Μανού Γκαρθία: Από wonderkid του Πελεγκρίνι στους διαδοχικούς δανεισμούς... ψάχνοντας την αναγέννηση στο «Βικελίδης»!

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022


Σε ηλικία μόλις 15 ετών άφησε τη γενέτειρα του για να μετακομίσει στο Μάντσεστερ και να κυνηγήσει το όνειρο της Πρέμιερ Λιγκ.
Μήνα με τον μήνα η εξέλιξη του ήταν ανέλπιστα καλή, με αποτέλεσμα πριν καν συμπληρώσει τη πρώτη σεζόν με την Κ18, να κάνει ντεμπούτο στο Λιγκ Καπ με την πρώτη ομάδα. 

Εντυπωσιασμένος με τα χαρακτηριστικά του, ο Μάνουελ Πελεγκρίνι επέλεξε τότε να τον πάρει στη καλοκαιρινή προετοιμασία της Σίτι που έλαβε χώρα στην Λατινική Αμερική.
 
Μέχρι που η πορεία του στο Έτιχαντ ξεκίνησε να έχει καθοδική πορεία. Οι διαδοχικοί δανεισμοί του με σκοπό να «ψηθεί» γρήγορα λειτούργησαν εν τέλει αποτρεπτικά, με τον ίδιο να χάνει επαφή με την αγγλική πραγματικότητα. Ουσιαστικά η πρώτη του γεμάτη σεζόν πραγματοποιήθηκε το 2017, ένα χρόνο πριν την ενηλικίωση, αγωνιζόμενος στη δεύτερη κατηγορία του ολλανδικού πρωταθλήματος με την Μπρέντα.
 
Εμπειρία έχει βέβαια και από την πιο ανταγωνιστική Eredivisie στην οποία συμμετείχε την επόμενη σεζόν, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο με την ομάδα... Ακολούθησε η παρουσία του στην Ligue 1 με την φανέλα της Τουλούζ, ώστε να επέλθει ο επαναπατρισμός και η αγορά από την ομάδα της πόλης του. Τέσσερα εκ. ευρώ έδωσε η Χιχόν στην Σίτι για να κάνει δικό της τον παίκτη που ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα μέσα από τα «σπλάχνα» του συλλόγου.
 


Με το καλημέρα και αγωνιζόμενος στην δεύτερη εθνική της Ισπανίας κατέγραψε την πιο παραγωγική του σεζόν. Τέσσερα γκολ και οκτώ ασίστ για τον τότε 20χρονο Μανού Γκαρθία, σε ομάδα χαμηλής δυναμικής που τερμάτισε λίγο πάνω από τις θέσεις υποβιβασμού. Η σεζόν που μας πέρασε και έχοντας πραγματοποιήσει δύο γεμάτες σεζόν στο Οβιέδο, τον βρήκε στην σαφώς πιο απαιτητική La Liga, πλάι στη Ντεπορτίβο Αλαβές.
 
Στη Θεσσαλονίκη έρχεται έπειτα από γεμάτη αγωνιστική περίοδο με 34 συμμετοχές, έχοντας ωστόσο νωχελική παρουσία στο πρωτάθλημα.

Όντας ακόμη 24ων ετών και με εμπειρία από το υψηλότερο ανταγωνιστικό επίπεδο έρχεται με σκοπό να αναγεννήσει την καριέρα του. Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά που αναμένεται να δώσει στον Άρη το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο δημιουργικό κομμάτι, όπου μπορεί να σερβίρει στους συμπαίκτες του με μεγάλη άνεση. 



Το ισπανικό στοιχείο των «κιτρινόμαυρων» λειτουργεί υπέρ του και μένει πλέον να δούμε αν θα δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας, που κάνουν λόγο για μία πραγματικά σπουδαία περίπτωση.

 
Αντώνης Νιανιάς
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template