Χτύπησαν την πόρτα οι πλειστηριασμοί! Καταρρέει η αυτοκρατορία των Palme Bistro της οικογένειας Κουτρουλιά.

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022


Του Άρη Σπίνου

Η θέση του προέδρου στο σωματείο των εστιατόρων δεν φαίνεται ότι βοήθησε τον άλλοτε ισχυρό της εστίασης Γιώργο Κουτρούλιά. Αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών βρίσκεται η οικογένεια Κουτρούλιά, που, μετρώντας σχεδόν 60 χρόνια στο χώρο της εστίασης, «χάνει» την τελευταία της επένδυση, τη μονάδα που παράγει τα γεύματα της αλυσίδας Palmie Bistro.

Ο πλειστηριασμός της παραγωγικής μονάδας catering στον Αυλώνα έχει προγραμματιστεί για τις 28 Σεπτεμβρίου. Οφειλέτιδα είναι μία από τις εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Κουτρουλιά, η Palmie Catering, ενώ η επισπεύδουσα Cepal ζητά τίμημα τουλάχιστον 853 χιλιάδων ευρώ για το βιομηχανικό ακίνητο, που κατασχέθηκε για οφειλή 200 χιλ. ευρώ.

Οι εξελίξεις αυτές σίγουρα δεν περνούσαν από το μυαλό του ιδρυτή της αλυσίδας, Γιώργο Κουτρουλιά, όταν έφτανε το 1962 στην Αθήνα για να αδράξει την ευκαιρία της άνθισης της εστίασης. Η πρώτη του επιχειρηματική προσπάθεια έγινε το 1966, ακολούθησαν οι 9 Μούσες, ένα από τα πρώτα club – εστιατόρια στην Αθήνα.


Το 1979 κατάφερε να κερδίσει σε διαγωνισμό του ΕΟΤ τον χώρο του Ειρηνικού στην παραλία της Βούλας, όπου λειτούργησαν για 38 χρόνια επιχειρήσεις, όπως τα San Lorenzo, Prison, Bora – Bora, Mercedes, Empire, Must, Βαρελάδικο, Prime, Envy, Destijl, Bocca, Guzel, Room και Dekko, καταστήματα που έκαναν μόδα το… face control και το clubbing. Ο ξαφνικός πόλεμος όμως που είχε λίγους μήνες μετά την εκλογή του με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωσταντέλλο οδήγησε στο κλείσιμο του μαγαζιού και σιγά - σιγά στην κατάρρευση που ακολούθησε.

Η αρχή των εστιατορίων Plame Bistro έγινε το 1996 με το πρώτο κατάστημα στην πλατεία Κάραβελ, το οποίο έγινε εστιατόριο θαλασσινών το 2016, αλλά έκλεισε. Ο στόχος για την αλυσίδα ήταν φιλόδοξος μέχρι να ξεσπάσει η δεκαετής κρίση. Το 2009 διέθετε 20 εστιατόρια εκ των οποίων τα μισά λειτουργούσαν μέσω franchise. Στο τιμόνι είναι τα παιδιά του Γιώργου Κουτρουλιά, Αλεξία και Χρήστος.

Ο Γιώργος Κουτρουλιάς έφτασε τα Palmie Bistro μέχρι το Ηράκλειο και τα Βαλκάνια.
Με τζίρο 30 εκατομμυρίων και στόχο τα 100 καταστήματα, η αλυσίδα μπήκε στη Ρουμανία σε συνεργασία με τη franchisee των Αpplebee΄s στην Ελλάδα (που αποχώρησαν το 2011 από τη χώρα). Σήμερα η αλυσίδα αριθμεί 12 εστιατόρια, τα οποία, πάντως, δεν εντάσσονται στον ίδιο ΑΦΜ και τα χρέη του ενός δεν βαραίνουν τον άλλον.

Όσον για την οφειλέτιδα Palmie Gastronomy, την κεντρική παραγωγική μονάδα φαγητού , ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2007, με στόχο να καλύψει κάθε ανάγκη των μονάδων εστίασης, είτε πρόκειται για αλυσίδες εστιατορίων και ξενοδοχείων, είτε για επιχειρήσεις τροφοδοσίας. Το 2020, οπότε δημοσιεύτηκαν οι τελευταίες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών δεν ξεπερνούσε τα 430 χιλ. ευρώ – μειωμένος κατά 55% -, τα δάνεια ήταν διπλάσια (990 χιλ. ευρώ) και οι ζημιές έφτασαν τα 171 χιλ. ευρώ. 
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template