Μαρίνος Παράβαλος: Από το «chateau» της Μυκόνου στον «Παράδεισο» του Μαίναλου

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022


Θεωρούνταν προ ετών ένα από τα ακριβότερα και πλέον εντυπωσιακά ακίνητα στο Νησί των Ανέμων. Μια βίλα που έγραψε και συνεχίζει να γράφει τη δική της Ιστορία, λόγω εξαιρετικής θέσης, πολυτελέστατης κατασκευής και μοναδικής αισθητικής. Ο λόγος για το περίφημο «Château» στο Πυργί της Μυκόνου που δημιουργήθηκε από τον Μαρίνο Παράβαλο, τον γνωστό δραστήριο επιχειρηματία και πρώην βασικό μέτοχο της Κωτσόβολος.

Το «Château» αποτέλεσε για χρόνια ένα μόνιμο καλοκαιρινό καταφύγιο για τον ίδιο, την οικογένειά του και τους καλεσμένους του, αλλά και από τα πιο δημοφιλή talk of the island για τα πάρτυ που ορισμένες φορές κρατούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ολα αυτά μέχρι τον Αύγουστο του 2014, οπότε και ο κ. Παράβαλος το πούλησε αντί τιμήματος το οποίο δεν έγινε γνωστό.


Οι σχετικές πληροφορίες για τις προθέσεις του είχαν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας ήδη από το καλοκαίρι του 2010, με τον πήχη του τιμήματος να τοποθετείται στα 12 εκατ. ευρώ, αν και, όπως συζητιόταν τότε στη Μύκονο, η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει και χαμηλότερα αν ο αγοραστής διέθετε ρευστό και πλήρωνε τοις μετρητοίς. Οι επόμενοι ιδιοκτήτες του, από το 2017, αποφάσισαν κι εκείνοι με τη σειρά τους να το πουλήσουν, επιστρατεύοντας γι’ αυτόν τον σκοπό το Sotheby’s International Realty, τον πασίγνωστο μεσιτικό οίκο που διαθέτει στο πελατολόγιό του τους rich and famous ή και μόνο... rich οι οποίοι θα μπορούσαν να καταβάλουν το ζητούμενο τίμημα των 11,7 εκατ. ευρώ. Εκείνη την εποχή άλλωστε το αγοραστικό ενδιαφέρον για βίλες στη Μύκονο είχε χτυπήσει κόκκινο, με αρκετά «επώνυμα» ακίνητα επιχειρηματιών να αλλάζουν χέρια.

Το εγχείρημα μάλλον αποδείχθηκε δύσκολο και πάντως, όπως αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», το «Château» φιλοξενείται και σήμερα ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές ιδιοκτησίες που προσφέρονται προς αγορά μέσω του Greece Sotheby’s International Realty, με την τιμή του να έχει υποχωρήσει στα 9,9 εκατ. ευρώ (10,1 εκατ. δολάρια), δηλαδή με ένα σκόντο που φτάνει τα 1,8 εκατ. ευρώ. Η μυθική βίλα το «Château» βρίσκεται στη θέση Πυργί, μία από τις ωραιότερες και πιο προνομιακές του νησιού, και δεσπόζει σε έκταση 10 στρεμμάτων. Πρόκειται για μια περιοχή ανάμεσα στον κόλπο του Paradise και την παραλία του Super Paradise, με την πολυτελή βίλα να προσφέρει μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο της Μυκόνου.

«Château». 

Το «Château» βρίσκεται στη θέση Πυργί και δεσπόζει σε έκταση 10 στρεμμάτων. Το Πυργί βρίσκεται ανάμεσα στον κόλπο του Paradise και την παραλία Super Paradise, με την πολυτελή βίλα να προσφέρει μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο της Μυκόνου


Ουσιαστικά πρόκειται για δύο κατοικίες οι οποίες ενώνονται λειτουργικά σε μία, σχεδιασμένες σε απόλυτη αρμονία με το μυκονιάτικο τοπίο, με το λευκό χρώμα και την πέτρα να κυριαρχούν σε όλους σχεδόν τους χώρους. Το «Château» διαθέτει 17 κρεβατοκάμαρες και αντίστοιχα μπάνια, μια εκπληκτική πισίνα, εντυπωσιακούς εξώστες και βεράντες μέχρι ελικοδρόμιο, αλλά και ένα μικρό εκκλησάκι. Eσωτερικά είναι εξοπλισμένο με πολυτελή αλλά ταυτόχρονα λιτά έπιπλα, κλιματισμό και ηλεκτρικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και όλες τις ανέσεις που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Ανάλογη είναι και η περιγραφή του στην ιστοσελίδα του Greece Sotheby’s International Realty. «Αυτό το μινιμαλιστικό, μοντέρνο κτήμα -αποτελούμενο από δύο σπίτια- είναι η επιτομή της κομψής, σύγχρονης μυκονιάτικης διαβίωσης. Το φως πλημμυρίζει από τους πέτρινους τοίχους από το δάπεδο μέχρι την οροφή και σας ευλογεί με μια υγιή λάμψη ευεξίας. Μια διακριτική πισίνα που αστράφτει στον καλοκαιρινό ήλιο απλώνεται στο άπειρο», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Οσο για την «εκθαμβωτική κατοικία», γίνεται λόγος για τα 17 υπνοδωμάτια και τους μαγευτικούς ανοιχτούς χώρους.


«Μπορείτε να ξαπλώσετε σε έναν απαλό καναπέ με φόντο την εντυπωσιακή θέα στο μπλε της Μεσογείου, είτε να περάσετε τη μέρα σας απολαμβάνοντας τον ήλιο στο σαλόνι, στη βεράντα δίπλα στην πισίνα, δοκιμάζοντας τοπικά πιάτα από το μπάρμπεκιου στην τραπεζαρία ή και βλέποντας τα αστέρια του ελληνικού ουρανού» είναι κάποιες από τις ελκυστικές εικόνες που περιγράφει ο διεθνής μεσιτικός οίκος. «Οι λευκοί τοίχοι και τα καθαρά έπιπλα κάνουν αυτά τα σπίτια γαλήνια και ξεκούραστα τη νύχτα και φωτεινά και ευάερα την ημέρα. Το Chateau Estate είναι πραγματικά η επιτομή της πολυτέλειας που συνδυάζει την ιδιωτικότητα και την κομψότητα. Η θέα στο νερό από κάθε γωνιά του σας παρακινεί να χαρείτε, να ακολουθήσετε το ένστικτό σας», καταλήγει η διθυραμβική περιγραφή του Greece Sotheby’s International Realty.


O Μαρίνος Παράβαλος με τη σύζυγό του Έλενα Καραχάλιου και τον φίλο τους Γιάννη Χοροζόγλου
Από τη διαφήμιση στον Κωτσόβολο

Αυτό το μοναδικό ακίνητο, που όσοι το έχουν επισκεφθεί λένε ότι είναι το ωραιότερο σπίτι της Μυκόνου, αποτέλεσε επί χρόνια το σύμβολο του επιχειρηματικού success story του Μαρίνου Παράβαλου, του ανθρώπου που ταυτίστηκε με την καθιέρωση και την «εκτόξευση» της αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών Κωτσόβολος, αφήνοντας το στίγμα του και σε αρκετά άλλα μέτωπα της αγοράς, ενώ επί σειρά ετών στο παρελθόν διετέλεσε και πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ. 

Γέννημα θρέμμα του Πειραιά, όπου γεννήθηκε το 1948, αναζήτησε από νωρίς τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα. Κάπως έτσι και ενώ υπηρετούσε στο Λιμενικό Σώμα, το 1969 αποφάσισε να σπουδάσει Δημοσιογραφία. Αν και αποφοίτησε το 1971, ουδέποτε την άσκησε λόγω των πολιτικών συνθηκών επί χούντας.

Οντας ανήσυχο πνεύμα, άμεσα μεταπήδησε στον χώρο της διαφήμισης, εργαζόμενος επί μια εξαετία στη διαφημιστική εταιρεία ΚΚ - Univas στη θέση του account executive. Μετά από οχτώ χρόνια ήρθε το δικό του ραντεβού με την Ιστορία - και συγκεκριμένα με την Κωτσόβολος. Η εταιρεία είχε ξεκινήσει το 1950 από τον Παναγιώτη Κωτσόβολο με ένα μικρό μαγαζί ηλεκτρικών συσκευών, επί της οδού Αριστείδου, στο κέντρο της Αθήνας και με κεντρικό σλόγκαν «Ολα χωρίς λεφτά». Το 1979 ο Μαρίνος Παράβαλος εξαγόρασε το 56% της επιχείρησης αναλαμβάνοντας και τη διοίκηση. Ξεκίνησε τότε να γράφεται η επόμενη σελίδα στην πορεία της εταιρείας με κεντρικό σλόγκαν το γνωστό στους μεγαλύτερους «Κωτσόβολος - Νέα Γενιά - Αριστείδου 9». Μόλις δύο-τρία χρόνια μετά εξαγόρασε το 100% και το 1980 η εταιρεία έγινε ανώνυμη.


paravalos_O Μαρίνος Παράβαλος με τη σύζυγό του Έλενα Καραχάλιου
Το επιχειρηματικό του δαιμόνιο και οι καινοτόμες ιδέες του εκτόξευσαν τις επιδόσεις της και μέσα σε σύντομο διάστημα άρχισε να χτίζει το δίκτυο των καταστημάτων της. Τα μέσα που χρησιμοποίησε ήταν πολύ μπροστά από την εποχή, καθώς η Κωτσόβολος ήταν η πρώτη αλυσίδα που δέχτηκε πληρωμή με πιστωτική κάρτα και με άλλους τρόπους, αλλά και αυτή που καθιέρωσε τη δωρεάν μεταφορά των προϊόντων. Ακολούθησε το 1993 η είσοδος της Φουρλής Trade ΑΕΒΕ, το 1998 η εξαγορά της αλυσίδας Ράδιο Αθήναι, ενώ το 1999 η Κωτσόβολος Α.Ε. μπήκε στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την επόμενη χρονιά, που αποδείχθηκε σταθμός στην πορεία της, επεκτάθηκε εκτός ελληνικών συνόρων και τον Μάιο του 2000, έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός κολοσσού της διεθνούς αγοράς, ξεκίνησε τη συνεργασία με τον βρετανικό όμιλο Dixons, από τον οποίο εξαγοράστηκε πλήρως το 2005. Παράλληλα, ο Μαρίνος Παράβαλος δραστηριοποιήθηκε και σε άλλα μετερίζια της αγοράς. Μεταξύ άλλων, το 2000 ίδρυσε τον όμιλο ΡΜG Paravalos Marinos Group, εστιάζοντας στο real estate στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και σε αρκετούς ακόμη τομείς, από το λιανικό εμπόριο μέχρι τα κατασκευαστικά έργα και γεωργικά και κτηνοτροφικά βιολογικά προϊόντα το


ALL_SEASONS_PARADISE_5
f1_ALL_SEASONS_PARADISE_8
f9_ALL_SEASONS_PARADISE_7
«All Seasons Paradise» 
Το συγκρότημα στο Μαίναλο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο. Το ξύλο κυριαρχεί στον χώρο, ενώ περιλαμβάνει αυτόνομα σαλέ, σουίτες και family country house. Η επίπλωσή του προέρχεται από την Ιταλία. Διαθέτει, επίσης, εξωτερική πισίνα, γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, παιδότοπους μέχρι και δενδρόσπιτο
Το «All Seasons Paradise»

Σήμερα, στα 74 χρόνια του, ο κ. Παράβαλος, εκτός από την ενασχόλησή του με την οικογένειά του, καθώς έχει τέσσερα παιδιά από δύο γάμους, εξακολουθεί να είναι «παρών» και στο πεδίο του επιχειρείν. Ετσι, ιδιαίτερο και ξεχωριστό είναι και το τελευταίο του επιχειρηματικό εγχείρημα, το οποίο αφορά τον χώρο του τουρισμού και φέρει το όνομα «All Seasons Paradise», απηχώντας την πραγματικότητα καθώς βρίσκεται στην καρδιά του ελατοσκέπαστου Μαινάλου στην Αρκαδία, σε έναν τόπο απαράμιλλου φυσικού κάλους.


Μπορεί να άνοιξε τις πύλες του ως luxury boutique hotel τον Δεκέμβριο του 2019, ωστόσο έχει κι αυτό μακρά ιστορία. Οπως έχει αφηγηθεί ο ίδιος ο κ. Παράβαλος, το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2000 ως ιδιωτικές κατοικίες για προσωπική χρήση και για τη φιλοξενία φίλων και γενικότερα προσώπων του κοινωνικού περιβάλλοντός του. Στην Αρκαδία μάλιστα ήταν γνωστό όλα τα προηγούμενα χρόνια ως «τα σπίτια του Κωτσόβολου». Αυτό μέχρι τον Ιούνιο του 2019, όταν έγινε η σύσταση της ΕΛΕΜΑΡ ΙΚΕ (με διακριτικό τίτλο All Seasons Paradise), με αρχικό κεφάλαιο 150.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 1.500 εταιρικά μερίδια των 100 ευρώ. Βασικός μέτοχος, με 1.470 εταιρικά μερίδια, είναι ο Μ. Παράβαλος και έτερος μέτοχος (με 30 εταιρικά μερίδια) καθώς και διαχειριστής της εταιρείας ο κ. Νεοπτόλεμος Νικολάου.

Παράλληλα, ξεκίνησε η πλήρης μετατροπή και ανακαίνισή του ώστε το συγκρότημα να ανταποκριθεί στον νέο του ρόλο, χωρίς όμως να απολέσει τη σπιτική και φιλόξενη εικόνα του. Πρόκειται για ένα συγκρότημα όπου κυριαρχεί το ξύλο και είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, ενώ περιλαμβάνει αυτόνομα σαλέ, σουίτες και family country house. Η επίπλωση του προέρχεται από την Ιταλία και διαθέτει εξωτερική πισίνα, γήπεδα τένις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου, παιδότοπους, μέχρι και δενδρόσπιτα. Παράλληλα, προσφέρει πλούσιο πρωινό και σπιτικό φαγητό, ανάλογα με τις επιθυμίες του πελάτη.

Το «All Seasons Paradise» βρίσκεται στο 4ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας, αναπτύσσεται σε 26 στρέμματα και προσφέρει 11 διαφορετικές επιλογές διαμονής, με δωμάτια δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα, από 40 τ.μ. έως και σουίτες των 155 τ.μ. ανεξάρτητα μεταξύ τους. Το κεντρικό σαλέ αποτελεί τον χώρο υποδοχής και διαθέτει από τραπεζαρίες και καθιστικά μέχρι μπιλιάρδα, παλιό juke box και παιδότοπο.

Κάπως έτσι «τα σπίτια του Κωτσόβολου» εξελίχθηκαν σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, που με τη φυσική ομορφιά, την πολυτελή κατασκευή και την επίπλωσή του εντυπωσίασε μέχρι και τον πρόεδρο της Sotheby’s, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, το επισκέφθηκε κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Άνθρωποι που γνωρίζουν τον κ. Παράβαλο αναφέρουν ότι το «All Seasons Paradise» αποτελεί το αγαπημένο του δημιούργημα αλλά και το project στο οποίο είχε τη μεγαλύτερη αδυναμία, έστω και αν ούτε αυτό μπορεί να επεκταθεί καθότι βρίσκεται σε περιοχή Natura, ούτε και ο ίδιος φιλοδοξεί να γίνει ξενοδόχος...   
πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template