Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ Alwaleed Bin Talal,επένδυσε 500 εκατ. δολ. σε ρωσικές εταιρείες από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022


Η Kingdom Holding της Σαουδικής Αραβίας, η επενδυτική εταιρεία που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο πρίγκιπα Alwaleed Bin Talal, επένδυσε αθόρυβα περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις μεγάλες ρωσικές εταιρείες ενέργειας μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με εκθέσεις ρυθμιστικών αρχών.


Επενδύοντας στις Gazprom, Rosneft και Lukoil, η εταιρεία πιθανότατα αναζητούσε υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία, αλλά αυτή την κίνηση ακολουθήσαν οι επιβολές κυρώσεων από πολλά δυτικά κράτη σε ρωσικές εταιρείες ενέργειας και στα στελέχη τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο. 24.

Η Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Κόλπου προσπάθησαν μέχρι στιγμής να διατηρήσουν, όπως λένε, ουδέτερη θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, απογοητεύοντας ορισμένους δυτικούς αξιωματούχους που προσπάθησαν να απομονώσουν τη Ρωσία λόγω της εισβολής.

Η Kingdom επένδυσε τον Φεβρουάριο στην Gazprom και τη Roseneft αξίας 1,37 δισ. ριάλ (365 εκατ. δολ.) και 196 εκατ. ριάλ (52 εκατ. δολ.) αντίστοιχα.

Η εταιρεία επένδυσε επίσης 410 εκατ. ριάλ (109 εκατ. δολ.) σε αποδείξεις αποθετηρίου της Lukoil στις ΗΠΑ μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή ως μέρος μιας μακροσκελούςς ανακοίνωσης πρόσφατων επενδύσεων. Δεν έδωσε κανένα λόγο για καμία από τις συγκεκριμένες επενδύσεις της.

Η Kingdom Holding, η οποία ανήκει κατά 16,9% στο κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας με πρόεδρο τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, δεν είχε αποκαλύψει στο παρελθόν τις λεπτομέρειες των επενδύσεών της.

Ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal αναδείχθηκε «διεθνής παίκτης» αφού έκανε μία μεγάλη επιτυχημένη επένδυση στη Citigroup τη δεκαετία του 1990 και ήταν πρώτος επενδυτής στην Apple Inc.

Ο πρίγκιπας έχει επίσης κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια επενδύοντας σε εταιρείες όπως η Uber Technologies Inc ή το Twitter.

Το επενδυτικό στυλ του Alwaleed έχει επικεντρωθεί σε νέες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρες, αλλά ενέχουν ρίσκο, καθώς και σε υποτιμημένα περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε μια πηγή με γνώση των επιχειρήσεων της Kingdom τον Ιούνιο.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία ηγούνται της ομάδας OPEC+, μιας συμμαχίας που δημιουργήθηκε το 2017 μεταξύ του Οργανισμού των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων παραγωγών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template