14 πακιστανοί μοιράστηκαν από 19 έως 141 χρόνια κάθειρξης! Φυλάκιζαν και βασάνιζαν ομοεθνείς τους ζητώντας χρήματα από συγγενείς στέλνοντας τα βίντεο με τα βασανιστήρια

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022


Ποινές κάθειρξης από 19 έως 141 έτη επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε 14 άτομα για διακίνηση μεταναστών. Οι καταδικασθέντες, όλοι πακιστανικής καταγωγής, εμφανίζονται όχι απλώς να φυλάκιζαν και να βασάνιζαν άγρια τα θύματά τους, αλλά και να έστελναν βίντεο συγγενικά τους πρόσωπα, ζητώντας τους περισσότερα χρήματα ώστε να τα απελευθερώσουν.

Η συγκλονιστική υπόθεση, αποκαλύφθηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο όταν έπειτα από επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης σε παράπηγμα, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, απελευθέρωσε δύο νεαρούς 17 και 20 ετών, οι οποίοι κρατούνταν φυλακισμένοι από τους διακινητές. Οι νεαροί, αφγανικής καταγωγής, είχαν καταγραφεί από τους διακινητές σε βίντεο, ενώ κάποιος τους απειλούσε ότι θα τους κάψει με ένα πυρωμένο ηλεκτρικό σίδερο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τελικά 13 Πακιστανοί, κατηγορούμενοι ως μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεταναστών, ενώ το κατηγορητήριο περιελάμβανε ακόμη δέκα συμπατριώτες τους
. Εκτός των καταδικασθέντων, το δικαστήριο αθώωσε πέντε κατηγορούμενους, ενώ για τους λοιπούς δεν εισήχθη η υπόθεση καθώς δεν κατέστη εφικτή η σύλληψή τους. 

Όσοι καταδικάστηκαν, κρίθηκαν ένοχοι, κατά περίπτωση, για μεταφορά δεκάδων μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα (μέσω του Έβρου), αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Παράλληλα με τις ποινές κάθειρξης το Δικαστήριο επέβαλε χρηματικές ποινές από 110.000 έως 620.000 ευρώ (κατά περίπτωση και για οκτώ εκ των καταδικασθέντων).


Τα θύματα δεν εμφανίστηκαν να καταθέσουν στη δίκη, αλλά διαβάστηκαν οι καταθέσεις που είχαν δώσει στην αστυνομία. Σύμφωνα με αυτές, είχαν δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε διακινητές και κατάφεραν να περάσουν από το Αφγανιστάν τους στο Ιράν και από εκεί στην Τουρκία. 

Διασχίζοντας εν συνεχεία με βάρκες τον Έβρο πέρασαν, στην Ελλάδα, όπου τους παρέλαβαν άλλοι διακινητές και τους μετέφεραν οδικώς στη Θεσσαλονίκη, για να οδηγηθούν σε χώρους όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν μέχρι να καταβληθούν τα λύτρα
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template