Απέραντη τραγωδία: Τουλάχιστον 41 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από μία φωτιά που ξέσπασε σε εκκλησία στην πόλη της Γκίζας [video]

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022


Τουλάχιστον 41 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από μία φωτιά που ξέσπασε σήμερα στο εσωτερικό μιας εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο, όπως δήλωσαν δύο πηγές ασφάλειας στο Reuters.


Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σύμφωνα με τις πηγές.



“Οι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στον τρίτο και τέταρτο όροφο, ενώ είδαμε καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν για να κατέβουν και έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον,” δήλωσε ο Γιασίρ Μουνίρ, ένας από τους πιστούς στην ίδια εκκλησία.

Σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, κλιμάκιο της Εισαγγελίας της Βόρειας Γκίζας μετέβη στον τόπο της μεγάλης πυρκαγιάς, για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματά της και να ακούσει τις μαρτυρίες των μαρτύρων.

Η Εισαγγελία ανέθεσε επίσης στο εγκληματολογικό εργαστήριο να συντάξει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της πυρκαγιάς.



Οι άνδρες της πολιτικής προστασίας κατάφεραν να ελέγξουν και να σβήσουν τη φωτιά, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ψύξης στο σημείο του ατυχήματος.

Το Υπουργείο Υγείας έστειλε 30 ασθενοφόρα στον τόπο του ατυχήματος για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα Γενικά Νοσοκομεία Imbaba και Agouza.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ

Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών από πυρκαγιά σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου, εκφράζει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών. Εξίσου, εκφράζει εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ελλάδα στέκεται «με πλήρη αλληλεγγύη στους στενούς μας φίλους, τον λαό και την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 35 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από μία φωτιά που ξέσπασε σήμερα, στο εσωτερικό εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σημειώνεται στο ίδιο τηλεγράφημα.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template