπτομέρεια», συνεχίζει η επιστολή. «Σύμφωνα με τους New York Times, ο αυξημένος έλεγχος γύρω από τη γνωστική σας κατάσταση έχει τροφοδοτηθεί από τις πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις σας».


Ο Jackson, πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου, παραμένει η πιο δυνατή φωνή κατά των Δημοκρατικών όσον αφορά το γνωστικό τεστ που πρέπει να γίνει στον Biden. Ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει την προσπάθεια ως κομματικό κόλπο.



Το ρεπορτάζ των New York Times στο οποίο αναφέρεται η επιστολή Jackson αναφέρει μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι οι περισσότεροι Δημοκρατικοί δεν θέλουν ο Biden να είναι ο υποψήφιος του κόμματος το 2024. Ο πιο σημαντικός λόγος για αυτό, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση: H ηλικία του.


Εν τω μεταξύ, το Politico ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι οι Δημοκρατικοί εκφράζουν ιδιωτικά ανησυχίες για την ηλικία του Biden, καθώς πλησιάζει τα 80. Και οι New York Times ανέφεραν ότι η ηλικία του Biden προκαλεί ήδη «βαθιά ανησυχία» σε αξιωματούχους των Δημοκρατικών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει επίσης συχνά λεκτικές γκάφες, που κυμαίνονται από κάποιες ανόητες, όπως το να φαίνεται να προσπαθεί να σφίξει τα χέρια με ένα άτομο που δεν είναι εκεί, έως τις πιο σοβαρές, όπως να λέει ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ανεχτούν μια «μικρή εισβολή» από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Ο Λευκός Οίκος χρειαζόταν συχνά να αποσύρει δηλώσεις του προέδρου αμέσως μετά από την πραγματοποίηση τους.

«Ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρόεδρό του, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως Αρχηγός του Κράτους και Ανώτατος Διοικητής», αναφέρει η επιστολή Jackson, η οποία αναφέρεται σε ένα γνωστικό τεστ που έκανε ο πρώην πρόεδρος Donald Trump ενώ ήταν στην εξουσία. «Αξίζει πλήρη διαφάνεια σχετικά με τις ψυχικές ικανότητες του ανώτατου εκλεγμένου ηγέτη μας».

Ο Jackson είπε στο Fox News Digital ότι βλέπει την αυξανόμενη υποστήριξη για την τελευταία του επιστολή σχετικά με την ψυχική κατάσταση του Biden ως δικαίωση της προηγούμενης εστίασής του στο θέμα.

«Έχω πει καιρό τώρα ότι θα έρθει μια στιγμή που δεν θα συζητούσα μόνο εγώ για τη γνωστική παρακμή του Joe Biden. Αυτή η ώρα είναι τώρα», είπε. «Αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα, είναι κοινή λογική. Εάν ο Joe Biden είναι σίγουρος για την ικανότητά του να διαπρέψει σε ένα γνωστικό τεστ όπως έκανε ο πρόεδρος Trump, μπορεί εύκολα να σταματήσει τους φόβους των συναδέλφων του Δημοκρατικών με αυτό το απλό τεστ»
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template