Ραούλ Κανέδα: Το κοινό παρελθόν με τον Κορμπεράν, η συνεργασία του με τον Κλαούντιο Μπράβο και το... μεγάλο ρίσκο για την επόμενη μέρα του Άρη

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022


Όταν η συζήτηση πηγαίνει στο όνομα του Κανέδα, τότε πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος ουδέποτε προτίμησε να γίνει ποδοσφαιριστής και εξ αρχής είχε το μυαλό του στην ανάληψη ποδοσφαιρικών πάγκων. 

Έτσι και έγινε, περίπου 17 χρόνια πίσω όταν προσλήφθηκε για πρώτη φορά σε ρόλο βοηθού στην Σιναλόα, για να εργαστεί στο μεξικανικό πρωτάθλημα. Πλέον συμπληρώνει δύο χρόνια απραξίας, με τους Θεσσαλονικείς να του προσφέρουν μοναδική ευκαιρία για να φτιάξει ξανά την καριέρα του.

Το σπουδαιότερο κλαμπ στο οποίο εργάστηκε ακούει στο όνομα Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τους Βάσκους να του δίνουν την ευκαιρία να εργαστεί επικουρικά στο πλευρό του Χουανμά Λίλο, σε μία περίοδο ωστόσο που αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ακόμη και έτσι, ο 44χρονος τότε φιλόδοξος τεχνικός είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Κλαούντιο Μπράβο, αλλά και τον «Ελ Λόκο» Σεμπάστιαν Αμπρέου, ο οποίος έχει περάσει από το Κλ. Βικελίδης.



Παρότι λοιπόν ο σύλλογος δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει την άνοδο, αυτή ήρθε για τον Κανέδα, ο οποίος πήρε μεταγραφή (σ.σ. ξανά ως βοηθός), στον πάγκο της Αλμερία. Πρόκειται για την σεζόν 2009/2010, περίοδο που η ομάδα αγωνιζόταν στην La Liga και πιθανότατα το γεγονός αυτό του έδωσε το διαβατήριο για την μετακόμιση του στην Σαουδική Αραβία. Βλέπετε η Αλ - Ιτιχάντ του παρουσίασε την ευκαιρία να εργαστεί για πρώτη φορά σε ρόλο πρώτου προπονητή και έτσι ξεκίνησε το δικό του ταξίδι.

Οκτώ διαδοχικές σεζόν, ακόμη δύο ποδοσφαιρικές χώρες (σ.σ. Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) και κανένας τίτλος, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί πλέον ελκυστικό στόχο. Μεγαλύτερες του επιτυχίες, η κατάκτηση του εγχώριου κυπέλλου με την Αλ Νασρ το 2014 και η έλευση του στον τελικό του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ με την προηγούμενη του ομάδα. 

Εκείνη την περίοδο μάλιστα είχε στο προπονητικό του staff τον Κάρλος Κορμπεράν, σε ρόλο γυμναστή... γεγονός που μαρτυρά μία σπάνια φωτογραφία πλάι στον σπουδαίο παλαίμαχο προτιέρο, Ρενέ Χιγκίτα. Σημαντικό στατιστικό που θα πρέπει να λάβει υπόψιν η διοίκηση του Άρη, είναι ότι πρόκειται για επαγγελματία που κατά μέσο όρο παραμένει σε έναν σύλλογο για διάστημα περίπου επτά μηνών.


Προτιμά να παρατάσσει τις ομάδες του με το κλασικό 4-2-3-1, ενώ χαρακτηριστικό των ομάδων του αποτελεί το συχνό σκοράρισμα. Το ζήτημα είναι ότι τα σκορ των προηγούμενων του συλλόγων δείχνουν ότι έχει ζητήματα στα μετόπισθεν. Τελευταίος του σταθμός η Χορ Φακάν, με την οποία δεν πρόλαβε να καταγράψει επίσημο παιχνίδι καθώς απολύθηκε... στα πρότυπα των ελληνικών δεδομένων.


Αντώνης Νιανιάς

www.bnsports.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template