Απίστευτο κι όμως… Ολυμπιακό: Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει ήδη 17 μεταγραφές και μπορεί να φτάσουν τις 20!

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022


Ο Ολυμπιακός πυροδότησε ακόμα μία μεταγραφική «βόμβα» για φέτος, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες.
Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε έναν κανονικό μεταγραφικό «πυρετό» καθώς μετά την απόκτηση του Κολομβιανού, έφεραν στην Ελλάδα τους Μπακαμπού και Σαμασέκου φτάνοντας τις 17 μεταγραφές τους για φέτος, ενώ είναι πιθανό να φτάσουν τις 20 μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη!

Παροξυσμός; Τρέλα; Όπως και αν το πει κανείς, μικρή σημασία έχει. Ο Ολυμπιακός φέτος το καλοκαίρι έκανε και συνεχίζει να κάνει ένα μεταγραφικό ντεμαράζ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση, κάτι που φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην ήττα από την Φράιμπουργκ για το Europa League.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θέλοντας να αλλάξει το «τσιπάκι» πραγματοποίησε αρκετές και μάλιστα εντυπωσιακές, αν μη τι άλλο, προσθήκες τις τελευταίες μέρες, οι οποίες ανέβασαν τις φετινές μεταγραφές των Πειραιωτών στις 17!



Οι φετινές προσθήκες των «ερυθρόλευκων»

Από την απόκτηση του Φίλιπ Ζίνκερναγκελ, ο οποίος μάλιστα αποτέλεσε παρελθόν λίγο καιρό μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Κάρλος Κορμπεράν, μέχρι και τις τελευταίες προσθήκες των Μπακαμπού και Σαμασέκου, συνολικά άλλοι 14 ποδοσφαιριστές ήρθαν στο «Ρέντη» φέτος το καλοκαίρι.

Αναλυτικά ήρθαν: Ζίνκερναγκελ (επιθετικός), Μπακαμπού (επιθετικός), Σαμασέκου (μέσος), Αμπουμπακάρ Καμαρά (επιθετικός), Χουάνγκ (επιθετικός), Λάιντνερ (αμυντικός), Βρσάλικο (αμυντικός), , Άβιλα (αμυντικός), Ντε Λα Φουέντε (επιθετικός), Ροντρίγκες (μέσος), Μαρσέλο (αμυντικός), Μπόουλερ (επιθετικός), Μπιέλ (μέσος), Ρέτσος (αμυντικός), Ουί Τζο Χουάνγκ (επιθετικός) και Αλίγιαγκιτς (επιθετικός).

Έπονται και άλλοι!

Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, ο Ολυμπιακός δεν θα μείνει μόνο σε αυτές τις 17 μεταγραφές για φέτος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Οι Πειραιώτες μετά την προσθήκη του Κογκολέζου επιθετικού Σεντρίκ Μπακαμπού από την Μαρσέιγ, καθώς και εκείνη του αμυντικού μέσου της Χόφενχαϊμ, Ντιαντιέ Σαμασέκου, θα συνεχίσουν τις κινήσεις τους!

Η λήξη για τους ελεύθερους παίκτες είναι στις 30 Σεπτεμβρίου επομένως υπάρχουν μέρες και η σχετική άνεση για κάποιες προσθήκες και από την ελεύθερη αγορά. Οι πρώην «ερυθρόλευκοι» Κασάμι και Ομάρ Ελαμπντελαουί έχουν ακουστεί έντονα τα τελευταία 24ωρα. Ο πρώτος φέρεται να έχει συμφωνήσει μάλιστα και να θεωρείται τελειωμένη η επιστροφή του ενώ σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκεται και εκείνη του Νορβηγού μπακ!

Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα Πασχαλάκη που «παίζει» τις τελευταίες μέρες στο ρεπορτάζ της ομάδας, ειδικά από την στιγμή που η περίπτωση του Κέιλορ Νάβας δεν προχώρησε, με τον άσο της Παρί να μην είναι τελικά θετικός στην επιλογή του ελληνικού πρωταθλήματος.
Πάει για ισοφάριση του ρεκόρ μεταγραφών της σεζόν 2018-19!

Γίνεται εύκολα αντιληπτό λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός θα φτάσει σίγουρα τις 18 μεταγραφές και ενδεχομένως να κλείσει το ρόστερ του με συνολικά 20 προσθήκες! Εάν τις φτάσει, τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της σεζόν 2018-19. Ήταν το καλοκαίρι των πολλών αλλαγών στο ρόστερ ύστερα από την καταστροφική προηγούμενη σεζόν, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να ανακοινώνει ότι θα αλλάξει τα πάντα όπως και έκανε!




Πέρα από εκείνη την σεζόν, άλλες δύο φορές έχουν φτάσει κοντά σε αυτό το ρεκόρ οι «ερυθρόλευκοι», πάντα στα χρόνια ιδιοκτησίας Μαρινάκη. Τις σεζόν 2014-15 και 2013-14 πραγματοποιήθηκαν 19 και 18 συνολικά μεταγραφές στη καλοκαιρινή περίοδο!
Έφτασε τα 16 εκατ. ευρώ σε έξοδα μεταγραφών

Μολονότι οι κανονικές μεταγραφές, δηλαδή οι αγορές ή οι δανεισμοί από ομάδες, τελείωσαν, μπορούμε να δούμε ότι φέτος ο Ολυμπιακός ξόδεψε συνολικά 16 εκατ. ευρώ, χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα συμβόλαια των παικτών.

Αυτή είναι και η έκτη μεγαλύτερη επίδοση των Πειραιωτών στα χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ρεκόρ κατέχει η σεζόν 2014-15 όταν είχα δαπανηθεί πάνω από 25 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι σε όλη την Super League φέτος το καλοκαίρι δαπανήθηκαν για μεταγραφές συνολικά 35,8 εκατ. ευρώ και από αυτά, τα 16 τα έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι». Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε 5,9 εκατ. για μεταγραφικές κινήσεις, η ΑΕΚ 5,5 , ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 5,1 ενώ ο Άρης έδωσε συνολικά 3,2 εκατ. Φυσικά, έγιναν πολλές προσθήκες με ελεύθερους παίκτες επομένως αρκετά χρήματα πήγαν σε συμβόλαια, άλλα τώρα εξετάζουμε τα ποσά που δόθηκαν σε ομάδες.


Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template