Vincent-Bollore:Ποιος είναι ο Γάλλος μεγιστάνας των media που χαρακτηρίζεται ως νέος «Ρούπερτ Μέρντοχ»

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022


Ο Βενσάν Μπολορέ είναι Γάλλος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού ομίλου Bolloré.

Αυτή τη στιγμή, η καθαρή του περιουσία ξεπερνά τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αυτοκρατορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης την οποία διαχειρίζεται ο γνωστός επιχειρηματίας επεκτείνεται ραγδαία. Ωστόσο, το γεγονός αυτό έχει σταθεί η αφορμή, πολλοί να τον χαρακτηρίζουν ως τον «Γάλλο Ρούπερτ Μέρντοχ».
>
Η εταιρεία του 70χρονου Γάλλου μεγιστάνα θεωρείται ένας εκτεταμένος όμιλος αξίας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ελέγχει τον κολοσσό των μέσων ενημέρωσης Vivendi, με την κινηματογραφική και τηλεοπτική εταιρεία Canal+, το ειδησεογραφικό κανάλι CNews και το Hachette, τον τρίτο μεγαλύτερο εκδοτικό οίκο στον κόσμο.

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι κατηγορούν τον Μπολορέ πως έχει υιοθετήσει μια βαθιά συντηρητική ιδεολογική ατζέντα, την οποία έχει ήδη, αρχίσει να εφαρμόζει. Μάλιστα, ο εν λόγω συντηρητικός προγραμματισμός του εισχωρεί στα κανάλια του Canal+. Οι συντηρητικές πολιτικές πεποιθήσεις του Μπολορέ προκαλούν ταραχές στη Γαλλία. Παρά τις επικρίσεις, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος υποστηρίζει πως τα μέσα ενημέρωσης τα οποία διαχειρίζεται «απλώς, διαφοροποιούνται πολιτικά» από τα υπόλοιπα.

Αν και ο Μπολορέ δεν έχει εκφράσει προς το παρόν, την επιθυμία του, να εισβάλει στην πολιτική αρένα εκτός Γαλλίας – όπως αντίστοιχα, έπραττε ο Μέρντοχ στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ – ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος έχει βρει τρόπους προκειμένου να επηρεάζει έμεσα με τον τρόπου του, την πολιτική σκηνή άλλων χωρών σε Ευρώπη και Αφρική.

Ποιος είναι ο Βενσάν Μπολορέ


Γεννημένος σε ένα πλούσιο προάστιο του Παρισιού, ο Μπολορέ είναι γόνος μιας οικογένειας η οποία κατάφερε να δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές χαρτιού πριν από 200 χρόνια, στο δυτικό άκρο της Γαλλίας. Ο γνωστός επιχειρηματίας ξεκίνησε την καριέρα του ως τραπεζίτης. Στη συνέχεια, εντάχθηκε στην Edmond de Rothschild πριν ανακαινίσει το εργοστάσιο της οικογένειάς του και το εισαγάγει στο χρηματιστήριο. Με τα χρόνια, ο όμιλός του μεγάλωσε. Χάρη σε αυτή την επιτυχία, η περιουσία του κατάφερε να αγγίξει τα περίπου 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος Bollore έχει επιταχύνει τις επενδύσεις του, επιδιώκοντας να δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή αυτοκρατορία που θα ανταγωνιστεί το Netflix και τη Walt Disney. 

Ο Μπολορέ διατηρεί μετοχές αξίας περίπου 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Universal Music Group. Επιπλέον, η Bollore SE και η Vivendi είχαν συνολικά 5,4 δισ. ευρώ σε πιστωτικές γραμμές στο τέλος του 2021 για πιθανές εξαγορές, σύμφωνα με τις ετήσιες εκθέσεις τους.

πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template