RCH Automotive: Η ελληνική εταιρεία που έχει κατασκευάσει 258 αυτοκίνητα (+video)

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022


Μπορεί οι περισσότεροι να μην το γνωρίζουν, άλλοι να αδιαφορούν και άλλοι να μην το… πιστεύουν , αλλά στην Ελλάδα υπάρχει εταιρεία που κατασκευάζει και εξάγει αυτοκίνητα με το λογότυπό της

Ο λόγος για την RCH Automotive που έχει έδρα στην Κατερίνη και δραστηριοποιείται στο χώρο της κατασκευής οχημάτων από το 2007. Ο Ηλίας Γαγανέλης βρίσκεται στο τιμόνι της και έχει καταφέρει μετά από τεράστιο αγώνα και πολύ χρόνο να αποκτήσει όλες τις απαιτούμενες άδειες και πιστοποιήσεις που χρειάζεται για να μπορεί να φτιάχνει οχήματα.


Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η RCH Automotive διαθέτει μοναδικό κωδικό κατασκευαστή οχημάτων με παγκόσμια αναγνώριση και όλες τις διαπιστεύσεις και πιστοποιήσεις, μεταξύ αυτών και του ISO 9001 για τη σχεδίαση και κατασκευή.

Οι πιστοποιήσεις αυτές αφενός διασφαλίζουν την ποιότητα και ασφάλεια των οχημάτων της και αφετέρου απαιτούνται για τις εγκρίσεις τύπου από ορισμένες από τις αρχές των χωρών στις οποίες κυκλοφορούν σήμερα τα οχήματα που κατασκευάζει.
Από το μηδέν


Ο κύκλος παραγωγής της RCH Automotive, δεν βασίζεται μόνο σε έτοιμα εισαγόμενα κιτ μετατροπών, αλλά ξεκινά με την πλήρη μελέτη στατικής και δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου και στη συνέχεια πραγματοποιούνται προσομοιώσεις σε όλες τις πιθανές συνθήκες.

Ακολουθεί η κατοχύρωση των σχεδίων και των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ η κατασκευή πραγματοποιείται εφαρμόζοντας αυστηρά τις απαιτήσεις των πιστοποιήσεων με τις οποίες λειτουργεί η εταιρεία.

Το RCH 356
Το RCH 550
Δοκιμές πριν την παράδοση

Ο κύκλος παραγωγής ολοκληρώνεται με εκτεταμένες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες κάθε αυτοκινήτου που κατασκευάζεται.


Οι δοκιμές πραγματοποιούνται σε δρόμους όλων των ειδών, καλύπτοντας αποστάσεις που φτάνουν στα 1.250 χιλιόμετρα. Τέλος, κάθε αυτοκίνητο παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του συνοδευόμενο από το βιβλίο οδηγιών χρήσης και το βιβλίο συντήρησης του.


Το 356 Wide Body
Τέσσερα μοντέλα


Η γκάμα της RCH Automotive περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα. Το κορυφαίο σε πωλήσεις RCH 356, το 356 Wide Body, το RCH 550 και το RCH Buggy. Συνολικά και μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 258 οχήματα τα οποία κυκλοφορούν στις παρακάτω 17 – τουλάχιστον –χώρες.

1. Αγγλία
2. Ανδόρα
3. Αυστρία
4. Βέλγιο
5. Γαλλία
6. Γερμανία
7. Ελβετία
8. Ελλάδα
9. Ιρλανδία
10. Ισπανία
11. Ιταλία
12. Λιχνενστάιν
13. Λουξεμβούργο
14. Μαγιόρκα
15. Μονακό
16. Ολλανδία
17. Ουρουγουάη


Ο Ηλίας Γαγανέλης
Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά

Η χώρα με τις περισσότερες πωλήσεις είναι η Γερμανία καθώς έχουν διατεθεί περισσότερα από 100 RCH Automotive, ενώ και στην Ιταλία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον, με τις μέχρι στιγμής πωλήσεις να φτάνουν τις 22. Να σημειώσουμε πως και στη χώρα μας υπάρχουν αυτοκίνητα της εταιρείας με έδρα την Κατερίνη, τα οποία κυκλοφορούν με ελληνικές πινακίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο και Σαντορίνη.

Μάλιστα η πρώτη άδεια κυκλοφορίας από το υπουργείο Μεταφορών είχε δοθεί για αυτοκίνητο της RCH Automotive το 2016.

Το 2019 η ελληνική εταιρεία έδωσε το παρών στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης
Συνολικά η RCH automotive έχει συμμετάσχει σε 26 εκθέσεις, 22 από αυτές στο εξωτερικό…
Έκλεισε θέση – πάλι – στην έκθεση της Γενεύης


Η ελληνική εταιρεία επενδύει σημαντικά στο εξωτερικό και στο αγοραστικό κοινό και γι’ αυτό το λόγο έχει ήδη κλείσει θέση, όπως είχε κάνει και το 2019, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης 2023.

Πρόσφατα βραβεύτηκε για δεύτερη φορά από το Επιμελητήριο Πιερίας, για τα υψηλής ποιότητας και αισθητικής χειροποίητα οχήματα, βραβείο που παρέλαβε ο Σωκράτης Γαγανέλης.


Δείτε στο παρακάτω video το RCH Buggy το οποίο κυκλοφορεί μόνο στη ΜύκονοShare this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template