ΣΟΚ-Από τον 18ο όροφο ουρανοξύστη πήδηξε ο Gustavo Arnal, ο επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της Bed Bath & Beyond

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022


O άνδρας που πήδηξε από τον 18ο όροφο ενός πολυτελούς κτιρίου 57 ορόφων στη γειτονιά Tribeca του Μανχάταν την Παρασκευή, αναγνωρίστηκε ως στέλεχος της εταιρείας Bed Bath & Beyond. Πρόκειται για τον 52χρονο Gustavo Arnal, σύμφωνα με τη New York Post.



Ο Arnal ήταν ο επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, που περνά από μεγάλη κρίση το τελευταίο διάστημα και η οποία την ανάγκασε να ανακοινώσει τα σχέδιά της να κλείσει 150 από τα 900 περίπου καταστήματα της και να απολύσει το 20% των υπαλλήλων της ίδιας της εταιρείας και του προσωπικού της αλυσίδας εφοδιασμού.




Σύμφωνα με πληροφορίες, η Bed Bath & Beyond πούλησε πάνω από 42.000 μετοχές, που συχνά προσδιορίζεται ως «μετοχή meme», για 1 εκατομμύριο δολάρια μόλις πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το MarketBeat.com. Εκείνη τη χρονική στιγμή κατείχε ακόμη 267.896 μετοχές της εταιρείας, αξίας λίγο κάτω από τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Arnal μετακόμισε στην Bed Bath & Beyond το 2020 από τον γίγαντα καλλυντικών Avon με έδρα το Λονδίνο και είχε περάσει 20 χρόνια στην Proctor & Gamble.

Για το συμβάν, η αστυνομία ειδοποιήθηκε τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, στις 12:30 μ.μ. τοπική ώρα, σύμφωνα με μια εκπρόσωπο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Η αλυσίδα σε είδη σπιτιού και μπάνιου Bed Bath & Beyond έχει δει την οικονομική κατάσταση της να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Mark Tritton να απολύεται τον Ιούνιο μετά την πτώση των πωλήσεων κατά 25% το πρώτο τρίμηνο. Η εταιρεία προσέλαβε τη Sue Gove, έναν ανεξάρτητο διευθυντή του διοικητικού συμβουλίου, για να τον αντικαταστήσει προσωρινά.




Την Τετάρτη, η Gove ανέφερε ότι η εταιρεία «συνεχίζει να βλέπει σημαντική θετική προοπτική» και ότι σκοπεύει να χτίσει τη «βαθιά κληρονομιά του ως λιανοπωλητής». «Ενώ υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά, ο οδικός μας χάρτης είναι σαφής και είμαστε βέβαιοι ότι οι σημαντικές αλλαγές που ανακοινώσαμε σήμερα θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην απόδοσή μας», είπε σε τηλεδιάσκεψη.

Η εταιρεία λιανικής ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο για να συγκεντρώσει χρήματα με την έκδοση νέων μετοχών και είπε ότι είχε εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, οι επενδυτές δεν είδαν στρατηγικό σχέδιο και οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν έως και 25 τοις εκατό στις πρωινές συναλλαγές της Πέμπτης.

Στην ενημέρωση της Τετάρτης, η Bed Bath & Beyond προέβλεψε επίσης μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση 26% στις πωλήσεις στα ίδια καταστήματα για το δεύτερο τρίμηνο και δήλωσε ότι θα διατηρήσει την επιχείρηση buybuy Baby, την οποία είχε διαθέσει προς πώληση. Οι προσπάθειες να πουληθεί είχαν ενθαρρυνθεί από τον Πρόεδρο της GameStop Ryan Cohen, τον μεγαλύτερο επενδυτή της εταιρείας μέχρι αυτόν τον μήνα, όταν πούλησε το μερίδιο του 9,8%, με αποτέλεσμα οι μετοχές να πέσουν κατακόρυφα.



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template