ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΨΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ Η πηγή του ποταμού Τάμεση στέρεψε για πρώτη φορά

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022


Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι τμήματα της νότιας, της κεντρικής και της ανατολικής Αγγλίας έχουν τεθεί επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ζεστού και ξηρού καιρού.


“Όλες οι εταιρίες ύδρευσης μας διαβεβαίωσαν πως οι απαραίτητες προμήθειες είναι ακόμη ασφαλείς”, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο υπουργός Υδάτινων Πόρων Στιβ Νταμπλ. “Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ποτέ άλλοτε για περιόδους ξηρού καιρού, αλλά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς, περιλαμβανομένων των επιπτώσεων για τους αγρότες και το περιβάλλον, και να λαμβάνουμε περαιτέρω δράση όπως απαιτηθεί”.
Εντείνονται οι περιορισμοί στη χρήση νερού

Τα βρετανικά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν από σήμερα νέους περιορισμούς στην ύδρευση ενώ η κυβέρνηση, περιβαλλοντικοί αξιωματούχοι και εταιρίες ύδρευσης συναντώνται για να συζητήσουν τις επιπτώσεις του παρατεταμένα ζεστού και ξηρού καιρού.

Η Εθνική Ομάδα Ξηρασίας συγκαλείται έπειτα από τον πιο ξηρό Ιούλιο στην Αγγλία από το 1935. Μόνο το 35% της μέσης βροχόπτωσης σημειώθηκε τον μήνα αυτόν, και μερικές περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας βρίσκονται σήμερα στο μέσον μιας τετραήμερης προειδοποίησης για “ακραία ζέστη”.

Νωρίτερα σήμερα, η εταιρία ύδρευσης του Γιόρκσαϊρ ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση στη χρήση ποτιστικού λάστιχου θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου, απαγορεύοντας στους πελάτες να χρησιμοποιούν λάστιχα για το πότισμα κήπων, το πλύσιμο αυτοκινήτων ή το γέμισμα πλαστικών πισίνων.



«Ο ζεστός, ξηρός καιρός σημαίνει πως η στάθμη των ποταμών του Γιόρκσαϊρ πέφτει και πως οι ταμιευτήρες μας είναι περίπου 20% πιο κάτω απ΄ό,τι θα περιμέναμε για αυτή την περίοδο του χρόνου», δήλωσε ο διευθυντής νερού της Εταιρίας Ύδρευσης του Γιόρκσαϊρ, Νιλ Ντιούις.
Η εταιρία, που εξυπηρετεί περίπου 2,3 εκατ. νοικοκυριά, και 130.000 επιχειρήσεις στη βόρεια Αγγλία και περιοχές των Μίντλαντς, είναι η πιο πρόσφατη περιφερειακή εταιρία ύδρευσης που ανακοινώνει περιορισμούς στη χρήση νερού.

Η απαγόρευση των ποτιστικών λάστιχων και των συστημάτων καταιονισμού για τους πελάτες της Νοτιανατολικής Εταιρίας Ύδρευσης τέθηκε σε ισχύ σήμερα. Η Εταιρία Ύδρευσης Τάμεσης, που υδροδοτεί 15 εκατ. ανθρώπους γύρω από το Λονδίνο, έχει πει πως σχεδιάζει επίσης περιορισμούς.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Βρετανίας Τζορτζ Γιούστις κάλεσε αυτή την εβδομάδα τις εταιρίες ύδρευσης να λάβουν προληπτικά μέτρα για την προστασία του εφοδιασμού νερού.

Μεγάλο μέρος της Ευρώπης έζησε για εβδομάδες υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα το ξέσπασμα μεγάλων πυρκαγιών, την πτώση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Ρήνου στη Γερμανία και το στέρεμα της πηγής του ποταμού Τάμεση περισσότερο απ’ ό,τι ποτέ άλλοτε.
Η πηγή του ποταμού Τάμεση στέρεψε για πρώτη φορά

Η πηγή του ποταμού Τάμεση έχει στερέψει περισσότερο από ποτέ άλλοτε.

Ο Τάμεσης εκτείνεται σε μήκος 356 χιλιομέτρων σε όλη τη νότια Αγγλία, περνώντας από το Γκλόστερσαϊρ στα δυτικά και μέσα από το κέντρο του Λονδίνου, προτού χυθεί στη θάλασσα του Έσεξ στα ανατολικά.

Η φυσική πηγή που τροφοδοτεί τον ποταμό, γνωστή ως «η πηγή», στερεύει τα περισσότερα καλοκαίρια. Όμως φέτος η έκταση της ξερής κοίτης του ποταμού έχει αυξηθεί σημαντικά περισσότερο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, σύμφωνα με παρατηρήσεις ειδικών για την προστασία της φύσης.

«Ο Τάμεσης θα ήταν κανονικά στην πηγή του –και υπάρχει μια ωραία παμπ δίπλα– περίπου 15 χλμ. προς τα πίσω, δήλωσε στο Reuters ο Άλισντερ Νολ, αξιωματούχος του Rivers Trust, ενώ στέκεται σε ένα μικρό τμήμα του Τάμεση στο Κρίκλεϊντ, περίπου 80 χλμ. δυτικά του Λονδίνου.

«Είναι πολύ, πολύ ρηχά εδώ… αλλά δεν χρειάζεται να πάτε πολύ πιο πέρα από αυτό το κομμάτι του Τάμεση προς την πηγή για να βρεθείτε σε ξερό έδαφος. Και, πραγματικά, αυτό το σημείο θα έπρεπε να είναι ακόμη υγρό και θα έπρεπε να είναι πάντοτε υγρό.»

Η Νολ είπε πως το ρηχό, πιο ζεστό νερό περιέχει λιγότερο οξυγόνο, το οποίο χρειάζονται τα ψάρια και άλλα είδη άγριας ζωής για να ευδοκιμήσουν.

Η παμπ Thames Head Inn βρίσκεται στην πλευρά της πηγής, μερικά βήματα από έναν βράχο που σημαδεύει την πηγή του ποταμού στο Γκλόστερσαϊρ. Ο διευθυντής της, ο 31χρονος Ντέιβιντ Μακμίκινγκ, είπε πως ανησυχεί για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον φερώνυμο της παμπ ποταμό.

«Εξακολουθεί να είναι η επίσημη πηγή του Τάμεση, άρα ο βράχος θα είναι πάντα εκεί, όμως το αν θα έρθει ή όχι το νερό είναι άλλο ζήτημα», είπε ο Μακμίκινγκ, γεμίζοντας ένα ποτήρι μπίρα πίσω από το μπαρ.  
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template