CNN Business: Γιατί η BlackRock βουτάει στην αγορά Crypto;

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022


Οι τιμές του Bitcoin έχουν σταθεροποιηθεί γύρω στα επίπεδα των 23.000 $ έως 24.000 $ μετά την πτώση κάτω από τα $ 20.000 τον Ιούνιο. Οι τιμές του ethereum και άλλων γνωστών ψηφιακών νομισμάτων έχουν επίσης αυξηθεί τους τελευταίους δύο μήνες,
δίνοντας ελπίδες ότι αυτή η αναδυόμενη αγορά μπορεί πράγματι να είχε φτάσει στον πάτο του βαρελιού.
Από τον Paul R. La Monica/CNN Business

Ωστόσο, το αισιόδοξο κλίμα των ημερών μπορεί να είναι πρόωρο και φευγαλέο. Οι εταιρείες με άμεσους δεσμούς με τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να αγωνίζονται. Η Coinbase ανέφερε απώλειες για το δεύτερο τρίμηνο μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Τρίτη. Αυτό, ακολούθησε την προειδοποίηση για τα έσοδα, τη Δευτέρα, από την Nvidia (NVDA), της οποίας οι κάρτες γραφικών αποτελούν βασικό συστατικό σε πολλές συσκευές εξόρυξης bitcoin.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το bitcoin μπορεί να έχει κολλήσει σε ένα στενό εύρος για το άμεσο μέλλον. Οπότε ναι, οι επενδυτές μπορεί να μην φοβούνται ότι οι τιμές θα πέσουν πολύ περισσότερο. Αλλά ένα τεράστιο ράλι ανόδου ίσως να μην είναι στα χαρτιά.


«Το Bitcoin πατάει στο νερό», έγραψε ο Martin Hiesboeck, επικεφαλής της έρευνας blockchain και κρυπτογράφησης στην Uphold, μια εταιρεία κρυπτογραφικών πορτοφολιών, σε μια πρόσφατη έκθεση. «Η αγορά είναι υποτονική».
Ο Hiesboeck πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι «κάθε κίνηση προς τα κάτω αντιμετωπίζεται αμέσως με μεγάλες παραγγελίες» για αγορές από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος αναμένει ότι η ιλιγγιώδης αστάθεια που έχει γίνει χαρακτηριστικό των συναλλαγών κρυπτογράφησης θα συνεχιστεί.

«Πολλοί επενδυτές ανησυχούν ότι οι μακροοικονομικές προοπτικές δεν θα βελτιωθούν σύντομα, έτσι πουλάνε σε κάθε αύξηση της τιμής. Παράλληλα, τα ιδρύματα και οι έξυπνοι επενδυτές φαίνεται να πιστεύουν ότι το bitcoin έχει πιάσει πάτο και συνεχίζει να μαζεύεται», είπε, προσθέτοντας ότι «τέτοιες κινήσεις συχνά οδηγούν σε μια υπερβολική αύξηση τιμών».

Αυτός ο τύπος αστάθειας θα μπορούσε τελικά να υποχωρήσει ελαφρά καθώς πιο παραδοσιακές εταιρείες της Wall Street εισέρχονται στην αγορά κρυπτογράφησης. Οι ταύροι του Bitcoin επισημαίνουν ότι μια πρόσφατη συμφωνία μεταξύ της Coinbase και του κολοσσού διαχείρισης χρημάτων BlackRock (BLK) είναι ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι.

«Η συνεργασία μεταξύ της BlackRock και της Coinbase είναι μια τεράστια συμφωνία», δήλωσε ο Jack Cameron, συνιδρυτής της Luna Market, μιας εταιρείας διαφήμισης και τεχνολογίας metaverse, σε ένα email του. Ο Cameron πρόσθεσε ότι εφόσον «υπάρχει ακόμα ένα στίγμα» που σχετίζεται με το bitcoin, το να μπαίνουν περισσότερες εταιρείες όπως η BlackRock στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι καλά νέα. «Όσο περισσότερα θεσμικά χρήματα, τόσο καλύτερα είναι για όλους τους κατόχους κρυπτογράφησης», έγραψε.

Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Ωστόσο, βραχυπρόθεσμα, οι επενδυτές μπορεί να περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στο μέτωπο του πληθωρισμού. Το Bitcoin, παρά τη διαφημιστική εκστρατεία από τους υποστηρικτές του ότι είναι ψηφιακός χρυσός, αποδείχθηκε ότι δεν είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που αποδίδει καλά όταν οι πληθωριστικές πιέσεις αυξάνονται και τα επιτόκια εκτινάσσονται.

Έτσι, οι επενδυτές ίσως χρειαστεί πρώτα να δουν κάποια σημάδια ότι οι πληθωριστικές πιέσεις αρχίζουν επιτέλους να κορυφώνονται πριν αποφασίσουν να ωθήσουν τις τιμές του bitcoin ακόμη υψηλότερα. «Ο πληθωρισμός είναι αυτό που σκότωσε το bitcoin στα τέλη του περασμένου έτους, και εάν οι πιέσεις στις τιμές δείξουν σημαντικά σημάδια χαλάρωσης, το bitcoin μπορεί να είναι σε θέση να ξεσπάσει πάνω από το πρόσφατο εύρος συναλλαγών του», είπε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς για την Αμερική στην OANDA, μια εταιρεία διαπραγμάτευσης συναλλάγματος.   
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template